melihbozkurt
Karavan Yönetim
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım
Hocam arada soyle ufak bir fark var ki siz aracinizi 1 yasinda aldiniz. Bunun icin size maliyeti yuksek oldu. Simdide 1 yasindaki arac fiyatlarina bakarak hesaplama yapmissiniz. Yanliz piyasadaki saticilar cogu OTV odememek icin zaten 5 yasini gecmis arac kullaniyorlar. Bu yuzdende arac fiyati sizin bahsettiginiz fiyatlardan oldukca dusuk oluyor. Bunuda goz onunde tutmak lazim.
TA2RX' Alıntı:Araçla beraber. Aracı bir yaşındayken 35000'e aldım. 5 yaşını beklerken ödediğim sigorta, vergi ve muayene ücretleriyle 44500'ü buldu. Şu anda bir yaşındaki benzer araçlara baktığımda 45000 civarında fiyatlar görüyorum. Dolayısıyla işin o cephesinde bir zararım yok. Tersine ÖTV farkı vermeden bir yaş temizliğinde bir aracım oldu.
İçine harcadığım miktar 27000'e yaklaştı. Tam donanımlı bir araç için bu maliyet doğal. (Çoğunluğu malzeme zaten.) Ama benim yalnızca yan camlarım ve boilerim (bir kaç küçük parça daha var, ama onların maliyeti ihmal edilebilir) ithal. Diğer malzemeleri de (örneğin ocak, lavabo, ısıtıcı, vb.) ithal kullansaydım rahatlıkla 35000'i geçerdi sanırım.
Bu durumda 80000 gibi bir maliyet rakamına ulaşmak hiç zor değil. Üzerine konan işçilik ve kar marjı ile sözkonusu rakamlara ulaşmasını ben çok aykırı bulmuyorum.
Hocam arada soyle ufak bir fark var ki siz aracinizi 1 yasinda aldiniz. Bunun icin size maliyeti yuksek oldu. Simdide 1 yasindaki arac fiyatlarina bakarak hesaplama yapmissiniz. Yanliz piyasadaki saticilar cogu OTV odememek icin zaten 5 yasini gecmis arac kullaniyorlar. Bu yuzdende arac fiyati sizin bahsettiginiz fiyatlardan oldukca dusuk oluyor. Bunuda goz onunde tutmak lazim.