Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 598,785
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

orkun bey merhaba,V8 otomatik atmak için maliyet ne olabilir.motor kolayda aktarma sistemini bulmak sıkıntılı yani şanzman ve arazi şanzmanını şu andaki hali hazırdaki arazi şanzmanı kullanmak pek akıllıca olamaz sanki.çoğu eski arazi şanzmanları öndif.çıkışları bizimkilerin tersi yönünde yada 4.0 arazi şanzmanını kullanacağız.
ayrıca genelde hafta sonu kullanılan bir araca çok masraf olur.ben otomotiv sektöründe çalışıyorum.teknik olarak bu yakıtları yakması çok normal zaten çoğu 1.6 lt araçlar yakıyor buna yakın yakıtı.motor büyük olursa tabiki aracın ağırlığına göre gücü fazla olacak daha çabuk hızlanacak ve dolayısıyle motor hacmine göre daha az yakacak.
benim v8 aracımda vardı otomatik impala ama modifiyesiz sadece sesi vardı.yani gücü o kadar da fazla değildi.120 yada 130 bg .
ben zaten girecem de V8 sesi için ama sanayi ustaları küstürdü beni.

Etiketler

2.5lt Wrangler'a 8 otomatik atarsanız ve büyük lastiklerle arazide de kullanmak isterseniz, zaten dingilleride değiştirmek yerinde bir karar olacaktır. En basit çözüm 80 sonrası diskli bir CJ'in ön diferansiyelini komple takmak olur, genişlik olarak problem olmaz diye tahmin ediyorum. Hatta atmışken arkaya da 75 öncesi bir CJ'den dana44 atmak lazım :smiley: Evraklı 8 silindir motorlar 3000YTL civarında şanzımanıyla beraber bulunabilir, bu biraz şans meselesi, eğer yürüyen bir araçtan sökmediyseniz tabii ki elden geçirmeniz lazım... V8'leri modifiye etmek zevk işidir, 120hp motorunuzu 900hp bile yapabilirsiniz ;) Herkesin dediği gibi büyük motor çok yakar diye birşey yok, rahat çalışan motor az yakar... ama yüklü V8 tabiiki de çok yakar..

Ustaların üzmesi küstürmesi normaldir...hep yaparlar ;D

aracı modifiye edeceğim ama kıyamıyorum.hakikaten çok düzgün gıcır gıcır yeni araç gibi.yada başka bir araç alıp V8 atmak lazım.

arkadaşlar bu t-max vinç hakında ne düşünüyorsunuz?ben kararsız kaldım.warn çok pahalı geldi.t-max 9000 likte 5.5hp, warn 9000 likte 4.6 hp motor var ve t-max daha ucuz 1100 ytl filan warn da 1800 ytl gibi.kullanan varmı?

Jeepcj7' Alıntı:
2.5LT Wrangler için normal rakkam az bile, ne yazık ki bu araçları ABD'de sadece V8 atmak için alıyorlar. 4.2LT ve 4.0LT Jeep motorları ile aynı yakıtı harcayıp, yarısı kadar gidiyorsunuz... ne yaparsanız yapın bu fazla değişmez... Bence V8 otomatik atın....

orkun abim ne diyosa doğrudur 2500 cc normal bi araç gibi düşündürdü bir an bana ;)

Abartma Sezgin :smiley:

Winch konusunu bende çok düşündüm, T-MAX Çin'le bile görüştüm ve 2. el 10.000'lik WARN aldım...

T-max'i de kullanan pek çok arkadaş var, Warn'da.
Bence siz yedek parçası kolay bulunan yine Warn patenti ile üretilen ama motoru daha yavaş olan Tabor'a bakın. Fiyatı T-max seviyesinde.

Alın 6.5 beygir 12000 lik bir t-max rahat edin , 4 yıldır kullanıyorum , tarla bile sürdüm öküz gibi güçlü.

mühendisler odası proje parası 100 ytl + kdv yani 118 ytl ben 2 ay evvel vinci işlettim..700 ytl iyi fiyat çekmişler..

Hangi müh. odası ?? nerde desem ?
Benimde demir tampon ve vinç var işletelim bari ileride sorun olmasın..

elitez mühendislik... aslı hanım.... hatırladığım bu ..telefon isterseniz evde dosyasına baktıktan sonra verebilirim.
tüv açılmadan 15 gün evvel bu işi halletmiştim sorun yaşamamak için..şimdi yaparsanız tadilat muayenesine girmeniz gerekecek. sanırım fiyat aldıgınız müşavir firmalar sizi çok seviyor :smiley:

bide ruhsata işletme var dogruya,muayene yi yeni yaptırdım(o da tüv e hiç gitmedim.gerede de yaptırdım)vinci taktıktan sonra bana yakın bi aksesuarcı var.bi ara d-max a arka topuz taktıracaktım fiyat almıştım 150 demişti proje için vinç için de heralde o kadar çıkartır.sonrası muyeneye gitmesi gerek yok diye biliyorum.muameleciler ruhsata işletiyor.tabii sonradan kanunlar kurallar degiştiyse başka...

İzmit Kocaelinde halen normal olarak muayene devam ediyor devlette elinizi çabuk tutarsanız yaptırabilirsiniz orasıda yakında özelleşir.Bu arada özelleşen yerler cumartesi günleride hizmet veriyor...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR