Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 702,554
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

O da var tabi de :smiley:

_Yuruyusle konusunda biraz bilgim var. Ama acemilere caka satacak kadar :smiley: Sizlerin yaninda konusacak kadar degil :smiley:
_Geocaching denedim. Daha beceremedim. Kazara bir becerirsem, siz o zaman gorun gumburtuyu... :D
_Orienteering ogrendim. Baslik acalim dedim. Onu bekledim. Sanirim acilmayacak ben de diger sporlar basligini ele gecirmek niyetindeyim :D

Kisa ve uzun vadeli gevezelik planlarim bunlar nasil :D

Not: Bu arada bana da, herkese de afiyet olmus olsundur...

Etiketler

Bizim grup Ağustos ayında gidiyordu Ağrı'ya , bütün program iptal oldu :(

TezzMertek' Alıntı:
Ağrı Dağı'na tırmanışlar yasaklandı.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=14546.0

Geocaching konusunda Ufuk arkadaşımız moderatörlük yapıyor, ayrıca bir çok sakladığı kutu var , listelerini de yayımlıyor Ulaş hocam :smiley:

XtrmPrgrmmr' Alıntı:
_Geocaching denedim. Daha beceremedim. Kazara bir becerirsem, siz o zaman gorun gumburtuyu... :D
_Orienteering ogrendim. Baslik acalim dedim. Onu bekledim. Sanirim acilmayacak ben de diger sporlar basligini ele gecirmek niyetindeyim :D

Fatih (jargondeath) öncelikle hoşgeldin,

malzemeler konusunda arkadaşlarım yeterli bilgi vermişler , olmazsa olmaz tek şey mümkünse gore-tex özelliğe sahip olan trekking botudur.Yürüyüşler en az 10 km den başlar genellikle 15 km üzerinde olur, bu nedenle ayakların son derece rahat etmesi gerekiyor :smiley:

Ankar^'da yapılan yürüyüşleri ben buradan başlık açarak duyurmaya çalışıyorum, ilginizi çektiği zaman sizi de bekleriz.

jargondeath' Alıntı:
Mazur görün. Kendimi tanıtmadan hemen sorulara başladım. Adım Fatih Ankarada yaşıyorum Aydınlatma firmadasında Satış elemanı olarak görev yapmaktayım. Doğa sporlarıyla ilgili 2-3 hafta önce gelen tanıtım maili hem ilgimi çekti hemde sorular oluştu. Gidilicek güzergahı google dan araştırmak istedim. gezenbilir.comda karşılaştığım sitelerdendi. uzattım sanırım. Sözün özü doğa yürüyüşü konusunda eşyalar olarak çok eksiğim olduğu ortaya çıktı ve geziye katılamadım. bu eksiklerimi temin edebilecegim hem kullanışlı hemde ekonomik bir yer ankarada biliyormusunuz.

ceranus' Alıntı:
Geocaching konusunda Ufuk arkadaşımız moderatörlük yapıyor, ayrıca bir çok sakladığı kutu var , listelerini de yayımlıyor Ulaş hocam :smiley:

Zerrin Hoşgeldin ,

Ulaş Oryantiring için ayrı bir konu başlığı - BÖLÜM açılmasını istiyordu.
Doğa Yürüyüşü - Kampçılık - Oryantiring gibi.

Sedat'a ve Vita ya mesaj yolladım bekliyoruz hala.
Ayrı bir bölüm açılınca Ulaş'ı oraya moderatör yapacağız İnşallah.

Fatih ( jargondeath ) bir kere daha merhaba,

Kendini tanıttığın yazını bir de Tanışma platformumuz da yazmanı istiyorum, linkini veriyorum teşekkürler

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=11862.40

Ayrıca Ankara Grubu listemize de kendini eklemelisin

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9740.20

ceranus' Alıntı:

Evet, Ufuk beyin epey basini agrittim o konuda :D :D . Ancak ilk kutu arama denemem basarisizlik ile sonuclandi :(

Izmir ve civarinda yanlizca 3 kutu oldugundan ve bunlardan biriside denizin ortasinda oldugundan :D :D :D arama/bulma denemelerim cok yogun gitmiyor :D Ama ben kafaya koydum geocaching yapacagim :smiley: Ufuk bey'in de basini agritacagim daha...

Ayrica Orienteering konusunda da "henuz gerek yok" gibi bir dusunce olabilir'i hissediyorum. Bu yuzden diger sporlari biraz karistirayim :D Eger istedigim kadar yogun karistirabilirsem zaten bana ayri baslik zorunda kalirsiniz :D Eger istedigim kadar basariyla ve yogun karistiramazsam, haklisinizdir :D :D :D

Neyse, ben ogrenecegim bu doga isini bakalim da nasil olacak :smiley:

Ulaş , bence de kurcalayabildiğin kadar kurcala :D Sonuca ulaşmak için bu şart zaten , öyle değil mi ?

Orienteering,harita üzerinde gösterilen kontrol noktalarını harita ve pusula yardımıyla arazide bulma sporudur. Harita bilgisi ve Pusula kullanmayı gerektiren bu spordur.

jargondeath' Alıntı:
Orienteeringin açılımı tam biz izahat olmadığı için ilgimi çekti bilgilendirebilirmisiz ?

Doğa, pusula, ekipmalar ve siz ilginç. Güvenlik önemli yada hazırlıklı olmak. Noktayı gün batımına kadar bulamayıp gece ormanda kalmak :smiley:

Bu hafta sonu için Ankarada bir yürüyüş hazırlığı varmıdır. Bilgi verebilirmisiz ? yada site olarak tavsiye edebilceğiniz gruplarda olabilir.

Başlangıç olarak bu sporu yapacaklar için böyle zorlu bir parkur çizilmez, yani korkmaya gerek yok :smiley: Ama örneğin Dask bunu kaç yıldır yapıyor ve zorlu parkurlarda yollarını kaybeden sporcular olabiliyor, dağcılar her koşulda yaşamayı öğrendiği için uzun süreli olarak başlarının çaresine bakarlar. İşte bu gibi zorlu durumlarda sadece son derece deneyimli ve konuyu bilen kişiler Orienteering yaparlar.

jargondeath' Alıntı:
Doğa, pusula, ekipmalar ve siz ilginç. Güvenlik önemli yada hazırlıklı olmak. Noktayı gün batımına kadar bulamayıp gece ormanda kalmak :smiley:

jargondeath' Alıntı:

Aha... Birisi oryantiring mi dedi :D :D :D

Ceranus cok guzel anlatmis gerci ama ben de bir kisa ani-taksim geceyim. En azindan yanlis anlamayi duzelteyim. Oryantiring dedigimiz spor pusula ve harita ile yapilan genellikle bir parkur/yaris suresi 2-3 saati pek de gecmeyen bir spordur. (Parkur tipi, klasman veya becerimize gore sure 25 dakika da olur 3 saatte :D ) Pusula (ki buna bile cogu zaman ihtiyac olmuyor) ve harita disinda ekipman yok. Aksine en az ekipman hizli kosmak icin sart...

Sizin dediginiz, ekipman-gece ormanda kalma-cadir-vs. konulari Macera Yarisi denilen baslik altinda inceleniyor. Tam bilmemekle birlikte benim uzaktan gordugum, bu spor icerisinde arka arkaya 8-10 sporu yapioyrsunuz ve bir yaris 30-40 saat surebiliyor... (Oryantiring sanki bunun yaninda basit kaliyor?)(Gerci ben sporumdan memnunum ama :D )

Kisaca boyle, Pazartesiden sonra Oryantiring konusunda bilgilendirme cabam olacak, Onlari takip edebilir veya internette IOG (Istanbul) ,ODTU (Ankara) takimlarinin sitelerinden ve benimkisi gibi cesitli bloglardan destek bilgi alabilirsiniz. (veya dedigim gibi birkac gun bekleyin, ben buraya da derleyecegim.)

(Ancak spor kosma ile alakali oldugundan standart antrenmanlar yazin zor yapiliyor. Ornegin biz antrenmanlari yaz nedeniyle durdurduk. Sadece kosu calisiyoruz. Hava serinleyince antrenman yapilir yine...)

Baska sorunuz olursa pazartesiden itibaren yardimci olmaya calisabilirim.

Gorusmek uzere...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.