Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 916,564
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Ertan kardeşim hoş geldin yeniden seni burda görmek güzel şimdi söye bir kelimeyle başlıyayım seninle daha öncede bazı konularda ters düşmüş ola biliriz ama bu deyilki hemen dostluklar bozuldu demek yanlış.Senin artık bu saatten sonra herşeyi unutarak bu güzel sitemizin daha güzel şeylerle ileriye götürmek ve burda ki dostluğumuzu pekiştirip bir aile ortamı oluşturup bir araya ailece geldiğimiz zamanda bir kahvenin kırk hatırını korumak lazım..Artık herşeye bir sünger çekip bundan sonraki güzel anılarla birlikte olmayı temenni ediyorum güzel anılarını ve fikirleri,ni bekliyoruz Saygılar

Etiketler

http://www.stmax.com.tr/neo.asp?id=1
kullanışlı görünüyor sağlammı acaba?

Bu gun okudugum bir dergide (Practical Caravan, ocak 2013 sayisi) Ingiltere'de 500.000 cekme karavan oldugu yaziyordu. Dusunun birde bu rakama motokaravanlari kattigimizda sayi 1 milyonu yakalsir sanirim. Sirf cekme karavanlarin sayisi Turikye'de az nufuslu 5 kucuk ilimizin nufusuna denk. Ulkemizde kac adet cekme karavan vardir aceba?

Türkiye'de 4000' e yakın karavancı oduğunu 2 yıla kadara sayılarının 10 bini bulacağı beklediklerini okumuştum. Bu büyük artış için yasal bir düzenlemenin olması gerekir diye düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar;
Bu sabah bana gelen bir maille, Yakıt tasarruf cihazını kampanyalı göndereceklerini yazmışlar.
Gerçi bir cüzi miktar para ödeniyor ama, buna rağmen bir deneyeyim dedim.Kampanya S.T.30/03/2013
Adı geçen firma ile uzaktan yakından alakam yoktur, duyuru amaçlı yazdım.
Ürünü incelemek isteyen arkadaşlar için web adresi: http://bugununteklifi.com/index.html
Selamlar

edessastelio' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar;
Bu sabah bana gelen bir maille, Yakıt tasarruf cihazını kampanyalı göndereceklerini yazmışlar.

Keşke faydası olsa, ama ben bir yararı olacağına inanamıyorum. :-\
Bahsedilen oranların çok altında bile fayda sağlamış olsa, üretici firmalar daha çevreci ve ekonomik olmak uğruna pahalı teknolojik yatırımlar yapmak yerine, her araca birer mıknatıs takılması ile çözülürdü. Hatta trafikteki bütün araçlarda zorunlu tutulur ve yeni üretimiş bütün araçlarda standart olarak bulunurdu. ::smiley:

fsirin' Alıntı:
Keşke faydası olsa, ama ben bir yararı olacağına inanamıyorum. :-\
Bahsedilen oranların çok altında bile fayda sağlamış olsa, üretici firmalar daha çevreci ve ekonomik olmak uğruna pahalı teknolojik yatırımlar yapmak yerine, her araca birer mıknatıs takılması ile çözülürdü. Hatta trafikteki bütün araçlarda zorunlu tutulur ve yeni üretimiş bütün araçlarda standart olarak bulunurdu. ::smiley:
Ferhat bey çok güzel izah etmişsiniz, açıklamalarınıza aynen katılıyorum. Ne yazıkki zaman zaman değişik ad ama her ne işse illada mıknatıs ile "çalışan" / çalıştığı ve faydalı olduğu iddia edilen demem daha doğru olur bu tür şeyler piyasaya sürülüyor. Vatandaşlarımızda reklamın ve tasarruf edebilecek olmanın dayanılmaz cazibesi ile satın alıyorlar. Ne diyelim her dönem bu tür şeyleri satanda alanda olacak malesef. :(

Bu konu da içinden çıkılmaz bir hal aldı...Son 3 ayda kullanan 2 kişi ile konuşdum, biri ilk yaptığım sebra karavanın sahibi, karavana takdırdığını karavanın yakıt masrafının düştüğü gibi, çekişininde arttığını söylüyor, sadece basit bir halka mıknatısın yaptı söylendiği şeyler şaşırtıyor doğrusu...
En azından denemek isteyen varsa, hazır sistem diye satılan aletleri almak yerine takılacak yakıt hortumunun çapına göre 1 TL'lik halka mıknatıs alıp isteyenler deneyebilir....

http://www.neohobi.com/tr/halka.html

Atilla'nın önerdiği yöntemi uygulamak daha mantıklı. Boşuna fazla para harcamamış olursunuz. Bu konuyu ben de denemiştim. Bundan 3 yıl kadar önce mıknatıs reklamları yapılmaya başlayınca, elimdeki özel yapım çok kuvvetli neodmium mıknatıslardan iki tanesini benim Küheylen'a eklemiştim. Sonuç olarak hiç bir değişiklik görmedim. ;D Sökmeye de üşendiğim için halen üzerinde duruyor. Birgün mıknatıs başka bir işe lazım olunca sökeceğim. ;)

Şimdi Küheylan'ın bakım defterine baktım. Mıknatısı 3 yıl önce değil 7 yıl önce 09.05.2006 tarihinde takmışım. Kilometremiz de 83288'miş.

Üşenmeyip hesapladım. Takılmadan önce 6778km eskiye gidince 560.521lt mazot yakmışım yani ortalama 8.2697lt/100km olmuş.

Mıknatıs takıldıktan sonra ise aynı yakıt seviyesine göre 6498km ileriye gidip yakıtları topladım 557.043lt etti. Yani ortalama tüketim 8.5725lt/100km oldu. ;D

P3219142.jpg

fsirin' Alıntı:
Üşenmeyip hesapladım. Takılmadan önce 6778km eskiye gidince 560.521lt mazot yakmışım yani ortalama 8.2697lt/100km olmuş.

Mıknatıs takıldıktan sonra ise aynı yakıt seviyesine göre 6498km ileriye gidip yakıtları topladım 557.043lt etti. Yani ortalama tüketim 8.5725lt/100km oldu.
Mıknatıs daha çok yaktı, yoksa pompa mı su koy verdi.

Ferhat herşey bir tarafa üşenmeden okadar notu tutabilmek inen büyük sabır ve beceri işi.Tebrik ederim.

berkcantp' Alıntı:
Mıknatıs daha çok yaktı, yoksa pompa mı su koy verdi.
Mıknatısı koyduğum yer zor ulaşılan kötü bir yerdi. Uğraşırken zorlamışız herhalde bir süre sonra hortum çatladı mazot kaçağı oldu. Farkedene kadar biraz ortalamayı yükseltmiştir. Fotoğrafta da 86243km'nin yanında mazot kaçağı diye not düşmüşüm. Bu aralar da 8-8.5lt ortalama tutturuyorum. 2011 gezisinde uzun yol olunca 8lt'nin altına düşmüştüm.
Mıknatıstan bir fayda yok yani. En az %15 faydası olsaydı, şimdi 7lt'nin altında yakardım. :-\

seyyah54' Alıntı:
Ferhat herşey bir tarafa üşenmeden okadar notu tutabilmek inen büyük sabır ve beceri işi.Tebrik ederim.
Ahmet Abi, bir not kağıdım var. 4'e katlı bir A4. ;D
Her mazot alışta, kilometre miktar (lt) ve gösterge seviyesini not alıyorum. Aynı not kağıdının bir yüzüne de geçirdiği onarımları ve servisleri not alıyorum. Serviste tarih kilometre ve yapılan işlem çok kısa olarak not alınıyor. Öyle çok bir uğraşısı ve zorluğu da yok. Torpidoya bir A4'ü katlayıp atar, her işlemde not alırsanız aracın hayat hikayesi de çıkıyor. Eee gezilerde de seyir defteri tutuyoruz sonuçta. Bu da aracın not defteri. :D ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR