Şekerpınar Üzerinden Teke - Şile Civarı Keşif Gezisi (7-8 Haziran 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MK51 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 73
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,653
Adem abi bununla geçmiş olsun ,bu tür işlerde böyle üzücü olaylar yaşanır ama olsun bu kötü olaydan bile ders çıkarırabilir ve zavk alınabilir.Videolara baktım bir ekip çalışması ile aracı çıkarmışsınız ve bence bu olaydan da illaki bir zevk alınmıştır.Bu araba bendeyken de akis kesmişti önceden bilirim yapılan eziyeti ama yapacak bir şey yok onunla geçmiş olsun cana geleceğine mala gelsin.

Etiketler
Videoları biraz önce izledim, Çok geçmiş olsun..

Teknik açıdan bilgimi veya yapabileceklerimi Mustafa abi biliyor, Buradan görüntülere bakınca, patlayan lastigin çekilmeden önce stepne ile değiştirilmesi bence iyi olurdu , çekilme aşamasında aracın daha dengeli durmasını sağlardı (Sağ ve sol esnemelerde).
Stepne traktör çekerken patlak lastik ve jant'ın çamura takılma ve frenleme direncini azaltırdı diye düşünüyorum.

Sanırım rot çıktı/kırıldı, durumuna bakıp arızanın yerinde giderilmesi (mümkünse) daha uygun olabilirdi, tabi yeri durumu ve şartları buradan anlamak biraz zor, Ana yola ulaşan aynı marka model diger jeep'ten rot kolu/başı sökülüp bu araca nakil olabilirdi???..

Buradan şartları anlamak zor orada olmak lazım ,ama yapılabilecek bişilerde olabilirmiydi aklıma geldi.

Sonuç olarak traktör çekme aşamasıda vurdurmalar yaparak çektiginden bağlantı noktaları aşırı zorlanmıştır oluşan diğer hasarlar bundan oldu galiba, radyatör ve diğer arızalara üzüldüm, Adem Abi ve diger arkadaşlara tekrar geçmiş olsun diyorum.

Slmlar
Hakan Irıklı

cok gecmıs olsun, hepımızın basımıza gelebılecek seyler bunlar allah daha kotulerınden korusun.

Adem'in araç başta, kuru zeminde fakat kanal içinde idi. Traktör ile ön tarafı kaldırıp, araca hiç zarar vermeden asfalta çıkartabileceğimizi düşündük. Onun için biz çekmeyi denemedik bile, asfaltta da çekici araç bekliyordu zaten. Fakat traktör çamur alanda kalınca, yapacak hiçbir şey yoktu. O çamur içinde, kesilen aks nedeniyle aşağıda olan patlak lastiği yukarı kaldırmak için strap bağlamak bile büyük sorun oldu. Artık tamirat için yerinde müdahale şansı kalmamıştı, çünkü aracın özellikle sağ ön tarafı tamamen balçık halindeki çamur içinde idi.

Ynt: Şekerpınar Üzerinden Teke - Şile Civarı Keşif Gezisi (7-8 Haziran 2008)

Yorumlar tabi ki yapılabilir; ama o durumda orada demek ki bundan başka da bir şey elden veya akıldan gelmemiş.. Traktör hafif olmasa veya birazcık çakma bir 4x4 olmasa bu işi daha kolayca sıyırabilirdi. Veya arka tekerleri çok daha iri olan bir 4x2 bir traktör bile belki de daha rahat çıkarabilirdi. Zira videolardan da anlaşılacağı üzere ön çekerler zaten bir işe yaramamış. Ama dediğim gibi; bulunan bu, yapılabilen bu.. Adem abi; eh biraz da biz sokalım ZJ yi servise değil mi abi :smiley: :smiley: Hep non-stop iş yapacak değil ya... ;)

güzel ve maceralı başlayan geziymiş ama videoları izlerken üzücü görüntüler vardı, geçmiş olsun sert bir traktör şöförü rastlamış

Gezi çok güzel olmuş.
Arazi çok zorlu.araçlarında hasar çıkan arkadaşlara geçmiş olsun.

Herkese geçmiş olsun, yeni görebildim geziyi :smiley:
Macun kıvamında çamur...

Hepimiz için çok zorlu fakat bir o kadar da zevk verici bir gündü. Off-road hepimiz için bir tutku. Çamur bulunca da bu hale geliyoruz. :smiley: Araba iki gün içinde eski haline geldi. Bu hafta nereye gidiyoruz, araba batmaya hazır halde bekliyor :smiley: Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim. O günü birlikte geçirdiğim ve bana her konuda yardımcı olan arkadaşlarıma da ayrıca çok teşekkür ederim.

keyifli gezi... adem abi geçmiş olsun

arkadaşlar işlerden anca fırsat oldu bendeki birkaç kareyi ekliyorum...

S6300416.jpg

S6300417.jpg

S6300418.jpg

S6300419.jpg

S6300420.jpg

S6300414.jpg

S6300421.jpg

S6300422.jpg

S6300423-1.jpg

S6300355.jpg

S6300356.jpg

S6300413.jpg

S6300423.jpg

S6300398.jpg

S6300412.jpg

S6300399.jpg

S6300364.jpg

S6300357.jpg

S6300411.jpg

S6300424.jpg

yücel baba bünyeye uygun aracı buldun sonunda ;D maşallah maşallah
vaybe faruk nerden nereye :p tahoeda dvd seyrediyoduk hayat işte sen şimdi böceğede koyarsın dvd hehe :eek: :eek:
mustafa abi bu lastikler fena iyi iş yapıyolar belliki beni istanbulda unuttun :eek:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri