Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 601,080

Etiketler
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

Giysi aksesuar türleri için bir hazırlık yapılmıştı..Olmadı. Sonbaharda olabilir..Off-road stıkırları ise var. isteyene mail olarak orjinalini gönderebilirim. Fakat yeni dizaynı ile Gezenbilir grubunu tümü ile kapsayacak olan stıkırın tamamlanmasına az kaldı.

Kısa bir süre sonra -herkesin çok pratik uygulayabileceği bir şekilde- hazır olacak arkadaşlar.

Yapabilecegim birşeyler olursa bende yardımcı olmak isterim matbaa ve seramik konusunda

mrb arkadaslar siteye yeni üye oldum ve model yükseltmek icin aracımı satıyorum.

Photo-0152.jpg

samurai59 arkadaşım öncelikle aramıza hoşgeldin...

Tüm üyelerimizin seni daha rahat görebilmeleri için, aşağıda linkini verdiğim "Tanışma Köşesi (Off-Road)" bölümünde kendini tanıtırmısın.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9726.new;topicseen#new

Araç satışını duyurmak için, aşağıda linkini verdiğim "İlan Panosu - Vasıta" bölümünü kullanabilirsin.
http://www.gezenbilir.com/index.php?board=214.0

Forumumuzda keyifli geziler dilerim...

Samuray59,freebird ve BornToParty arkadaşlar aramıza hoşgeldiniz...

Bu arada Samuray59 arıcınız çok hoş, çok beğendim..baya bir emek var..güle güle kullanın..

Sevgili arkadaşlar konu ile uzaktan yakaından ilgisi yok ama bir bilgiyi paylaşmak istedim : Çok yakın bir arkadaşım yakın zamanda Alman denetleme firması TÜV'e başladı. Konu araç muayenelerinin artık devlet tarafından değil 1 eylülden itibaren tüm türkiyede bu firma tarafından yapılacak olması. Sözettiğim arkadaşım şu anda konu ile ilgili eğitimde... Anlattıklarına bakılırsa ve anlattığı şekilde yürüyecekse (ki TÜV bu konuda çok iddialı imiş) kesinlikle diyebilirim ki türkiyedeki mevcut araç varlığının %50si artık muayeneden geçemeyecek. Değişiklikler ana hatları ile şöyle:
Artık eskisi gibi "şase ve motor numaralarını temizle frene bas ilkyardım çantan varmı ? sinyal ver... tamam git şimdi onaylat" şeklinde araç muayene devri bitiyormuş.ağır vasıtalar için ayrı binekler için ayrı muayene istayonları birer yetkili servis gibi işi bilen eleman bulundurup, servislerde mevcut bir takım cihazların da yardımı ile araç bir takım testlere alınarak fren basınç değerlerinden şase simetrisine kadar değerlendirilerek trafiğe çıkar onayı verilecekmiş.İçerisinin net olarak görünmediği cam filmi zinhar yasak...bir diğer zinhar yasak olan şey ise hani arabalarımızın ön ve arkalarında çelik veya krom barlar korumalar var ya... hiç bir şekilde muayene onayı verilmeyecekmiş.Araçta modifiye yapılması üretici tarafından belirlenen sınırlar içerisinde ise (lastik-jant-yükseklik performans..v.b. sorun yok (ki bu değerlerin eğitimleri de devam ediyormuş bilgisayar destekli olarak) Ama eğer stantart sınırların dışında modifiyeler sözkonusu ise mutlaka yetkili mühendisler tarafından proje onay işlemleri aranacak.Ve öğrendiğim bir diğer konuda araçta mevcut olan tüm donanımların ruhsatta yazılması zorunluluğu (vinç telsiz, hı jack, kamyonetler için kasa kapatma gibi..).Çok sıkı denetlemeler geliyor yani...Ama bir taraftan da iyi olacak çünkü araç yaş ortalaması yüksek olan bir trafiği paylaşıyoruz ve trafikteki araçların asgari seyir güvenlik standartları çok yüksek değil. Üstelik A istasyonunda muayeneden geçmeyen bir araç B istasyonunda muayeneden geçebiliyor.Yani hali hazırda uygulanan bir standart yok daha çok görevli memurun insiyatifi ile işler yürüyordu...İyi olacak bence... ;)

Bu muayene basımız ağırtacak bizdeki tampon vinç çeki demirleri ile nasıl olacak bu işler papaz oluruz bunlarla ya

sorun çıkçagını zannetmiyorum çok kötü olsada burası TÜRKİYE her sorunun bir cevabı ve hallederi vardır

ayrıca bizler araçlarına iyi bakan insanlarız bunu görmiceklerini zannetmiyorum

Araçlarınımıza çocuklarımız gibi.hata kendimizden iyi bakıyoruz.ama bahaneleri olacak herseye yok bu olur bu olmaz işin yoksa şök tak ondan sonra.

gül ve diken ilişkisi ayrıca bilmedigim bir aktivite var herhalde pek kimse yok bir iki gündür

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,826
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
gezmekguzel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR