Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 803,166
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

mustafayetim' Alıntı:
Haşmet hocam:birinci ilandaki çekme karavanı Tako firması Türkiye bayiliğini aldı ve getiriyor.Knaus alman firması alt markası olarak Macaristan'da üretiyor.Uygun fiatları ile Avrupa malı kaliteli bir çekme karavan tavsiye ederim.Tako firmasından iki yıl önce benim ufak MÇK remorkumu aldım.Firma sahibi Ali bey sözünün eri iyi bir esnaftır.Bu marka ile Türkiye piyasasında kalıcı olmak istiyorlar.
Aynı zamanda 43 binlira fiatı ile Camper'lere de iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum.İçindeki var olan donanımlarının aynısını Türk imalatçılardan bir camperin içine koymasını talap etseniz 100 bin lira civarında fiat istiyeceklerine eminim.
Mustafa bey verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler. Bu sayede Ülkemizde de uygun fiyata kaliteli çekme karavan bulma imkanı doğmuş oldu. Ali beyin de Karavan dünyasının içine daha fazla katılarak ürünlerinin tanıtımını yapmasını ve bu camiada kalıcı olduğunun altını çizmesini diliyorum :smiley:
 

Etiketler
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

"Yerli malı yurdun malı, her Türk onu kullanmalı" şiarıyla yetiştirilmiş bir nesilden olmama rağmen özellikle yurdum imalatı çekili karavanların büyük bir kısmı için bu düşünce içerisinde olamıyorum.
Dünya kalitesinde üretim yapan tesislerimiz ve ürünlerimiz olmasına rağmen ne yazıkki henüz karavancılığımız o düzeyde değil. Kendilerini niçin yenilemezler anlamak mümkün değil. Nasılsa öyle de, böyle de satıyoruz rakibimizde yok sen, ben, bizim oğlan misali geçinip gidiyoruz anlayışımı?
Düzgün çalışanları tenzih ederek söylemem gerekirse düşük fiyat politikasıyla piyasada olanlar tam anlamıyla merdiven altı imalatı şeklinde sahte ağırlık değerleri ve hiçbir teknik belgeleri olmadan TSE standartları dışında can güvenliğimize kastediyorlar.
Biraz daha yüksek fiyatla piyasada olanlar ise "Tip Onay Belgesi"ne sahipler ama yine de teknik yeterlilikleri ve tasarım aşamasındaki mühendislik hesaplamaları tartışılır. El karar, göz nizam üretim tekniğine daha yatkın olmadıklarına inanmak istiyorum.
Ancak bu inancımı destekleyecek verilere ulaşamıyorum. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bende tam öyle yapıp Web sayfalarını Avrupa karavan imalatcılarının web sayfalarıyla karşılaştırıyorum ve içimi bir hüzün kaplıyor.
Yabancıların sitelerinde çekili karavanların milimetrik olarak eninden boyuna, yüksekliğinden genişliğine, fabrika çıkış ağırlığından kullanım süreçlerindeki farklı ağırlıklarına kadar onlarca ölçü ve değer bulunurken bizimkilerin sitelerinde karavanın ölçülerine ait yaklaşık iki değer bulursanız kendinizi şanslı sayabilirsiniz.
O zaman düşünüyorum Avrupa'daki karavan imalatcılarının ar-ge bölümlerinde çalışan makine, elektrik, endüstri vb. mühendislerinin işi yok bol bol karavanları ölçüp biçip sitelerine yazıyorlar bizim karavan fabrikalarında çalışan mühendislerimiz ise çok yoğun ve ciddi işlerle uğraştıkları için böyle basit ölçü biçi gibi ayrıntılarla uğraşmıyorlar.
En basitinden 1200-1300 kiloluk karavanlara toplamda 900-1000 kilo ağırlık kaldıracak lastikleri takmaktan çekinmiyorlar.
tekrar fiyat politikalarına dönelim. Alt fiyat gurubundaki karavanları değerlendirmeye bile almadan üst fiyat grubuna gelirsek. Şu anda benzer boyutlarda olan Avrupa karavanlardan 10-15 bin lira daha ucuzlar. Aman ne iyi diye hemen sevinmeyin. Bizim karavanda ısıtma yok o ekstra, Avrupa karavanda olan Trumatik ısıtmacıyı isterseniz eh o şu kadar bin euro, 220 v büro tipi buzdolabı değil de adam gibi 3 sistem karavan buzdolabı isterim dediğinizde o da bu kadar bin euro, dıştan kasetli thetfort karavan tuvaleti isterim dediğinizde eh o da ekstra daha saymayayım bunları topladığınızda aradaki o 10-15 bin liranın kapandığını hatta üste bile çıktığını görüyorsunuz.
İşte o zaman istemeyerek de olsa rekabetçi serbest pazar ekonomisinin taraftarı haline geliyorsunuz. Ne güzel ki artık Türkiye'de de kaliteli Alman karavanları getirerek pazarlayan yeni distrübütörler çoğalmaya başladı. Son kullanıcı olan bizler için seçenekler çoğalıyor. Herkes bütçesi ölçüsünde karavan sevdasını gerçekleştirmeye çalıyor bu normal ama daha iyi olanı artık atasözümüzde de dendiği gibi "köpeksiz köyde deyneksiz gezme" zamanlarının yavaş yavaş kaybolmaya başladığıdır.
Düzgün çalışan karavan üreticileri ve satıcılarının yolu açık olsun.
 

Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Sayin Tifa muhendis mi? O da ne? Ben bir cok isletmede tam zamanli muhendis ve tasarimcinin calismadigina eminim. Eger tam zamanli bir muhendis ve bir tasarimci (bakin cok degil 1 er tane) calissaydi karavanlarin sekillerinde bir duzelme olurdu. Yeni nesil avrupa karavanlara bakiyorsunuz sonra donup bizde uretilenlere. Bizimkiler hala 4 kose kutu gibi. Fiberden kalip alinmis, koseler yuvarlanmis, aerodinamik bir hale getirilmis bir karavan gormuyoruz. Bir su asagida paylastigim karavanin guzelligine bakin, birde bizim ureticilerin sitelerine. Inanin resimlerini buraya koymak isterdim ama sorun olmasin diye koymuyorum. Herkes kendi baksin karsilastirsin. Adamlar estetigi, aerodinamigi zaten asmis genisleyebilir modellere gecmisler. Bizde hala her kutuya karavan diyelim. Lutfen asagida linkini verdigim siteye girerek 360 derece tur dan karavanin icine bakiniz. Fiyat mi??? £27.999 pound. Turk lirasina cevirince cok para ama sterlin olarak sadece bir mercedes yada BMW araba fiyati. Esinizle birlikte evdeki 2 ebevynde calisiyorsa bu araci 1 seneden kisa bir surede alabilirsiniz. yaa Turkiye de o kare kutulari ne kadar sure para biriktirerek alirsiniz???

outside_picture_1.jpg


http://www.eterniti-caravans.com/eterniti-caravans-models/2014-slideout/eterniti-genesis-ik3-caravan.html
 

Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

adamlar bu işi gerçekten yapıyor ve gerektiği kadar ileri gitmişler!başka ne denir?
 

Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Adamlar karavan yapıyorlar ama üretimde kullandıkları tüm malzeme onlarca yıldır kendi ülkelerinde sanayi anlamında üretiliyor, alternatif sanayileride gelişmiş olduğu için diğer sektör sanayi ürünlerindende faydalanabiliyorlar... Planlamalarını yaptıkdan sonra ihtiyaç duydukları ekipmanları, kendi ülkelerinde yerli malı anlamında gidip almak kalıyor, sadece montaj yapıyorlar..
Bizde durum böyle işlemiyor, herhangi bir ürünün alternatifi bile yok, sadece iç tasarım anlamında malzemeleri bile bir araya getirmekde zorlanılıyor... örneğin Tahtakuş'da, abartmıyorum alüminyum profiller, yatak süngeri ve döşeme kılıfları haricinde tüm herşey aklınıza ne geliyorsa ithal malzeme, karavanın %98'i iç ahşapları dahil ithal, kendi sanayii olmayan ülkelerde arge içeren tasarımlar yapmak zor, çok zor deyil ama çok pahalı..

20130910 193530 AA
 



Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

mevzu farklı platformlarda defalarca tartışıldı ne yazıkki hiçbir üretici tartışmaya tek bir mesaj katkısı sağlamadı ....Yurdum üreticisi işine yatırım yapmıyor sadece akarken doldurmanın peşinde .......Atilla Bey'in bahsetmiş olduğu yan sanayii mevzusu önemliyken bizim üreticilere negatif bir katkısı yok çünkü aldıkları ürünlerin üzerine %40_60 fark koyarak maliyet çıkarıyorlar.....Başoğlunun Carettası dışında uluslararası fuarlara taşınan ikinci bir ürün henüz yok ancak Başoğluda yaptığı farklı işlerde sapır sapır dökülüyor......
Kalın sağlıcakla
 

Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

#2802 gerçekten muazzam bir karavan paylaşım için çok teşekkürler
Gerçekten ülkemizdekilerle arasında dünyalar fark var
 

Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-cekme-karavan-fransiz-sterckeman.net-bayisinden-sifir-134608453/detay/

kendi motokaravanımızı yaparken böyle bir karavanı sıfır alıp parçalayıp kullansak?

ekipmanı zaten sıfır aldığımızda 25-30.000 tl civarı tutuyor hesabıma göre ki atilla bey de aynı rakamlardan bahsetmişti...
karavan kapısı, camları ve gidip incelemedim ama sanırım mobilyalarda hafif karavan mobilyası elimizde kalır diye düşünüyorum... bu konuda fikirlerinizi bekliyorum...
saygılarımla...
şahin m. asiltürkmen
 

Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Atilla abi sana katiliyorum fakat bence yatirimci Ar-ge ve yatirim yapmiyor. Tabiiki sen ben karavan yaparken mecvburen giti hazir almak durumundayiz. Ama karavan ureticisi bir firma buna mahkum olmamali. Buna mahkum olursa hic bir Ar-Ge cikmaz. Kendi pleksi-Glass karavan camini urettirmesi bu kadar zor olmasa gerek. Ulkemizde pleksiden bir suru malzeme yapiliyor. Aynisini fason uretim yapan bir yere verse yaptirir. Uretici icin orginallerinden birer kopya siparis edip kopyalamak bu kadar zor degil. Ornegin bu ulkede Westfalia tavan arayan bulamayan bir cok insan var. Uretici olsam en cok kullanilan araclar icin birer tane westfalia orjinal tavan alir kalip olarak kullanip uretimini yaparim. Evet ilk basta maliyetli bir is ama adi ustunde onlar yatirimci. Simdilik bana mahkumlar nasilsa para geliyorken bende kaymagini yiyeyim. Elimide cebime atmiyayim, mantigindalar.
 

Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

asilturk' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-cekme-karavan-fransiz-sterckeman.net-bayisinden-sifir-134608453/detay/

kendi motokaravanımızı yaparken böyle bir karavanı sıfır alıp parçalayıp kullansak?

şahin m. asiltürkmen

Bu düşüncenizin bir alternatifini görünce resmini çekmiştim.
Çekme karavanı kamyonete ekletip sorunu kökten çözmüş sahibi :smiley:
 

Ekli dosyalar

  • 2012-07-14_15-27-37.JPG
    2012-07-14_15-27-37.JPG
    123 KB · Görüntüleme: 184



Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

serdar bey söylemek istediğim bu tip bişey değil...
yapmak istediğim 1980 üzeri unimog almak (köşeli karoser olanlardan) ve üzerine frigofrik 2. el uygun bir kamyon kasası koymak... bu bahsettiğim çekme karavanı da parçalayıp kapısını, camlarını, mobilyalarını vb. o kasaya uygulamak... ha birde liftli karoser aldınmıydı ki onlarda 2 ton yük kaldırma kapasitesi olanlar var...arkada 2 kişilik bir smart otomobilde (sanırım 750 kg falan) taşıyabilirim...
yani yerli malı unicat gibi bişey :smiley:

saygılarımla...
şahin m. asiltürkmen
 

Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

herkese merhaba....

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-hymer-luks-motokaravan-94982897/detay/

bu karavan hakkında bilgisi olanlar var mı?
 


Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

aslan28' Alıntı:
Pek kullanışlı gözükmüyor

Aslan bey bunu neye dayanarak soylediginizi pek anlamadim. Hymer dunyanin en iyi karavan ureticilerinden. Eger arac icine su almamissa, malzemeleri orjinal ise kalabalik aileler icin gercekten iyi bir karavan olabilir. 6 kisilik yatacak kapasitesi ile 3-4 cocuklu aileleler, yada hem anneniz babaniz hemde cocuklarinizla yani 3 nesil bir arada gezilere cikabilirsiniz. Aracin boyutlari buyuk eger bu bakimdan kullanisiz oldugunu dusunuyorsaniz, zaten 2-3 kisilik bir aile bu araci almayacaktir.
 

Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Bu arac yine satista. Sahibini tanimadigim icin satilmadi da tekrar satisa mi cikti yoksa, el degistirdi tekrar mi satisa kondu bilmiyorum. Ic duzenini cok kullanisli bulmasamda Remio tavani sayesinde degerlendirilmesi gereken bir arac diye dusunuyorum. En azindan ben olsam ilgilenirdim. Icini tekrar tasarlayip daha kullanisli bir hale getirmek cok tutmaz diye dusunuyorum. Zaten aracta var olan esyalari kullanilirsa sadece ahsap ve iscilik. Tabii keyfe keder extralar. Bu haliyle bile bir cok kisi binebilir. Ben sadace oturma duzenini cok sevmedim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-sahibinden-reimo-tavanli-mazda-dizel-karavan-144634981/detay
 



Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım


melihbozkurt' Alıntı:
Bu arac yine satista. Sahibini tanimadigim icin satilmadi da tekrar satisa mi cikti yoksa, el degistirdi tekrar mi satisa kondu bilmiyorum. Ic duzenini cok kullanisli bulmasamda Remio tavani sayesinde degerlendirilmesi gereken bir arac diye dusunuyorum. En azindan ben olsam ilgilenirdim. Icini tekrar tasarlayip daha kullanisli bir hale getirmek cok tutmaz diye dusunuyorum. Zaten aracta var olan esyalari kullanilirsa sadece ahsap ve iscilik. Tabii keyfe keder extralar. Bu haliyle bile bir cok kisi binebilir. Ben sadace oturma duzenini cok sevmedim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-sahibinden-reimo-tavanli-mazda-dizel-karavan-144634981/detay


Uzun yıllar babamın işi nedeniyle mazdanın bu modelini kullandık. Kısaca çok sağlam, yakıtı ekonomik, parçası biraz pahalı ama kolay arıza yapmaz , uzun yolda sürüşü çok zevklidir otomobili aratmaz diyebilirim. Bu camper in içini komple zevke göre yapsanız maximum5-6 bin lira masraf gider bence camper düşünenler için güzel bir seçenek.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,023
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst