Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)
Hayatımızdaki Karavan Döngüsü ve Karavan seçimi;
20 sene önce, sırt çantası+çadır+uyku tulumu olana karavancı gibi bakılırdı, bizde içeriden öyle görürdük, yıllar geçtikçe, bir araba ihtiyacı doğdu, ilk arabamıza tıkış tıkış dolup kampa giderdik, sonra karavancı yan yüzünü göstermeye başladı ve bagajı karavana benzeyen steyşın model arabalar rahatlık açısından ilgimizi çekmeye başladı, ardındn minibüsler geldi..
içimizdeki ateş bizi gerçek anlamda karavana doğru itiyordu, o günde geldi ve ülke şartlarına göre karavana benzeyen karavan sahibi olduk, sonra konforu tam olan karavana terfi ettik ama karavan konforları tamdı ama düzgün durumda tutabilmek için çaba gerektiriyordu ve yol sürüşü bakımından günün araçlarının gerisinde bir konfor sunuyordu, yaş ilerledi, yavaş yavaş uğraşmalar, yol konforu önemli kriter olmaya başladı, karavanın dışarıdan tam karavana benzemesi ve iç ferahlığı ikinci plana düşmeye başladı.
Bu gün geldiğim kişisel nokta, karavanımın artık sokakda karavana benzemesi bana pisikolojik olarak yetmiyor, iç konforu sorunlarımı çözmüyor, artık yol konforu, yeni araç teknolojisi arayışı ön plana çıkıyor, geziler konusunda hızlı fikir değiştirmek istiyorum artık, artık dışdan karavana benzemesin içi biraz karavan ihtiyacımı karşılasın yeter diyorum..
Artık Docato camper diyorum.
Belki yakın bir gelecekde 12m3 araçla dolaşmakda zor gelecek biliyorum, belki yine minibüse döneceğiz ,belkide dublo bize yetecek pansiyonlara gideceğiz ve bir gün gelecek, bir cami avlusunda toplanacağız..