Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 817,747
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Inset hocam yukarıda belirttiğim gibi sana sonuna kadar katılıyorum. İmkanlar el veriyor ise kesinlikle en uygun araçlar yüksek tavan olanlar. Bazı insanlar ev yada is yerlerinde kapalı otoparklara bırakmak zorunda kalıyorlar genelde onlardan bahsettim. Sonuçta zaten sehir içlerindeki konaklamalarda uyurken westfalia tavanı açık bırakıp yatamazsiniz ama yüksek tavanli bir araçta rahatlıkla yatilir üst katta.

Otoyolları ilk defa senden duyuyorum ama gemilerde araç boy ve yüksekliğine göre fiyatlandirdiklari için yüksek tavan dez avantaj. Ama kaç kere gemi ile seyahat edilecek zaten önemli bir fark yaratmaz tahminim.

Etiketler

Bu tartışma hep oldu, olacak da... :smiley:

İki kişi (belki üç), tek araç kullanacaklarsa ve kentte yaşıyor ve de çalışıyorlarsa, varılacak yer belli; en uygun&işlevsel çözüm, açılır tavanlı minikamper. Ailedeki birey sayısı arttıkça (kesin koşul değil), araç sayısı artabilecekse, konfor endişesi varsa, yaş ilerliyorsa, emekli ise, çalışma yaşamından uzaklaşılıyorsa (emekli olup da çalışan çok), kamper ya da motorkaravan. ;)

Şunu gözden uzak tutmamak gerek; koşullarımız, gereksindiğimiz ürünü belirler.

Cavid Sezen

Herkese merhaba,

Ailemle çıktığım son tatilde, gec saatde ulaştığımız ve üstelik aradığımız koşullarda yer bulamadığımız durumda arabada bir gece geçirince, sonraki tatillerimizde neden bunu karavanla yapmayalım deyip kendimi ilanlardan karavan ararken buldum. Bu arada sitenizde bir hayli gezinerek epeyce bilgi sahibi oldum, olmaya da devam ediyorum. Bu nedenle siteyi oluşturan ve değerli bilgilerini bizlerle paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler.
Ben çekmeli bir karavanın bana uygun olacağını düşündüm, sizlerin de fikrini almak isterim. Öncelikle belirtmeliyim biz dört kişilik bir aileyiz.

Çekmeli karavan seçimimizin ilk nedeni, konaklama yaptığımız yerlerde çevreyi gezmeyi seviyoruz. Bu nedenle kamp yerinde karavanı bırakarak, serbest kalan aracımızla bunu gerçekleştirmenin daha kolay olacağını düşünüyorum.

İkinci sebebim, mevcut aracımın, Nissan-Qashqai 1500cc Diesel, çekmeye uygun olduğunu düşünüyorum. Bakımlarını düzgün olarak yaptırıyorum. Motokaravan alarak bir başka motorlu aracın bakım vb masrafına girmenin anlamsız olacağını sanıyorum. Ayrıca bu araclarda yürüten bölüm genellikle 5-6 yaş ve üzeri oluyor. Buda araca olan güvenimi azaltıyor. Daha genç olduğunda ise fiyat uçuyor.

Bu durumda 4-6 metre arası bir çekme karavan işimizi görecek gibi duruyor.

Avrupa bir karavan almak istiyorum. Haklımıyım, haksızmıyım bilmiyorum ama bunun sebebi, bir gün gelirde yurt dışına çıkabilirsem, standart dışı eksiklerle uğraşmama isteğimdir.
Fakat bu noktada da seçenekler hemen azalıveriyor. Sahibinden.com'da bulunan bir kaç 2.el avrupa çekme karavana baktım. Yurtdışı 2.el benzerleri ile karşılaştırdığımda, bana ederinden çok istedikleri izlenimini verdi. 2.el araç ithalatının olmaması sanırım fiyatları bu yüksek seviyelerde tutuyor.

Bir de linkini aşağıda verdiğim sitede yer alan ilandan "0", hiç kullanılmamış karavan edinmek mümkün gözüküyor. Ben irtibat kurdum, ithal ettiklerini belirttiler. Lütfen bilen arkadaşlar varsa bu karavan ile ilgili yorumlarını bilmeyi isterim.
Ayrıca sıfır olduklarından, sanırım standart aksesuar ile siparişiniz gelebildiği gibi, standartın dışına da çıkıp, ek isteklerde de, elbette bedeli karşılığı, bulunabiliyorsunuz. Bu noktadaki sorum da, bu karavan için orda gördüğünüz standartların dışında, orjinal olarak almak üzere ne eklemek uygun ve doğru olur, bu saptamayıda yaparsanız çok memnun olurum.

Uzun mesajımı taze karavancı olma isteğimden kaynaklanan heycanıma verin.

Saygılar,
Alpaslan Yarar

http://www.araba.com/5157234/Carado-Cekme-Karavan-C205#xxlresim

Alparslan bey merhaba,

link verdiğiniz karavan için sadece donanım bilgileri verilmiş,ithalat konusuna hiç değinilmemiş. Yurtdışından ithalat yoluyla
karavan getiren eltesan firması ilede irtibat kurarsanız konu hakkında daha fazla bilgilenebilirsiniz.
Forumda yazan 3 arkadaşımız var hymer çekme karavanını ithal yoluyla getirten umarım size bilgi anlamında yardımcı olacaklardır.
Selamlar.

Merhaba Levent Bey,

İlginize teşekkürler.
İthalat yoluyla sipariş üzerine getirildiğini telefon bağlantısı kurduğumda belirttiler.

Öncelikle ikinci elde uygun bir seçenek bulmaya çalıştığımdan Eltesan'nı aramak aklımda değildi ama doğru söylüyorsunuz, onlarla da bağlantı kurmak sanırım artık iyi fikir.

Ithalat yoluyla sıfır karavan alan arkadaşlarda umarım yorumda bulunurlar. Sıfır almak oldukça maliyetli bir durum. Buna rağmen insan keşke şunu şöyle yapsaydım diyebiliyor mu? Bu deneyimlerinden istifade etmek isterim.

Herkese iyi günler,
Alpaslan

Alparslan bey merhaba,

Benim içinde önce deneyimlemek ve daha sonra yeni karavan sahibi olmak daha mantıklı. Kolay gelsin.

bariscim' Alıntı:
Merhaba Levent Bey,

İlginize teşekkürler.
İthalat yoluyla sipariş üzerine getirildiğini telefon bağlantısı kurduğumda belirttiler.

Öncelikle ikinci elde uygun bir seçenek bulmaya çalıştığımdan Eltesan'nı aramak aklımda değildi ama doğru söylüyorsunuz, onlarla da bağlantı kurmak sanırım artık iyi fikir.

Ithalat yoluyla sıfır karavan alan arkadaşlarda umarım yorumda bulunurlar. Sıfır almak oldukça maliyetli bir durum. Buna rağmen insan keşke şunu şöyle yapsaydım diyebiliyor mu? Bu deneyimlerinden istifade etmek isterim.

Herkese iyi günler,
Alpaslan

Alpaslan bey bu linki incelermisiniz
http://www.eltesanmobil.com/hymer/de/Caravans/Sporting/grundrisse11-3.html

Mustafa Bey,

İlginize teşekkürler.
Bugün bende gösterdiğiniz model üzerine yoğunlaşmıştım. 465 Style gayet yeterli gözüküyor. Hoş zaman bulup Eltesan'ı arayamadım ancak az önce bir mail attım. Gördüğüm 18.790,00 EUR rakamı heralde vergi hariç rakamdır.
Enteresan olan aynı ürünün yurtdışındaki fiyatının 13.437,00 EUR oluşu. Çekmeli karavanlara uygulanan verginin motokaravanlarda olduğu kadar yüksek olmadığını duymuştum oysa.

Bakalım Eltesan ne diyecek?

Bu arada Levent Bey'in önce deneyimle, sonra yeniye bak öneriside çok doğru bir öneri gözüküyor. Bu bedeli ödeyip pardon demek çok anlamsız olur sanırım.

Önce arabanın çeki demirini yaptırıp, bekleyelim bakalım. Belki de uygun bir 2.el bulabilirim.

İlginize teşekkürler, yardımlarınızı, önerilerinizi, farkedemediğim ilanlarla ilgili bilgilendirmelerinizi bekliyor olacağım.

Saygılarımla,
Alpaslan

Alpaslan bey gördüğünüz fiat vergiler dahil anahtar teslim fiattır.

Mustafa Bey,

Fiyat bilgisi için teşekkür ederim.

Diğer konular arasında sizinde Haziran ayında bir Hymer Karavan sahibi olduğunuzu öğrendim. Resimlerinizi de gördüm. Beğenilmeyecek gibi değil. Ailecek güzel günlerde kullanmanızı dilerim.

Yine yurt dışı katalogdan gördüğüm kadarıyla bu karavan için önerilen farklı aksesuar paketleri var. Sizin de bu yönde bir tercihiniz oldu mu?

Alpaslan

Merhabalar,yine vaktinizi alıcam ama,bu araç hakkında bilgisi olan veya olmasa da ilandan görüldüğü kadarıyla yorum yapabilecek kimse var mı aramızda?Çok teşekkür ederim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-1999-mercedes-sprinter-312d-motokaravan-orjinal-108-bin-km-97368021/detay/

Değeli dostlar belki şaşıracaksınız ama evet doğrusu karavanımı geçirdiğim trafik kazası ve geçiereceğim ameliyatlar nedeniyle uzun bir süre tatil yapamıyacağımdan karavanımı satıyorum.Karavan bilgisi ve fiyatı cepten görüşerek çözmek kaydıyla .Karavan fotoları gezi rehberimde var ve yapımcı firma Ege karavan Mehmet beyde var.sadece araç 2011 sıfır yapım ful.cp.535 253 50 58.Saygılarımla.

Geçmiş olsun ayhan ağabey allah beterinden saklasın
ayhan ağabeyin gezisinin linki: http://www.gezenbilir.com/b338/t81977/

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
yasinturfanda

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR