Sayın Muhsin Yazıcıoğlu Vefat Etmiştir

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kokteknik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,133

Etiketler
Ynt: Sayın Muhsin Yazıcıoğlu Vefat Etmiştir

ülkemiz altı değerli evladını daha, şaibeler, beceriksizlikler ve resmi makamların yalan açıklamaları gölgesinde yitirmiştir.. Allah mekanlarını cennet etsin...

allah mekanını cennet,üşümeyeceği gül bahceleri nasip etsin rahmetli muhsin yazıcıoğluna,dürüst bir insandı,, Allahdan geldik ,ona döneceğiz......

Tüm Türk milletinin basi sag olsun,cok degerli bir arakadasimizi kaybettik allah gani gani rahmet eylesin,aile efradina sabirlar

ihsan eylesin.Acimiz büyük.

allah rahmet eylesin. yakınlarına sabır diliyorum...

Kaç gündür herkes gibi, çok sıkı takip ediyorum bu kaza haberlerini. Ve ilk günden beri haberlerin veriliş şeklinden rahatsızlık duymuştum. Dün ise sinirimden delirmiştim...

Evet, sayın Muhsin Yazıcıoğlu değerli bir insandı, sadece Türkiye için değil, herkes için büyük kayıp. Ben bir Bosnalı olarak, Bosna savaşında bize yaptığı yardımlardan dolayı, kendimi ona borçlu hissediyorum.

Ama, o helikopterde altı insan vardı, altı can !

Ve can, candır.

Ama, onlar ne kadar anıldı ki ?..

O canlardan biri de muhabir İsmail idi. Belki de bir tek o hayattaydı ki zaten doktorların raporlarına göre diğer 5 kişi kaza anında ölmüşler. Ve belki sadece İsmail donarak vefat etti, yüzünde oluşan 2cm buzu hissetti.

Ama dün, seçimler yüzünden, küçük bir haberle bile İsmail gazetelerin anasayfasına giremedi. Yeni bilgiler olmamış olabilirdi, hiç olmazsa ''Hala aranıyor'' yazabilirdi.

Bugün öğreniyoruz ki, onu bulamayanları kendisi bulmaya çalışmış. Ne yazıkki başaramamış... 500-600 m kaza yerinden uzaklaşabilmiş ve 2 gündür o 500m bulunamadı.

Seçimler bitti, Türkiye'de kriz devam ediyor, magazin haberleri en çok okunuyor.

İsmail'i ise zamanında bulamadık.

Hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine de sabır diliyorum.

Artık yanımda GPS olmadan bakkala bile gitmem.
En azından rahmetli muhabir İsmail beyi nokta olarak bulabilirlerdi diye düşünüyorum. Sonuçta telefon ile konuşmuş, birde GPS i olsaydı ve koordinat verselerdi en azından Askeri Özel Tim muhabire ulaşabilirdi.
Her ne kadar alın yazısı bu olsada.

Ben bir de şunu anlayamıyorum...

Kaza yeri bulunmuş, İsmail bulunamamış, arama aynı şekilde devam edecek deniliyor...

Dağda karda eksi derecelerde, kaza geçirmiş, bacağı kırık bir insan ne kadar uzaklaşabilir ? En fazla 1km...

O 1km'de 2 gün boyunca arayıp tarayıp, bulamadılar mı ? 1km bile değil, 500m uzaklaşmış... İlk günlerde 3000 kişinin katıldığı arama çalışmaları, son 2 gündür 450 kişiyle devam etmiş.

Gazeteci kardeşimiz bulunmuş.

"Helikopterin enkazının bulunduğu yere 500 metre uzaklıkta bir kaya oyuğunda bulunan İsmail Güneş'in bacağı kırıldığı için helikopter koltuğu ile yokuş aşağı kaydığı ortaya çıktı. Güneş'in enkaz bölgesini kurtulma çabasıyla ayrıldığı ve cesedinin bulunduğu kaya altına sığındığı anlaşıldı."

onlar için ölü gazeteci önemli değil ki
bizim mesleğin gerçekliği bu..
elinde mikrofon, kamera olursa herkes yanındadır. inanılmaz arkadaşlıklar edinirsin, (bu büyülü havaya kanıp heder olan arkadaşlar tanırım)
İsmail ölmüş bir gazeteci o kadar saat canlı kalma olasılığı yok..onun için ratinğ i de yok önemli olanlar bulunduğu için, bulmasalar da olur...lanet olsun bu mantığa....geride kalan iki çocuk ve gözü yaşlı eş şimdi ne yapacaklar...iha en fazla 1000 lira maaş veriyordu..lanet olsun.....

Bugün TBMM'deki törene katıldım. Eski-yeni bütün vekiller, bakanlar, başkanlar, başbakanlar, cumhurbaşkanları herkes oradaydı. Ailesi, annesi de oradaydı. 15 dakikalık bir tören yapıldı.
Herkes üzgündü. Ama yine de ateş düştüğü yeri yakıyor. :-[

Hala bu memlekette uludağda bir zavallı genç yürüme mesafesi 2 saat kar motoru ile 15 dakikalık yolda elinde telefon ölüyor
hala bu memlekette bir parti gelen başkanının helikopteri düşüyor ve telefon irtibatı sağlanıyor 47 saat sonra cenazelerine ulaşılabiliyor bir gazetecinin cenazesine de 3 gün sonra
hala bu memlekette acil yardıma ihtiyacı olanların telefonlarına ya bir polis bakıyor ya da bir memur ya da memure ama bu konuda eğitim almış birisi değil
hala bu memlekette dağda insanlar kayboluyor ama kaybolanları jandarma arıyor
hala Türkiyede sivil savunmanın elemanlarına da kış ve yaz şartlarında arama kurtarmayı dağcılık federasyonu öğretiyor ama birisi dağda kaybolunca nedense kimsenin aklına bir dağ arama kurtarma birimi olan dağcılık federasyonundan yardım istemek ya da arama kurtarma eğitimi almış dağcılar gelsin aramaya katkıda bulunsun kurtarma yapsın demek gelmiyor
hala bu memlekette el yordamıyla hareket eden ve kazadedeleri bulduktan sonra kendileri hastanelik olan köylüler enkazı buluyor
hala kriz yönetecek elemanlarımız kriz anında işin başında değil
hala krizi hayatında bunun eğitimini almamış takım elbise gravatlı adamlar yönetiyor

bir yerlerde yanlışlık var

acilen düzeltilmeli

gönüllüler değil eğtimli gönüllüler arama ve kurtarma yapmalı

yasarergun' Alıntı:
Hala bu memlekette uludağda bir zavallı genç yürüme mesafesi 2 saat kar motoru ile 15 dakikalık yolda elinde telefon ölüyor
hala bu memlekette bir parti gelen başkanının helikopteri düşüyor ve telefon irtibatı sağlanıyor 47 saat sonra cenazelerine ulaşılabiliyor bir gazetecinin cenazesine de 3 gün sonra
hala bu memlekette acil yardıma ihtiyacı olanların telefonlarına ya bir polis bakıyor ya da bir memur ya da memure ama bu konuda eğitim almış birisi değil
hala bu memlekette dağda insanlar kayboluyor ama kaybolanları jandarma arıyor
hala Türkiyede sivil savunmanın elemanlarına da kış ve yaz şartlarında arama kurtarmayı dağcılık federasyonu öğretiyor ama birisi dağda kaybolunca nedense kimsenin aklına bir dağ arama kurtarma birimi olan dağcılık federasyonundan yardım istemek ya da arama kurtarma eğitimi almış dağcılar gelsin aramaya katkıda bulunsun kurtarma yapsın demek gelmiyor
hala bu memlekette el yordamıyla hareket eden ve kazadedeleri bulduktan sonra kendileri hastanelik olan köylüler enkazı buluyor
hala kriz yönetecek elemanlarımız kriz anında işin başında değil
hala krizi hayatında bunun eğitimini almamış takım elbise gravatlı adamlar yönetiyor

bir yerlerde yanlışlık var

acilen düzeltilmeli

gönüllüler değil eğtimli gönüllüler arama ve kurtarma yapmalı

Sizi ayakta alkışlıyorum...

Yaşar abi bir kaç kere tekrar tekrar okudum yazını.
valla diyecek tek kelime bulamadım
Ne acı dimii içersine düşülen durum.

Anlamsız bir şey bu ya.

insan ve insan hayatından bahsediyoruz. Bir can bir baba bir kardeş,
ama kurtulamıyor birtürlü

bekliyor soğuk, üstünde bir kaç çeket,
tek tesellisi işte şimdi bulurlar benii,
sesisinide ulaştırmış yetkililere.

bekliyor bekliyor bekliyor zaman akıp geçiyor ama kimse yok ortada. tamam bir yerlerde anlamsızca binler arıyor ama anlamsız,cünkü sonuca bir türlü ulaşılamıyor.

kırık bacakla metrelerce sürükleiniyorsun, nerde oldugunu bılmeksizin, ve bir noktada tıkanıp kalıyorsun,

aklıma kışın herhangi bir tırmanışı sırasında yakalandığımız tipiler geldi, yada gece dağın o anlatılmaz soğuk geceleri, yanlızlık bır taraftan farklı bır sessizlik bir taraftan.

kabullenemez insan o noktada herhalde öleceğini, yani benim koskoca devletim beni bulur, biraz sonra gelirlerin son düşüncelerinde, galiba beni kimse umursamıyor. baksana kimse yok ortalıklarda demeye döndüğü anda. gözler kapanır galiba.

off cok kötü,

Sorulması gereken en önemli ve ilk konu arama kurtarma çalışmalarının bu kadar gecikmesine neden olan "Yaralılara ulaşıldı, hastaneye kaldırılıyorlar" haberini verenler kim? İkinci en önemli soru, arama kurtarma çalışmalarına katılan 2000 küsür kişiyi yanlış yere yönlendirenler kim? Bir kaza meydana geliyor, arama kurtarma çalışmalarına 2000 küsür profesyonel arama kurtarmacı katılıyor ama enkazı köy muhtarıyla birlikte ayakları çarıklı 17 köylü buluyor. Kilit soru şu; Köylüler neden ısrarla arama kurtarma çalışanlarına ve kendilerine verilen koordinatların aksi yönünde arama yapıyor? Garip olan ise bu köylülere medya yasağı mı getirildi, günlerce gündemde olan bu olayın baş aktörleri neden medyaya konuş(a)mıyor?...

Neyse birkaç hafta sonra tamamen unutulur gider bu arama kurtarma rezaleti...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

SON KONULAR

Geri