Şekerpınar Üzerinden Teke - Şile Civarı Keşif Gezisi (7-8 Haziran 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MK51 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 73
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,653

Etiketler

Evet, bendekiler bu kadar... 2-3 saat süren bu kurtarma çalışmalarından sonra, sağ salim herkes yerine ulaştı... Arkadaşlarıma tekrar geçmiş olsun.

vay vay vayyy.
abi siz iyi sıkıntı çekmişsiniz. tabiki aracın kırılan parçası sorun değil de böyle bir çamurda aracı kurtamak başlı başına işkence benzeri birşey olmuş. tekrar tekrar geçmiş olsun sizlere. bence arızalanmayan araçlar şanslıymış. parkur çok dar ve yapışkan gibi duruyor.

Büyük geçmiş olsun. Özellikle Adem Abi'ye. Dört çeker traktör bulmak ve sahibini de ikna etmiş olmak büyük şans. Böyle bir durumda en kötü ihtimal aracı bir usta yardımıyla ertesi gün gelip de çıkartmakta bir çözüm.

Valla çok geçmiş olsun kazasız belasız olsun gezilerimiz diyecem ama bu güneşte bu çamuru bulursanız başınıza BİRŞEYLER GELECEK demektir şaka bi yana biraz can sıkıcı bi olay olmasına rağmen onun bile tadını çıkartmayı bilir GEZENBİLİR :smiley:...

Aslında traktörün işimize karışmasına ben biraz bozuldum :( Araç çalışmasa idi bile çıkarırdık. Fakat ön takım dağılıp yürütme olayı yapılamıyınca aracı önünü askıya alabilecek bir traktör farz olmuştu..

Traktörte çekmekte zorlanınca güzelim araç biraz daha örselendi. Benim gördüğüm çekilme aşamasında direksiyon amortisörü, viraj demiri ve radyatöründe hasar aldığıdır. Yani hasar üstüne hasar. Soğukkanlılığını yitirmeyen Adem abiye tebrikler.

Aslında biraz tahmin ettim ama yazmak istemedim hasar olmuş olabileceğini. Bence onun yerine ertesi gün usta hi-jack vurup tamiratı yapardı. Gözümün önünde 15 dakikada Camel etabında vıcık çamurun içinde benim arabanın difransiyelden çıkan aksını takmıştı işten anlayan bir Abimiz.
Bu arada bu traktörlerde deli para orta boy üstü açık bir 4x4 John Deere 65.000 YTL. :smiley:

Özellikle Adem abiye ve aracı hasar alan diğer arkadaşlara geçmiş olsun, hasarlar her zaman can sıkıcıdır :(
Yazın yapılacak offroad her zaman kış aylarından çok daha fazla kırma ve kaportaya hasar verme riski taşır, çamur parkur altına gizlenmiş sert toprak en büyük tehlikedir. Ben de bu tehlikelerden uzak durmak için yazın yeni aldığım arazi canavarı MTB ile parkurlara girmeye karar verdim :smiley: kırılmaz, hararet yapmaz, batmaz, her yerden gider :smiley:

Çok güzel bir parkur bulmuşsunuz.Ama videoları seyredince üzüldüm.Özellikle Adem'e ve hasar gören diğer arkadaşlarıma geçmiş olsun diyorum.Traktör de üstüne biraz hasar eklemiş ama seyrettiğim kadarı ile oradan aracı lifte almadan çıkış imkanı yok gibi.Ya da Orsa'nın dediği gibi olduğu yerde bırakıp usta getirip yerinde tamir imkanı olabilir ama bu sefer de o aracın arkasında kalan diğer araçların geri geri gitmesi lazım .Tabii yeri görmeden bir şey demek zor.
Bu arıza ve hasarlar olmasa çok güzel ama ben ve benim kafamdaki arkadaşlarım ( nerede ise gezenbilir offroad grubunun tamamı ;D ) araçlarımızın 4x4 limitlerini zorlamayı ve özellikle keşfetmek için girilen yeni parkurların devamında bizi bekleyen sürprizlerden haz almayı sevdiğimizden bazen böyle sıkıntılı durumlar da oluşuyor.İnşallah bundan sonra hiç olmaz .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri