Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 821,301
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

okcular' Alıntı:
Aracı bende yakından gördüm. Çok temiz, orjinal bir araç. Bu tür araçları düşünenler için kaçırılmayacak bir fırsat bence.

Açıkcası bu tür araçlar az bulunduğu için fiyat konusunda bir tahminde bulunmak zor sonuçta yaş olarak çok daha genç ama harap durumda araçlarda var , ancak fiyat konusunda ne düşünürsünüz..
teşekkurler

Etiketler

Bu tür araçlar klasikleşmiş araçlardır. Tutkunları çoktur. Ancak ben VW ci değilim. Bu tür araçları hiç kullanmadım. Ticari değerleri konusunda hiçbir bilgim yok.

Fiyat cok uygun. Batu tuccar degil. Zaten cok para harcadi. Alan karli cikacaktir.

insel' Alıntı:
Fiyat cok uygun. Batu tuccar degil. Zaten cok para harcadi. Alan karli cikacaktir.
yaklaşık 1 yıldır forumda siz karavancı dostlarla oldukça çok vakit geçirdim ve artık karar verme aşamasındayım ve bu araç çeşitli açılardan aklıma yatmakta sadece aracın yaşı dolayısıyla uzun yolda zorlanırmıyım ve ileride boyumu aşacak sorunlar çıkarırmı gibi soru işaretleri var ama sakın yanlış anlaşılmasın bu aracın kendisini bilmediğim için genel bir kanı bu yoksa mükemmel bakımlı bir araç olabilir.Bu sebeple yakından görmek ve sahibiyle görüşmeyi tercih ederim uygun zaman ayarlayabildiğimde bunuda yapacağım kısmetse.

alpino' Alıntı:
yaklaşık 1 yıldır forumda siz karavancı dostlarla oldukça çok vakit geçirdim ve artık karar verme aşamasındayım ve bu araç çeşitli açılardan aklıma yatmakta sadece aracın yaşı dolayısıyla uzun yolda zorlanırmıyım ve ileride boyumu aşacak sorunlar çıkarırmı gibi soru işaretleri var ama sakın yanlış anlaşılmasın bu aracın kendisini bilmediğim için genel bir kanı bu yoksa mükemmel bakımlı bir araç olabilir.Bu sebeple yakından görmek ve sahibiyle görüşmeyi tercih ederim uygun zaman ayarlayabildiğimde bunuda yapacağım kısmetse.

Bende de Yüksek tavan T4 takıntısı var, sizin gibi forum sakinlerinin önereceği bir araç için beklentilerimi iletiyorum. Sizin için en hayırlısı olur inşallah.

Çok güzel olduğu her halinden belli, O bir BUS, Amacınız sürat yapmak değil zaten,
Kullanımı çok keyiflidir, Vw Kale gibi sağlam, köpek gibi sadık...
Ama ona iyi bakmak gerekir. İyi bakarsanız sizi üzmez O da, her yere götürür.
Hepsinin bir adı vardır, Onun adı ne acaba?

HAYIRRRRRRRRRRRr yine mi. :smiley: Gecen sene satiliga ciktiginda icim gitmisti. Yillardan beri forumlarda gordugum Turkiye'de en cok begendigim BUS tur kendisi. Turkiye'de olsam gecen sene kesin almistim. Yine burada bu tarz cumleler yazmistim. Insallah degerini bilen biri alir demistim. Ve sanirim degerini bilecek biri cikmadi ki satilmadi. Yine diyorum umarim Vosvos tutkunu degerini bilen biri alir. Avartarinizdan anladigim kadari ile sizde klasik arabalarla (baska bir markadas olsa olsun ikiside alman) ugrasiyorsunuz. Bence klasklerden anlayani uzmeyecek bir aractir.

Ben sahsen yeni teknoloji araclari sevmiyorum. Motorlari her yani kapali hic bir sey gormek mumkun degil. VW lerde hersey basit. Gaz teli debriyaj teli var. Yani hersey mekanik. Biraz tamirattan anlayan icin VW altindan kalkilmayacak sorun yoktur. Ayrica Ingiltere ve Amerika'da VW ler icin her turlu tamiratin nasil yapilcagini anlatan kitaplarda vardir. Bunlardan edinen biri, dedigim gibi birazcik mekanik bilgiside varsa yolda kalmaz. Buyrun ornek;

http://www.haynes.co.uk/Press/HaynesJackets/RGBhr_0036.jpg
http://www.haynes.co.uk/Press/HaynesJackets/RGBhr_0637.jpg

Bu kitaplardan kendi aracim icin olani var bende yaklasik 200 sayfa son derece acik sekilde en kucuk vidanin dahi nasil sokulup takilacagini anlatiyor.

Araç Batu'nun aracıdır. Mükemmel kondüsyondadır. Bu aracın kaloriferi bile çalışıyor. Hava soğutmalı ve motoru arkada olduğu için buslarda kalorifer genellikle verimsizdir ya da hiç çalışmaz. Batu uğraşmış ve kaloriferi bile çalışır duruma getirmiştir. Bu ayrıntı bile aracın kondüsyonu ve sahibinin titizliği konusunda yol gösterici olabilir.

Fiyatta ciddi bir indirim yapılmış. Araç klasik olduğu için zarar etmezsiniz. Bu tür araçların bedelini satıcı belirler.

Ancak yine de aracın teknik özelliklerini iyi değerlendirmek, onu sevip iyi bakabilecek yeni bir sahip olabilmek önemlidir. Yeni nesil araçların konforunu sağlayamayacağı açıktır. Böyle bir beklentiniz varsa bus size göre değildir. Buradan hareketle değeri yüzbinlerce lirayı bulan diğer klasik otomobiller de size göre değildir. Sevmek önemli. Biraz da elinizin tornavida tutabilir olması gerekiyor.

Evet Hepsinin bir ismi var. Hepsi ailenin bir ferdi gibi. Oğlumu seviyorum onla oynuyorum, aynı şekişde bus' umlada oynuyor ve seviyorum. VW Değişik bir tutku. Arada sevgi olmassa çekilmez bir zaten hiçbirşey. Eski arcımla giderken herkes döner bakardı . Gelip konuşanlarneler neler. Farklı olmayı seviyorsan VW Bus :smiley: alacaksın. Cidden çok farklı. Çok zevkli araçlar. 2000 kg lık alet ama azıvar dili yok.
Satmaya kalk satamazsın istemezsin vazgecersin. Onla bişeyler paylaşırsın.

O bus bencede çok güzel. Bu tür bir Klasik alacaksan 4.000 TL fark varsa bile ben temizini tercih ederim. Bence Fazlası harcanmıştır. Ama sorun değil. Bana diyorlar T5 alırsın diye evet arkaya bakınca belki T5 e yakın para ve bir okadar da emek. Ama hep derim " Herkesin bir merakı var" Buda benim merakım. At yarışı oynarsın at kaybeder para gider. Buda benim at yarışım. Parayı yatır kaybetmez :smiley: En azından görürsün :smiley:

Seneye Yeteneksizsinize katılıcam :smiley: . Busu Konuşturucam :smiley:))))

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-satilik-ozel-tasarim-kamp-araci-43873591/detay

İyi akşamlar, bu araç için değerli görüşlerinizi almak isterim. Teşekkürler.

arkadaşlar bu linkteki t2 hakkındaki yorumlarınızı rica edicem.ruhsattada karavan olarak geçiyor.araştırmalarıma göre
trafik sigortası minibüs olarak geçenlere göre 4 te 1 olarak daha ucuz ve muayenesi her sene değil 2 senede bir olması büyük avantaj.içini istediğimiz gibi değiştirebiliriz.

acil yorumlarınızı bekliyorum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-1979-model-volkswagen-t2-2000cc-45672365/detay

karavanlarında tüv muayenesi her yıl (ruhsatı otomobil veya hususi bişey çıkartan uyanıklarda olmuş zamanında, onlar 2 yıl), mevzuatın saçmalıkları yüzünden. seni yanıltmasın. trafik sigortası da serbest piyasa. 2000 cc olması bence iyi ama motor sorun çıkardığında parça bulabilme kabiliyetin varmı bilmem, yoksa bu tpye4 motorlu araçlara bakmadan önce özellikle yabancı forumları okumaya başla, bitince başa dön yine oku. verimsiz çift solex karb.ları görünce gözleri yerinden fırlayan motorcudan/tamirciden uzak dur, bu "porşe" motor diyen palavracıdan da, hakkında hiç bir fikri yoktur. zamanında kısa bir süre 914 motorlarında blok kullanılmış ama 2 firmanın ilişkisinden ileri gitmemiştir. type1 1600 cc lere göre daha verimlidir ama vw nedense bunu geliştirmemiş kütük gibi bırakmıştır. neyse iç kısımda keyfine göre "kamp tipi karavan" gibi döşeyebilirsin, pek çok örnek mevcut. nispeten küçük hacimli olduğundan uzun soluklu kamplarada&gezilerede pek çekilmez. otobanlarda yanından geçen otobüs, kamyond,tır .. vs sayesinde dayak yemiş gibi yapar adamı... ama çok zevklidir, keyiflidir.

Bu topik bakalım ne zamana kadar sürecek... :D

Öncekilerden farklı olarak, son birkaç gündür Sahibinden.com'da fiyat açısından makul ölçülerde 2-3 ilan ile karşılaştım.

Saint_Flying' Alıntı:
Öncekilerden farklı olarak, son birkaç gündür Sahibinden.com'da fiyat açısından makul ölçülerde 2-3 ilan ile karşılaştım.

Hangi ilanlardır acaba? Linkini verirseniz sevineceğiz ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR