Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 819,554
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Arkadaşlar, yeni firmanın karavan fiyatı hakkında yorum yapmadım, , firmanın iddali olarak piyasaya girme istediğini belirttim, üstelik daha aracı yakından görmedim.

Etiketler

berkcantp' Alıntı:
Arkadaşlar, yeni firmanın karavan fiyatı hakkında yorum yapmadım, , firmanın iddali olarak piyasaya girme istediğini belirttim, üstelik daha aracı yakından görmedim.

İlhan Bey,
Fiyat eleştirilerinin sizinle alakalı olmadığından emin olabilirsiniz tamamen firmanın politikaları ile ilgili ....Yaptıkları araçlar İmaj kalitesinde dahi olsa İmajla aynı veya daha yüksek fiyat politikaları izlemeleri piyasada tutunmalarını zorlaştırır......

Bazen düşünüyorum Türk tüketicisine özgü Türk malı sağlam,ucuz çok lüks olmayan ama temel ihtiyaçları karşılayan, en azından su almayan ve çürümeyen bir karavan üretmek bu kadar mı zor diye, sonra bazı yabancı belgesel kanallarını izliyorum, adamların(özellikle amerikalıların) kanunlarını (bir araç üretip trafiğe çıkarma kolaylığı vs.), yaptıkları işleri sadece para kazanmak için değil tutkuyla yaptıklarını(geçim derdini çoktan aştıklarını, elinden hiçbişey gelmiyosa köpek gezdirerek bile hayatını idame ettirebilirsin), en basitinden kullandıkları el aletlerinin bizim için servet değerinde olanlardan olduğunu, her türlü malzemeyi yakınlardaki bi yerlerden temin edebilmelerini ve daha sayamayacağım birçok şeyi görüyorum. Sonra ülkemizi düşünüyorum ve bu şartlarda iyi bir yerli karavan(ya da otomobil ya da bisiklet ya da motosiklet) üretmenin gerçekten hayal olduğunu düşünüyorum...

Ben Hüseyin Taşkın. Herkesin düşüncesine saygı duyuyorum. Ayrıca İlhan Bey'e de teşekkür ediyorum. Evet biz yeni bir firmayız. Yeniyiz aynı zaman da da yenilikçiyiz. İlana koyduğumuz aracı herkesin yakından görmesini çok isteriz. Özellikle de aracın görünmeyen kısımlarını. Bu araç ürettiğimiz araçlar içerisinde viya comfort 15 m3 modeli. Araçta bizim gözümüzde en önemli özelliklerden biri elektrik tesisatı. Araçta 220 ve 12 ayrı ayrı 2 pano var ve bu panolar araca giren elektriği otomatik algılayıp gelen elektriğe göre hangi panonun çalışacağını algılayıp ona göre pano kullandırıyor. Yanı araç 220 yi algıladığında otomatik 220 panoyu kullanıyor. Araçta 220-12 switch yok. 1 km ye yakın yanmaz kablo kullandık. Tüm kablolar yanmaz kablo kanallarının içerisinde. Çok özel bir yalıtım malzemesi kullandık. Araçta kullandığımız yalıtım malzemesinin 1 cm si 15 cm sıkıştırılmış taşyünün yaptığı yalıtımı yapıyor. Bazı arkadaşlar fiyatımızı eleştiriyor. Evet kalite aynı zamanda para. Biz 75.000-200.000 tl aralığında araç üretiyoruz. Aracın diğer özelliklerinden bahsetmek istemiyoruz. Biz araçlarımızı Avrupa Standartlarını baz alarak üretiyoruz. Sonuçta biz ülkemiz ve siz değerli kullanıcılar için iyi bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Kendimize güvenimiz tam. Hepinizi aracımızı görüp incelemeye davet ediyoruz. Sizlerin eleştirileri bizler için çok önemli. Sizlerle daha iyiyi üretmek istiyoruz.
Saygılar

Maşallah , maşallah,

Olsun arkadaşlar, pahalı yapanda olsun, fabrikada yapanda olsun, evinin önünde yapanda olsun.
Çeşit ne kadar çok olursa, o kadar iyi olur.

Artık, tüketiciler akıllı. Bilgiye ulaşmak çok kolay. Bilgiyi paylaşmak çok kolay.

İlk yanlışlarında, memlekette yapılanı sağır sultan bile duyar, Tası tarağı toplayıp kaçarlar.

Yeni firmaya başarılar dilerim.

öncelikle bu işin üstadlarının yazdıklarını takip ettim ve benim de söz söylemeye hakkım olmasa da biz türk halkı olarak herşeyi yadırgarız ilk önce ve sonra da alırız yada sahip olmak isteriz genelde ve yine bize özgü bir söz ''kör satıcının kör alıcısı olur,, diye.sonuçta her ürünün bir alıcısı olacaktır ama o alıcı eminim ki burdan bu siteden olmayacaktır.burada bulunanların çoğu işin kurdu ve her türlü araştırmayı yapıp herşeyin hakkını verenler olduğunu görüyorum.dolayısıyla burdan ekmek çıkmaz arkadaşımıza.ben asla ama asla almazdım çünkü buna vereceğim paraya gider yüzbine müthiş bir çekme karavan alırım sayın yetim'lerin aldığı gibi ve birde idare edecek bir araç fazlasıyla beni mutlu eder. unutmadan ekleyeyim hayırlı işleri olur inşallah

birde ilana bakınca şentürkler holding olduğunu gördüm ve dolayısıyla müşteri problemleri olmaz bunu da eklemek isterim.

Ankara Polatlı'da S.....t Holding var
Çoooook zengin ve çooooook güçlüler.
Ankara Polatlı yolunda bir fabrikaları vardı. Gören Hymer Fabrikası sanar.

Bunlar, 5-6 yıl önce karavan yapmaya soyundular
Önce , sabit tatil karavanı yaptılar.
Sonra, motorkaravan yapmaya karar verdiler.
Ankara da karavan derneğinden tecrübeli bir arkadaş, sipariş verdi.
Karavanı çok geç ve çok rezil bir şekilde imal edebildiler.
Sonra , bu durum camida duyuldu.
olan karavan yaptıran arkadaşa oldu.
Sonra , S........t holdin bu piyasadan çekildi.

Para , güç herşey demek değil.

İstanbul'da bir arkadaş evinin önünde ve sokakta karavan imal ediyor. Ama , harika karavanlar yapıyor. Ve de sürekli kendini geliştiriyor. Araştırmacı bir yapısı var.

emek olacak, işe duyulan saygı ve sevgi olacak.

Saglıcakla........

Bence satılık karavanları boşuna incelemeyin arkadaşlar... Bir kaç iyi usta bulup kendiniz yaptırın... Bir Camper aylarca 95.000e satılamadı yeni fiyat 115.000 :smiley: ; Avrupa ithal denen karavan yerli yapım... 38500 e satılamayan hymer 75000 olmuş... 127000 tl ye 100.000 km de ki 6 yaşındaki bir araç satılmaya çalışılıyor...

Hadi gelin hesap yapalım...

Araç bedeli ...... 25.000 - 35.000 aralığında
Mobilya............. 5.000 - 15.000 arası
Tüm elektronik..10.000 - 25.000 arası
Elektrik tesisatı.. 2.000 - 5.000 arası
Su tesisatı......... 3.000 - 7.500 arası
mefruşat........... 1.000 - 7.500 arası
Yalıtım.............. 500 - 1.500 arası
Gaz tesisatı....... 500 - 1.500 arası
İşçilik............... 1.000 - 5.000 arası

İşte hesabın tamamı bu....yani gezilecek iyi bir karavan : 40.000 - 50.000
en lüks birinci sınıf malzeme ile yapılanı 90.000 - 105.000

105.000 üstü bir fiyat inanın HARAMDIR... Neyle yaparlarsa yapsınlar....

O meşhur 127.000 liralık karavanın banyonun üstündeki taç neyin nesi ??? Sanki bir şeyler hatalı olmuş gizlemek için kullanılmışgibi geldi bana... Gören arkadaşlar bakıp bizede söylerse sevinirim...

Karavanla gezmek değil işimiz karavan yapmak, buradada çoğu arkadaşımız gizliden ticaret için karavan yapıyor tabiki maliyet düşük olabilir. Ne dükkan kirasi, ne eleman parası, ne sigorta nede vergi aslında hepsi illegal ama sonrasında da firmaları eleştirmekten geri kalmıyoruz.
3 yil içerisinde 2 karavan sahibi oldum 2 side imaj yapımı belki fazla para verdim ama bütün verdiklerim sonuna kadar helaldir. Avrupa'da bile karavanima yabancılar hayranlıkla baktılar.

bulent kocoglu' Alıntı:
Ankara Polatlı'da S.....t Holding var
Çoooook zengin ve çooooook güçlüler.
Ankara Polatlı yolunda bir fabrikaları vardı. Gören Hymer Fabrikası sanar.

Bunlar, 5-6 yıl önce karavan yapmaya soyundular
Önce , sabit tatil karavanı yaptılar.
Sonra, motorkaravan yapmaya karar verdiler.
Ankara da karavan derneğinden tecrübeli bir arkadaş, sipariş verdi.
Karavanı çok geç ve çok rezil bir şekilde imal edebildiler.
Sonra , bu durum camida duyuldu.
olan karavan yaptıran arkadaşa oldu.

Sonra , S........t holdin bu piyasadan çekildi.

Para , güç herşey demek değil.

İstanbul'da bir arkadaş evinin önünde ve sokakta karavan imal ediyor. Ama , harika karavanlar yapıyor. Ve de sürekli kendini geliştiriyor. Araştırmacı bir yapısı var.

emek olacak, işe duyulan saygı ve sevgi olacak.

Saglıcakla........
Denizli"li bir dostumuz alkovenli karavanini yedi ay gecikmeli olarak natamam teslim almis eksikleri tamamlayabilmek icin bir hafta konugumuz olmustu.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-merakla-basladigim-islerimin-yogunlugundan-ilgilenemedim-156737472/detay

90.000 edermi sizce bana 60-65 maksimum gibi geldi.... Üstelik alan arkadaş vip yapmayacaksa tüm camları söktürüp yeni baştan dizayn etmek zorunda hatta bence kapının yeri bile hatalı olmuş... Bu araca ne banyo koyabilirsiniz ne de doğru düzgün oturma gurubu çok fazla yer kaybı yaşanır diye düşünüyorum... En büyük artısı AUDİ Q7 Stopları :smiley: ;D

Merhaba,

Güngör bey, yazdığınız cevap için teşekkürler. Biz taşınma telaşında iken incelediğiniz karavan satıldı ya da ilan kaldırıldı.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-sahibinden-2010-model-pino-4%2C25-m-karavan-151804113/detay

Bu karavanın faturası var. Sitesini incelediğim kadar ile Pino karavan şirketinin de tip onay belgesi var. Ruhsatsız, plakasız ne olur ne olmaz diye gezmek istemiyorum. Bu karavana ruhsat çıkarmamın önünde bir engel var mı sizce?

TUNCO' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-merakla-basladigim-islerimin-yogunlugundan-ilgilenemedim-156737472/detay

90.000 edermi sizce bana 60-65 maksimum gibi geldi.... Üstelik alan arkadaş vip yapmayacaksa tüm camları söktürüp yeni baştan dizayn etmek zorunda hatta bence kapının yeri bile hatalı olmuş... Bu araca ne banyo koyabilirsiniz ne de doğru düzgün oturma gurubu çok fazla yer kaybı yaşanır diye düşünüyorum... En büyük artısı AUDİ Q7 Stopları :smiley: ;D

Bursa'dan da neler çıkıyor. O kadar masrafa o camlar hiç olmamış. Q7 stopları yakışmış

fluentum' Alıntı:
Merhaba,

Güngör bey, yazdığınız cevap için teşekkürler. Biz taşınma telaşında iken incelediğiniz karavan satıldı ya da ilan kaldırıldı.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-sahibinden-2010-model-pino-4%2C25-m-karavan-151804113/detay

Bu karavanın faturası var. Sitesini incelediğim kadar ile Pino karavan şirketinin de tip onay belgesi var. Ruhsatsız, plakasız ne olur ne olmaz diye gezmek istemiyorum. Bu karavana ruhsat çıkarmamın önünde bir engel var mı sizce?

İngiliz karavan satılmış olabilir,güzel bir fırsattı alan hayrını görsün.

Tip Onay konusunda geçen yıl Faruk bey ile görüştük ve Tip Onay aldığını söylemişti ancak belge firmanın tüm üretimine verilmez
aksine adı ile müsemma ürettiği tipe verilir. Sanırım Tip Onay Pİ 2010 modeli için alınmış.
Daha net ifadeyle 3 mt için ayrı 4 mt için ayrı 4.25 mt için ayrı ......... her ölçü ve tasarım için ayrı ayrı tip onayı alınmak zorunda
dır firmalar için oldukça külfetli bir süreç.

Karavanın evraklarında nasıl bir fatura kesilmiş ve tip onay belgesi varmı konusunda bilgim olmadığından yorum yazamayacağım.

Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR