Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 708,521
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

;D

IMG_7040.jpg

Fotoğrafın bulunduğu link;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=42272.0

Etiketler

Murat, merak ettim, o fotoğrafta hangi eylemi gerçekleştiriyorsun acaba? ;D...
Yani ben bir şeyler görüyorum tabii ama tam anlayamadım ;D...

Elimde ki boş kabı gören içinde Acılı Ezme olduğunu şıpppppp diye anlar Ahmetciğim.

Bu arada 19 Aralık ta Gezenbilir'in Genel Kurulu için İstanbul'da olacağım.
:smiley:

Metroda hareket halinde iken düşmemek için nasıl tutunmalı?...

Cevap İçin aşağıya ininiz :smiley:

[attachment=1]

;D

Metroda Dü?memek ?çin.jpg

TezzMertek' Alıntı:
Elimde ki boş kabı gören içinde Acılı Ezme olduğunu şıpppppp diye anlar Ahmetciğim.

Bu arada 19 Aralık ta Gezenbilir'in Genel Kurulu için İstanbul'da olacağım.
:smiley:
Saat verirsen seni görmek için derneğe gelirim.. :smiley:

;D

[attachment=1]

Ceviz agaclarinin, kurakligin ya da asiri sicaklarin etkilerini en aza indirmek icin aspirine benzer bir "ilac" salgiladigi ortaya cikti.
Amerikan Atmosfer Arastirmalari Merkezinden Thomas Karl, ates ya da iltihaba karsi aspirin alan insanlardan farkli olarak bitkilerin, biyokimyasal savunmayi canlandiran ve zararlari en aza indiren proteinlerin olusumunu saglayarak, kendi aspirinlerini uretme becerileri bulundugunu belirtti.
Karl, yapilan olcumlerin, ceviz agaclarinin kurakliga, asiri sicaklara ya da baska stres etkenlerine tepki verdiginde buyuk miktarda bu kimyasal maddeden salgiladigini gosterdigini ve bunun atmosferde saptanabildigini soyledi.
Bilim adamlari uzun zamandir, bitkilerin laboratuvar ortaminda, aspirinin bir tur kimyasal sekli olan metil salisilat uretebildigini biliyordu. Ancak bugune dek ekosistemde bu madde saptanmamis ve bitkilerin atmosfere metil salisilat yayip yaymadigi arastirilmamisti.
Boylece bitkilerin cevreye tepkisi ve bitkilerin hava kalitesine etkisine iliskin yeni arastirmalarin yolu acilmis oldu. Bu olayin, ayrica ciftcilere urunleri konusunda da ipucu verebilecegi belirtildi.

Kaynak: Ulusal Bilim Vakfinin maddi destekte bulundugu arastirma, "Biogeoscience" dergisinin son sayisinda yayimlandi.

ceviz2.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR