Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 709,148
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

Ben de 3 haftadır İzmir'deyim, şimdi düşünüyorum İzmir grubu bu kadar hareketsiz ve az üyeye sahip, kalıp canlandırmaya mı çalışmalı yoksa İstanbul'a geri mi dönmeli? :smiley:

Fotoğrafla ilgilenen üye nereden bulunur? güzel bir soru, ben de bilmiyorum :smiley:

İzmir'den bu kadar az katılımın olması şaşırtıcı, sadece fotoğrafla ilgilenen değil genel olarak üye sayısını artırmak gerekir.

En iyisi ben dediğiniz gibi yarın bi TezzMertek ile konuşayım. :smiley:

Etiketler

İzmir'de özellikle doğa yürüyüşleri konusunda potansiyel yüksek. Sanırım bu sene bu konuda patlama yaşarız. Umarım biraz da Oryantiring'e üye bulurum aradan :smiley:

Neyse, ben müsadenizi isteyeyim. Kendinize iyi bakın.

Ayrıca İzmir-sever bir kişi olarak söyleyeyim. Az üye var diye İstanbul'a dönecekseniz hiç tavsiye etmem ;)

Sonra görüşmek üzere...
İyi geceler elf hanım (Kusuruma bakmayın ismi göremedim :smiley: ) ve iyi geceler sql, iyi geceler php, apache ;D ;D ;D
(Hadi herkes uyusun benden sonra da dedikodumu yapmayın ;D )

[SONRADAN EK: Bülent abi, sen de buradaymışsın. Sana da iyi geceler tabiki, görmedim, kusuruma bakma... :( ]

Elif gelecek ayın 12'sinde izmir gurubunun toplantısı var. bu arada Amina yazdı sende nikon almışşsın senin çektiklerinide görelim yavaş yavaş.

@Ulaş bey,

Az üye var diye-den ziyade, İstanbul'daki grubumuz çok iyi. Onları burdan izlemektense "dön İstanbul'a hemen" diyorum kendi kendime :smiley:

İyi geceler size...

@Bülent abi,

Gördüm toplantıyı İzmir ile ilgili forumu karıştırırken, gitmeyi düşünüyorum ben de , şayet İstanbul'a dönüş kararı almazsam bu süre içinde...

Makineyi de daha pazar günü aldım, evde kurcalayıp denemeler yapıyorum, yarın çıkacağım çekmeye sanırım ve senin forumda İzmir'de tarihi yerlerle ilgili verdiğin bilgileri rota yapmayı düşünüyorum, o yazılarla birlikte fotoğrafları da koyarız belki :smiley:

Elif, elbette yarın öbür gün geleceksin İstanbula... Ama, şu an ordaysan ve elinde mis gibi yeni bir Nikon varsa, onu değerlendirmen lazım. ;)

Bir an önce senden fotoğraf bekliyoruz, madem İzmir'den başka fotoğrafçı yok, sen gönder oranın fotoğraflarını. Kendine bir kişisel galeri açarsın sitede ve yüklersin. :smiley:

Elif ben Aydın'lıyım ama yıllarca İzmir'de oturdum. Sen İzmir hakkında bilmek istediklerini sor ben yardımcı olmaya çalışırım. Mesela saat kulesinden başlayailirsin. Bir çok İzmir'li bilmez o Saat kulesinin hikayesini. 2.Abdülhamit'in tahtta 33 yıl kalmıştır. tahta çıkışının 25. yılında büyük şenlikler yapılmış. Ve o şenlikler kapsamında bir tane İzmit'e bir tanede İzmir'e saat kulesi yapılmıştır. Büyük yangından sonra Harabe şehre dönen İzmir Çok kısa sürede toparlanmış . Eğer gidebiliyorsan Balçova tarafınada git teleferiğe çık. Barajı seyret. Murat'ta iyi bilir İzmir'i. Fotoğraflarını bekliyoruz.

Günaydın Arkadaşlar ,

Aramıza İstanbul dan yeni birinin katıldığını görüyorum.
Elif hanım İzmir'e hoşgeldiniz .
Tam salvo ateşe başlamışsınız bakıyorum da.

Gezenbilir.com da İzmir li üye sayısı hayli yüksek olmasına rağmen İzmir Grubuna kayıt olmayan o kadar çok kişi var ki şaşarsınız.
Kendi çevremden bile 5 kişi hala kayıt olacak. ;D

Ana ilgi alanım Doğa Yürüyüşleri olunca bu tip etkinlikleri de benim organize etmemi beklemeniz güzel bir düşünce olmak ile beraber bir koltukta 10 karpuz taşımak pek kolay olmasa gerek.
Şu an bile 8-10 karpuz var iken fotoğrafçılar için bir organizasyon planlamam zor görünüyor.

Gezenbilir.com'a İzmir'den yeni üyeler bulma konusuna gelince İzmir'de Doğa Sporları etkinlikleri düzenleyen 12 den fazla resmi dernek ve kulüp bulunduğu gibi onlarca küçük gruplarda var olduğu için Gezenbilir.com a üye olmaya biraz çekinceli yaklaşıyorlar.
Gezenbilir.com u kendi kulüp ve gruplarına rakip olarak görenlerin de var olduğunu düşünüyor ve biliyorum.
Forumumuzun Doğa Sporları konusunda bilgilendirme ve arşiv çalışması yaptığını anlamaları pek kolay olmuyor Elif hanım.

Herkese merhaba . Hayırlı günler olsun . Gülen yüzleriniz solmasın inşallah. Nasıl keyifler ?

İzmir'de yapmak istediğiniz Fotoğraf turu için güzergah önerimse ;
Nerede oturuyor olsanız da Alsancak Silolar (TMO Ofis) - Alsancak Gar yakınında ki durağa gelmeli.
Sonra ilk önce uzaktan Siloların görüntüsü , yolun tam ortasında duran Viyadük ayağını da unutmayalım.
Sırası Alsancak gar, Talatpaşa bulvarı girişinde ki Kilise , ile aynı sırada TCDD müzesi var. İlk sokakta içeri girince Kıbrıs şehitlerine ve daha sonra da Kordon boyuna ulaşıyorsunuz.
Kordon boyunda Körfeze hakim yamanlar dağı ile Çatalkaya Tepeleri pozlanabilir.
Gündoğdu meydanına doğru ilerlerken eski İzmir konaklarından kalan 3-5 konağı fotoğraflayabilirsiniz.
Gündoğdu meydanından içeri girip 1. kordon ara sokaklarda kalan eski konakları görmelisiniz.
Atatürk müzesini de ziyaret edebilirsiniz. Pazartesi günleri kapalı ama.
(Muzaffer İzgü Sokağı , Gazi Kadınlar sokağı ve sırasında ki sokaklarda tek tük eski ve restore edilmiş evler var.)
Daha sonra Dominik Cumhuriyeti bulvarından ilerleyerek Sevgi yoluna ulaşabilirsiniz
(Gümüşçüler ve kitapçılar çarşısı var- Bakınız Ortaköy benzeri)
Sevgi yolu sonunda Swiss Efes otel köşesinde denize doğru devam edince İzmir Heykel e ulaşılıyor.
Pasaport iskeleside kayda değer.
Efes otelin karşısında ise Hilton , onun karşısında ise Gürel Residance var.

Daha Kemeraltıya bile gelemedik - Hisarönü cami , Salepçioğlu Cami , Kızlar ağası hanı , İzmir Saat kulesi , konak camii , ilk kurşun anıtı , Dario maria sokağı - Tarihi asansör
Daha sayacak çok şey var hala.
:smiley:

Keyifler iyi ,
Okullar açıldığı için işler yoğunlaşıyor.
Malzeme alımları başlayacak yakında.

Hafta sonu İstanbul da çektiğim Fotoğrafların linki ;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=16528.0

Hoşbuldum Murat bey,

Ateş açtığım yok, böyle değerlendirmenize şaşırdım.

Fotoğrafçılık konusunda İzmir'de hangi kurumlar, dernekler var biliyorum, araştırdım.
Ama konumuz bu değil, neden gezenbilirden (İzmir) fotoğraf çeken birileri varsa, bunları ortaya çıkartmak varken
başka yerlere üye olup da o etkinliklere katılayım?
Gezenbilir adına bir şeyler yapmak varken, niye başka yerlere gideyim?

Siz İstanbul'daki gece fotoğraflama turuna katıldınız ama olayın ruhunu anlayamamışsınız pek sanırım.

Ayrıca fotoğrafçılar için bir organizasyon planlamanızı istediğimi de nerden çıkardınız?

Güzergâh öneriniz için teşekkür ederim.

(Lâkin, her ne kadar İstanbul'dan gelmiş olsam da, ben de İzmir'liyim. :smiley: )

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.