Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 912,994
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Yücel tesbitin doğru, panelvanlar ve karavanlar aynı sınıfda bulunuyor, ve dediğin gibi mtv ücretleri aynı...Ama ben bu güne kadar ruhsatında panelvan yazan van tipi kamyonet görmedim, hepsinde direkt kamyonet yazıyor, camsız panelvan dediğimiz alet, camlı van veya karavana dönünce mtv'si atıyor...Hatta tek kapılı opel corsa'nın ruhsatında bile kamyonet yazıyor....Bu aracı karavana çevirmeden camlı van olarak demonte karavan gibi kullanmayı düşünenler için karavan sınıfından mtv ödemek anlamına geliyor, tek avantajları aracın 5 kişilik olması....

Etiketler

Panelvan sınıfını ben kullanmıştım. İkinci sıra koltuğa sahip araçlar panelvan sınıfında olarak değerlendiriliyordu. Benim küheylan 2007 yılında karavan olmadan önce panelvan sınıfında, ilk aldığımda ise kamyonet sınıfında vergilendiriliyordu. Tabii ki burada panelvan ve karavan'ın aynı katagoride ele alındığını belirtmek lazım.

benim aracım ruhsatta cinsi kapalı kasa kamyonet koltuk sayısı 6 diyor.Maliyede BOXER 350 LH YAN.CAM.ÇİFT SIRA görünüyor.Vergisine baktım moto karavanla aynı 2001model 386 x2 görünüyor.Fenni muayenede oradaki arkadaşa yan havalandırma.dışarıdan 220 girişi ile ilgili sorular sordum bizi ilgilendirmez dedi.Aracım bir seferde geçti.Ben şimdi çift sıra koltuk 4 kişi birde öne tekli koltuk yapacağım ve aracım 5+1 olacak bakalım tesbitte ne diyecekler.Nasılsa vergi aynı.Enfazla mutfak tezgahına birşey derlerse sökerim diye düşünüyorum.Onun için proje çizdirmeden kullanacağım ne olur bilmem bu konuda bilgisi olanlardan ricam.teşekkür ederim.

maliye kaydı bu

Ekli dosyalar

• aracın bilgileri.doc
    43.5 KB · Görüntüleme: 96

MÜKELLEF KİŞİSEL BİLGİLERİ
AD SOYAD AHMET ÖZEK BABA ADI MEHMET ZEKERİYA

ARAÇ BİLGİLERİ
PLAKA 06YB0587 TESCİL TARİHİ 26.08.2011
CİNS PANEL VAN (G.T.İ.P 87.03) MODEL 2001
MARKA PEUGEOT TİP BOXER 350 LH YAN.CAM.ÇİFT SIRA
NET AĞIRLIK 2040 SİLİNDİR HACMİ 2450

TESCİL VERGİ DAİRESİ BİLGİLERİ
ADI YEĞENBEY TELEFON 312 3102240 FAX

seyyah54' Alıntı:
benim aracım ruhsatta cinsi kapalı kasa kamyonet koltuk sayısı 6 diyor.Maliyede BOXER 350 LH YAN.CAM.ÇİFT SIRA görünüyor.Vergisine baktım moto karavanla aynı 2001model 386 x2 görünüyor.Fenni muayenede oradaki arkadaşa yan havalandırma.dışarıdan 220 girişi ile ilgili sorular sordum bizi ilgilendirmez dedi.Aracım bir seferde geçti.Ben şimdi çift sıra koltuk 4 kişi birde öne tekli koltuk yapacağım ve aracım 5+1 olacak bakalım tesbitte ne diyecekler.Nasılsa vergi aynı.Enfazla mutfak tezgahına birşey derlerse sökerim diye düşünüyorum.Onun için proje çizdirmeden kullanacağım ne olur bilmem bu konuda bilgisi olanlardan ricam.teşekkür ederim.

Sevgili hocam,
Araç tadilat yönetmeliğinde özel amaçlı araçlar katagorisinde yeralan Motokaravanın tanımı.
Bilginize

5 Özel amaçlı araç
Özel gövde düzenlemeleri ve/veya teçhizatlar gerektiren bir işlevi yerine getirmek için tasarlanan bir araç. Bu kategori, tekerlekli sandalye ile binilebilen araçları kapsamalıdır.

5.1 Motorlu karavan
Yaşama (ikamet) bölümünde en azından aşağıdaki teçhizatı içerecek şekilde yapılmış M kategorisi özel amaçlı araç:
- Koltuklar ve masa
- Koltuklardan da dönüştürülebilecek yatacak yer
- Yemek pişirme imkânları ve
- Depolama imkânları.

Bu teçhizatlar yaşama bölümüne rijit bir şekilde sabitlenmiş olmalıdır, ancak masa kolayca kaldırılabilecek şekilde tasarımlanmış olabilir.

Bugün aldığım bilgiye göre, Haldun Bey (hiç) bel fıtığı ameliyatı olmuştur.

Kendisine geçmiş olsun der, tez zamanda sağlığına kavuşmasını dilerim!

Cavid sezen

Çok sevgili arkadaşlarım, sağlık dileklerinize ve gösterdiğiniz ilgiye çok çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Sağolun.

hiç' Alıntı:
Çok sevgili arkadaşlarım, sağlık dileklerinize ve gösterdiğiniz ilgiye çok çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Sağolun.

Haldun Bey, bu yanıtınızı, herşey yolunda diye anlıyorum. ;)

Selamlar
Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR