Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 820,663
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

güngör' Alıntı:
İngiliz karavan satılmış olabilir,güzel bir fırsattı alan hayrını görsün.

Tip Onay konusunda geçen yıl Faruk bey ile görüştük ve Tip Onay aldığını söylemişti ancak belge firmanın tüm üretimine verilmez
aksine adı ile müsemma ürettiği tipe verilir. Sanırım Tip Onay Pİ 2010 modeli için alınmış.
Daha net ifadeyle 3 mt için ayrı 4 mt için ayrı 4.25 mt için ayrı ......... her ölçü ve tasarım için ayrı ayrı tip onayı alınmak zorunda
dır firmalar için oldukça külfetli bir süreç.

Karavanın evraklarında nasıl bir fatura kesilmiş ve tip onay belgesi varmı konusunda bilgim olmadığından yorum yazamayacağım.

Selamlar
Merhabalar, uzun süredir burayı takip ediyorum ve buradan çok şey öğrendim öğrenmeye devam ediyorum. Yazınızdan sonra Pino karavan'ın sitesine girdim ve orada yayınlanan Tip onay belgesine baktım ama ifadeler tanıdık olmadığı için pek birşey anlamadım ama tip onay yazısının üzerinden açıklama olarak şu şekilde bir yazı vardı.
"Firmamız haziran 2013 itibariyle uluslararası O1 (<750kg) Tip ve O2 (750-3500kg) Tip Römork ruhsat onay belgesini uluslararası İrlanda NSAI kurumundan almıştır"
buradan anladığım kadarıyla Pino'nun 2013 Haziran ayından sonra ürettiği bütün karavanların tip onay belgesi var gibi.

Etiketler

Merhaba mustafaatk,

web sayfasını incelemedim,Pino kendi tanıtım yazısında elbet müşterisini yanıltmayacaktır. Benim Tip Onaydan anladığım
daha önceki açıklamamdakidir, tüketici için imalat faturası ve tip onay belgesi ile trafik şubeye müracaat ederek ruhsat ve
plakasını teslim alarak yollarda olması hepimizi sevindirir ve ziyadesiyle mutlu eder.

Selamlar.

değerli arkadaşlar bu karavan ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-ithal-rimor-marka-motokaravan-120635035/detay/

Bu arkadaşımızın
gümrükleri takip edip, gümrüğe terkedilmiş karavanları alıp sattığını biliyorum

Muhtemel ki bu da aynı şekilde yurda girmiştir.

aslında merak ettiğim sizce planı nasıl,kullanımı hantal mıdır, fiyat performans nedir?
şimdiden teşekkürler...

Sayın Asiltürk bahsettiğiniz aracı yakından inceleme fırsatı buldum resimdeki görüntünün aynısı hiç kullanılmamış kadar temiz.Fiata gelince diğer 100 000 liranın üzerindeki karavanlarla (çoğunda ya yerli cam yada servis minibüsü camı var.Diğer eksikleri sıralamıyayım)kıyaslarsanız ucuz bile.Aracın yaşam kısmının dizaynı için iyi yada kötü diyemem herkesin aile yapısı ,sayısı vede kullanacağı alan farklıdır.Araç perfonmansı için yorum yapacak bilgim yok .Hepinize kazasız belasız geziler dilerim .Sağlıkla.

değerli bilgileriniz için teşekkür ederim

Sn. Asiltürk,
Alman malı bilinen marka bir karavan için fiyat çok iyi bence.
Ekipmanlar temiz ve orijinal görünüyor.

Gördüğüm tek olumsuzluk camların küçük ve sayısının az olması.
İç yerleşimi ve performansının değerlendirmesi kişiden kişiye değişir; bu yüzden kendinizin gidip bakmanızda yarar var.

Daha önce paylaşmış mıydım hatırlamıyorum, ancak şöyle bakıyorum ben olaya:
Size özel bir tane ikinci el araç ithal etme izni çıksa, 15000€ ya benzer bir aracı Almanya' dan alabilseniz bu fiyata Türkiye ye mal edemezsiniz...

Mali gücünüz yetiyorsa kaçırmayın derim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-karavan-dedigin-budur-alman-mali-orjinal-knaus-sudwind-158349895/detay/

güzel bir çekme karavan. temizde gözüküyor fakat evrakları yokmuş...

asilturk' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-karavan-dedigin-budur-alman-mali-orjinal-knaus-sudwind-158349895/detay/

güzel bir çekme karavan. temizde gözüküyor fakat evrakları yokmuş...
750 kg altı olsaydı zaten evraka ihtiyaç yoktu ancak bu karavanın o kadar hafif olması imkansız....

Konu ile ilgili şöyle bilgi vereyim....Daha önce kullandığım Brüstner 4.80 mt çekme karavanım 710 Kg dı.....Yani bu kg larda olabilir......Belge konusuna gelirsek belge öncelikle sahiplikle ilgili resmi belgedir..yani fatura...gümrük kağıtları gibi....yoksa adamın bir yerden çalarak size satıp satmadığı gibi bir sürü sıkıntı çıkabilir...

aşagıgaki linkte bulunan araç için, yorumlarınızı alabilirmiyim şimdiden teşekkürler.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-alkovenli-ford-motokaravan-takviyeli-154427461/detay

Gidip bizzat inceleyiniz, test ediniz, dokununuz.

sanırım sahibi anlayışlı ve yardımsever birisi.

22.000 tlye -hadi pazarlık ettiniz- 20bin tlye karavan alacaksınız. Bu sitede yine 150.000 tlye de motokaravan olduğunu görmüşsünüzdür.

Şimdi, bu soruya her kafadan bir yorum, değerlendirme gelecek, kafanız karışacak, belkide satacak arkadaşa zarar vereceksiniz.

Sayın Tibet 340, bahse konu aracın yaşam kısmı -- Hymer camp 55 -- motokaravanlarının aynısıdır ve uzun süredir bu aracı kullanan bir karavansever olarak yaşam kısmının çok kullanışlı olduğunu söyleyebilirim(kendi adıma).Rakam çok değil direksiyonda hidrolikse oda başka bir artı olur.Parça sıkıntısı olurmu onuda Ford servisi ile konuşursunuz.Yarım şanzıman ne demek ona aklım ermez bu sitede teknik işlerden vede motordan anlayan çok sayıda karavansever arkadaş var dilerim yardımcı olurlar .Herkese kazasız belasız geziler dilerim..Sağlıkla..

Sayın arkadaşlar sahibinden com da 159489182 ilan nolu Ankara Yenimahallede satılık Hymer karavan oldukça temiz ve rakam çok değil.Karavan arayışında olan arkadaşlar değerlendirebilir düşüncesindeyim isteyen olursa o arkadaş adına gidip yakındanda inceler haber veririm .Hepinize kazasız belasız geziler dilerim.Sağlıkla..

sayın,bulent kocoglu ve metin türe değerli bilgileriiniz için çok teşekkürler. çok faydalı oldu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,772
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR