Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 596,831
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

mutu' Alıntı:
MASLAK OTO SANAYİ SİTESİNDE YASANMIS GERCEK BIR OLAYMIS

Bir otomobil firmasının satış "showroom"una bir bayan müşteri gelerek "710'luk kapak" aradığını söyler.

Satıcılar hemen oto yedek parça bölümünden birini oraya çağırırlar ve kadının talebini iletirler.

Herkes kadına ve birbirine şaşkınlıkla bakmaktadır. Hiç kimsenin parçayı tanımadığı yüz ifadelerinden belli olur.

Kadın ise; ısrarla bunun, arabasının motorunun bir parçası olduğunu, bir şekilde kaybolduğunu ve yenisinin gerektiğini söyler.

Bu esnada uyanık bir satıcı kadına yedek parçanın resmini çizip çizemeyeceğini sorar.

Sorununun çözülebileceği umuduna kapılan kadın hemen kağıt kalem isteyerek 8 cm çapında bir daire çizer ve içine de "710" yazar.

Bilebildiniz mi yedek parca neymis??

Anlayamadiysaniz asagida ki resime bakin derim..

inanılmaz ya komediymiş walla :smiley:

Etiketler

vosdost' Alıntı:
Tesekkurler. Unimog sevdasi yakti kavurdu beni :smiley:

Selam... 76 model 406S,orjinal dizel kullanıcısydım ,yeni sattım..Unimog haricinde başka bir arazi aracınız mevcutsa, araçta temizse gözünüz kapalı alın....ama sadece bu araçla araziye girmeyi düşünüyorsanız 50-60 km çap alanda geziler yapabilirsiniz.Arazi şartlarında hayretler uyandıracak kabiliyette ama eve dönüş,asfalta çıkış bunlar için sağlam sinir lazım :smiley: En ufak şikayetim yokken bir gece aniden karar verdim ve ertesi sabah satış ilanını verdim. İkinci araç için evet ama ilk araç için iki kere düşünün :smiley:
Bu arada Unimog 'un neler yaptığını tekrar hatırlamak isterseniz :

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=22384.0

Tesekkurler
Elimdeki 110 karavan ile takaslamak
iyi fikir degil galiba.:smiley:

vosdost' Alıntı:
Tesekkurler
Elimdeki 110 karavan ile takaslamak
iyi fikir degil galiba.:smiley:

Şimdi bu değiştirme işlerini bende çok yaşadım. Kafamda hep bunu vereyim şunu alayım gibi bir ton fikir dolaştı durdu. Sizin aracınızın ilanını inceledim, yürür motor filan temiz diyordunuz. Doğa sporları şenliğinde de neler yapabildiğini gördüm. Bence aracınızı değiştirmeyin. Kafanıza göre modifiye edin. Öncelikle şu ambulans görüntüsünden kurtarın aracı. Arka kupayı söküp atmak zormudur. Bayağı bir ağırlık yapıyor gibi duruyor. Sonra 4 tane en az 33 lastik. Biraz yükseltme, kilit derken. Vazgeçemeyeceğiniz bir araç olacaktır. Hem şehir içinde rahat kullanacaksınız, hemde arazide unimog kadar olmasa da yakın bir performans elde edersiniz. Hatta yerinizde olsam bir konu açarım. "Ambulans kasadan nerelere gidebilirim" diye. Eminim aklınızı çelecek bir fikir gelecektir. Kolay gelsin..

Bakın benim cj ile neler yapmışım. Yaklaşık 40 video dan alıntı yaparak hazırladım bu videoyu.

th_cj5.jpg

Facebook a ekledim. Ait olduğu yer burası olduğuna inanıyorum. ;D iki seneden beri olduğu gibi. Kendi siteme bile koymadım henüz..

Teşekkürler.. Şimdi cj nin ne kadar eziyetimi çektiğini daha iyi anlıyorum. Artık ona masraf ettiğimde kızmıyorum ;D

Cj,lerin hakkını vermek kadar değerinide bilmek lazım ne demiş kızıldereli büyük şef ( CJ off roadın kralıdır) 8) 8) 8) 8)

Hangi büyük şef demiş. Bu aralar atıf yapmak isteyen, bir büyük şef buluyor. Öyle keskin konuşmayalım Krallık kavgası çıkıyor..

sona doğru bi gömülme sahnesi var ,böyle bişeyi toros tatbikatındagörmüştüm paletli bi araç kendi etrafında inanılnaz bi hızla dönüp paletler görünmeyinceye kadar kendini gömmüştü.
bahsedilen şef 'patton' olabilirmi.cj ile normandiyadan girmiş berlinde benzini bitince mola vermiş.iwojima dan çıkmış.patton ve cj si iyi bir takımmış.belki çamurun batağın kralı demiştir.

Mithat hocam aracin ozellikleri nelerdir? Fotosu var mi? Fiyat nedir?
( Abs var mi ? Abs siz unimoga binmem :smiley: )

( Jeep) hocam ambulans kasayi sokup yerine profilden yapmak gerekir buda agirliktan avantaj saglamaz.
Aracin kasasini tamamen sokmek mali yonden cok zarar yaziyor.karavana cevirip ruhsata isletebilmak icin cok ugrastim.
Bu masrafi cope atmak cok kotu olur.
Fakat modifiye konusuna gelince buyuk lastik, vinc olabilir.dif kilide normal bir 110 dan daha az ihtiyac duyuyorum. Agirlik avantaj sagliyor. :smiley:

Bugun 69 unimoga bakmaya gittim.
Arac mkek dan cikmaymis. Aracin kasa kupa ayrilmis temizlenip tekrar boyanmis.
Kupa tamamen elden gecmis.
Motor sanziman durumu iyi denildi.
Suan arazin boyasi yok. Astarli duruyor.
Cam pencere yok. Doseme yok. Toplanmasi icin en azindan 3 lira lazim.
Iste en onemli noktaya geldik. Fiyati 10 bin lira. :smiley:
Takas olayina girmedim. Girilcek bir durumu yoktu zaten.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,767
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
shotgun

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.