Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 919,473

Etiketler

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Sanirim bu bakis acisi egitimci olmamdan kaynaklaniyor. Bilgi mutlu olmak icindir. Ne ezmek icin, ne sonuc icin, ne kimlik ve kisilik olusturmak icin, sadece ve sadece guzel yasamak ve yasatmak icin. Bunu bildigimden verdigim bilgiyi yasamlarinda nasil kullanmalari gerektigini de soylerim.
Ne geldiyse basimiza hep kazanmak isteyen hirsli ve mutsuz insanlardan geldi. Dusunsenize savaslarin, bagiran cagiran insanlarin olmadigi ve herkesin esit oldugu bir toplumu. Ruya gibi.

bende yorumlar ve cevaplar iftardan sonra İnsel bey
yemekten sonra çalışırmı garantisi yok, deneyeceğim :-\

buralpdi' Alıntı:
evet arkadaşlar aldık alıyoruz derken iş bitti
bu gün artık resmi olarak bir ducato sahibiyim, almayı başardık yapmayıda başarırız inşaallah ;D ;D ;D
herkese sevgiler saygılar
Hayırlı oğurlu olsun. İyi günlerde kullanın...

insel' Alıntı:
Sanirim bu bakis acisi egitimci olmamdan kaynaklaniyor. Bilgi mutlu olmak icindir. Ne ezmek icin, ne sonuc icin, ne kimlik ve kisilik olusturmak icin, sadece ve sadece guzel yasamak ve yasatmak icin. Bunu bildigimden verdigim bilgiyi yasamlarinda nasil kullanmalari gerektigini de soylerim.
Ne geldiyse basimiza hep kazanmak isteyen hirsli ve mutsuz insanlardan geldi. Dusunsenize savaslarin, bagiran cagiran insanlarin olmadigi ve herkesin esit oldugu bir toplumu. Ruya gibi.

Gibi değil ,rüya
Dip not olarak söyleyeyim o spor düşündüğünüz gibi değil yumruk vurur gibi yaparsınız vurmasanızda o puanı alırsınız ve özellikle vurmamaya çalışılır,aslında buna bir dans olarak bakabilirsiniz, ben hikaye farklı bir açıdan bakmaya çalışıyorumAyrıca insan psikolojisi için,hayatta, ne olduğu önemli değil,mutlaka bir işi çok iyi yapmasının çok büyük faydası var .Özellikle de hayata eksik devam ediyorsan.Bu tarz sporlarla biryere kadar gelindiğinde insanların daha ılımlı ve dövüş karşıtı olduklarını bilirmisiniz,ayrıca kata denilen bir bölümü vardır(karate)hayali düşmanlarla savaşırsınız ve derece arttırabilmek için bu bölümü çok iyi yapmalısınız aslında temelinizin iyi olması için bunu çok iyi yapmalısınız,yani İnsel hocam tam bir sanatsal olay.
[attachment=1]

suzukihakama.jpg

osak' Alıntı:
Hafta sonu ikinci adresimiz diye bellediğimiz Karyat’ta idim. Perşembeden pazara kadar gerçekten sakin bir tatil yaptım. Ancak Karyat’ın artık sonları geldiğinden yaşadığım saygı dışı davranışlar neticesinde bir daha Karyat’a uğramamak üzere pazar öğlen oradan ayrıldım. Su anda orada park halinde olan Çadır-wanı almak dışında benim için Karyat defteri kapandı..
Bir gün evvel karavancı üstat Birol Ansa “bir kamp doğuyor” başlıklı bir mail göndermişti. Yolumun üzerinde olduğundan uğrayıp bir bakayım dedim.
Pazar günleri bir çoğumuzun İstanbul dönüşünde trafikden kaçmak için kullandığı Sofular , Alacalı , Doğancılı ve Sahilköy yoluna girdim. Sahilköy’ü geçtikten sonra sağda 2-3 tane kamp tabelasının olduğu yoldan içeri girdikten 100-200 m ilerde sağda daha önce telefonla görüştüğüm yeni yapılaşan tesise girdim. Burası yeni kurulan bir aile işletmesi.
Hep söylediğim ve kamplarda tek aradığım ve bu güne kadar Sokakağazı Vosvos kampdan başka hiçbir yerde göremediğim o samimi, candan, doğal, güzel ilgi ve alakayı daha Küheylan’dan aşağı inmeden gördüm.
Ailenin oğlu Burak, Ömer bey hoşgeldiniz diye karşıladı. Arkadan nişanlısı Ceylan aynı cana yakınlıkla buyur etti bizi. İçeri girdiğimizde kurt karavancı tavrı yüzünden okunan :smiley: baba Turgut bey ve anne Nadire hanım bizi buyur ettiler. Onlarla tanışmaktan büyük mutluluk duydum . Sanki 40 yıllık dost gibi sohbet başladı. Daha sonra sıcak sohbete Caylan kardeşimizin babası İbrahim bey ve annesi Nazan hanımda katıldı. Konu açmaya çalıştıkları 200 dönüm üzerine planladıkları kampdı. Bizlerin fikirlerini büyük bir dikkatle akıl defterlerine not ettikleri belliydi.
Bu mekan 200 dönüm bir orman alanı, ama sahil kenarında .Aşağıda vereceğim linkteki fotoğraflardan da göreceğiniz üzere gerçekten muhteşem bir yer. Yaptıkları işi para odaklı değil insan odaklı yapmak isteyen bir zihniyet.
Sohbet devam ederken çaylar geldi ve arkasından Nadire hanımın “yaban tostu” ismini verdiği o güzel tostlar. Kesinlikle bu tostlar bu tesisin spesiyali olmaya aday :smiley:
Ve sonra gezi başladı. Alanı yayan gezmek pek olası değil. Onun için Turgut bey arabasıyla bizi küçük tura çıkardı. Küçük diyorum zira büyüğü de varmış :smiley:
Tesis daha yapım aşamasında işleri zor ve uzun. Ancak bittiğinde İstanbul gerçekten dört dörtlük bir tesis ve dört dörtlük bir işletmeci aile kazanacak. Deniz hemen önünüz, arkanızda orman. Burada kampçılığın yanı sıra uzun yürüyüşler için yürüyüş parkurları, bisiklet parkurları, yabani yemiş toplama turları, kıyı balıkçılığı, at binme, sörf, atv turları ve kara avcılığı yapılabilir.
İbrahim bey’in benzetmesi gibi burası tam anlamı ile 3D J (Doğa, Dağ , Deniz)
Kamp alanında benim sayabildiğim 3-4 tane özel koy var. Bu koylara özel isimlerde vermeye hazırlanıyorlar. Sessiz kumsal gibi.
Aslında gerçekten yazılacak çok şey var ama görmek en güzeli.
Her türlü görüş ve öneriye acık bir aile. Görüş ve düşüncelere göre de burayı şekillendirmek istiyorlar. Zaten işin en güzel tarafı da bu.
Şu anda bir çok nokta inşa halinde ama 2010 yaz başına gümbür gümbür hazırlanıyorlar.
Yolları acık olsun....
Fotoğraflar....
http://cid-c10b2416547fd193.skydrive.live.com/browse.aspx/Yeni%20bir%20kamp%20do%C4%9Fuyor%20%C5%9Eile%2030-08-2009

Ömer Dostum Resimleri gördüm. önerin için teşekkürler.
seneye iyi olacak gibi.
fiyatlar hakkında bilgi veya telefonunu verirsen bir de ben test etmek isterim.

Dedigim gibi biz pazar gunu gitmeyi dusunuyoruz. Eger camursa baska bir yer bulur en kotu ihtimal karyata gideriz.

size bir hikaye daha

Yaşlı bir Anadolu köylüsü tek başına yaşadığı ve eskisi gibi tarlada çalışamadığı için çok dertliymiş. Susuz geçen bir yılın ardından,toprak taş gibi olduğundan, alnının teri ve büyük fedakarlıklarla okuttuğu ve tüm beklentilerini aşarak üniversite rektörü olan tek oğlu da Ergenekon 41.inci dalgadan dolayı tutuklanıp, cezaevine götürüldüğünden dolayı çok mutsuzmuş. Eşi de vefat edeli neredeyse bir ayolmuş. Sonunda dayanamamış ve 45 gündür suçunun ne olduğu bilinmemesine ve açıklanmamasına rağmen cezaevinde yatan oğluna çaresizlikten bir mektup yazmış.
Sevgili oğlum Mustafa, Çok üzgünüm. Annen vefat ettiğinden beri onsuz hayatımın bir tadı yok.Seni alıp götürdüklerinden beri de seni çok arıyorum. Üniversitende olduğun zamanlar bile telefondaki sesini arıyorum. Bu yıl galiba felaket geçecek. Toprak o kadar sert ki, toprağı kazamıyorum ve bu yıl hiçbir ekin ekmem mümkün görünmüyor. Gerçekten artık baban çok yaşlandı. Biliyorum ki elinde olsa yanıma gelip tarlamı kazmama yardımcı olurdun. Tıpki eski günlerdeki gibi. Sakın dert etme oğlum, yaşlı bir adam sadece boş, boş şeyler yazıyor o kadar. Sen kendine iyi bak,cesur ol, ve isminin nereden geldiğini de asla unutma. Sevgilerinle,Baban
Bir kaç gün sonra oğlundan bir mektup gelmiş. < /FONT> Sevgili Babacığım,Sakın tarlayı kazma. Bütün cesetleri oraya gömdük. Sevgiler biricik oğlun Mustafa.
Ertesi gün sabaha karşı saat 4.00 de yaşlı çiftçiyi polis yatağından ensepaça kaldırmış ve apar topar tarlaya götürmüş. Bütün tarlayı kazmışlar. Hiç bir şey bulamayınca bir kazdıklarını bir kez daha kazmışlar. Sonunda bakmışlar en ufak bir şey bulamamışlar, yaşlı çiftçiden özür dilemişler ve geldikleri gibi gitmişler. Aynı gün yaşlıadam cezaevinde yatan oğlundan bir mektup daha almış.
Sevgili babacığım, Şimdi tüm ekinlerini ekebilirsin. Yanında olup her zaman olduğu gibi beraber tarlayı kazmayı çok isterdim. Ama bugünkü ortamda elimden ancak bu kadarı geldi. Kusuruma bakma. Sevgi ve saygılarımla, oğlun Mustafa

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,777
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR