Şase Numarasından Muayene Sorunu Standartı Nedir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan abcreklam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,448

abcreklam

Yücel ÖZTÜRK
Yer
KÖRFEZ / KOCAELİ
Web
www.abcreklam.com.tr
Öncelikle herkeze selam

Yeni aldığım cj 5 in şase numarası şase üzerinde çakılı birde motor göğsünde plaka üzerinde var
göğüsdeki plaka üzerindeki numara J7F83HE102841
şase üzerinde çakılı numara j702841

şimdi bu durumda muayene istasyonunda hangisini okeyliyecek yada beni tespit için üniversiteyemi yoksa makina mühendisleri odasınamı yönlendirecek veya sorunsuz muayene yapaklar mı? bu konuda bilgisi olan yada bu sorunla karşılaşan arkadaşlar işlerini nasıl hallettiler bana bu konuda yardımccı olursanız sevinirim

Etiketler

Ynt: CJ 5 ŞASE NO MUAYENNE SORUNU

J7F83HE1002841 Ruhsatla göğüs motor içindeki plaka üzerinde yazılı numara aynı birtek şase üzerindeki orta numaralar yazmıyor.
yanlız bende değil genellde böylle imiş ama merak ediyorum sorun çıkartırlarmı diye

göğüsteki plakada yazıyor dediğiniz aracın vin kodudur. anlamı, sizin aracınız jeep corp. trafından 1977 yılında üretilmiş, 3 vitesli cj5. 4,150 ibs ağırlığı var,304ci, 2 bbl motor ve karbüratör kullanılmış demek. son 5 rakam da aracın motor numarasıdır. site içerisinde vin kod araması yaparak daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Öncelikle verdigin bilgi Icin teşekkür ederim. Benim merak ettigim ruhsatta yazan numara tamam fakat sase üzerindeki numara 7 haneli muayene istasyonundaki arkadasa bunu nasıl anlaticaz ordaki eksik numara motor numarası desek anlar mı acaba , bence istasyon ordaki harf veya numaraların ne anlama geldini anlamazki o baktığında ruhsatta kaç numara varsa saseyle aynı olup olmadigina Bakip sase nosu eksik deyip bizi geri gönderir .insalla öyle olmaz artık isler Umut ederek yürüyeceğe benziyo

Ynt: Şase Numarasından Muayene Sorunu Standartı Nedir ?

Sitede yazılmış ama bende nerde olduğunu tam olarak bilmiyorum...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=51005.msg569707

ben 24,092010 tarihinde muayeneye girdim şase no sunu baştan bulamadılar daha sonra buluk nu ruhsatiile 1 numara yanlışmış ağır kusurmuş ek 1 düzenleyip şasede ne yazıyorsa ek1 e yazdılar ve yeni ruhsat düzenlendi şasideki çok önemli imişş

bence, eğer sitede de çözüm bulamazsan, madem şasede bir numara var, ek1 formu ile (genelde muayene istasyonlarının önünde seyyarlar dolduruyor) muayeneye git, şase numarasını kendin göster. (not!!! şasede yazan numarayı ek1 belgesine işlet.) yeni şase numarası yazan ek1 belgesine Tüv mühür vurucak, başka eksğin yoksa muayenen tamamlanır. sonra herhangi bir trafik tescil bürosundan (istanbul için konuşuyorum) e-randevu sistemile randevu al (öğleden önce almanı tavsiye ederim). 62 TL ücreti ödeyerek ruhsatı yeniletmiş ol hemde doğrusu (en azından şasenin üzerinde yazan) ruhsata işlensin. hem bir daha başın ağrımaz. yaptım oradan biliyorum

anyı sorun benim cj de var. bu durumu başka bir aracımı muayeneye götürdüğümde tüvdeki yetkiliye izah ettim. bana söylediği bu aracın tr de yetkili bir servisi mutlaka vardır git oraya şase numarasının şasede son altı rakamının oldugunu bu araç ve modellerde böyle oldugunu fatura ile tezpit ettir sorun kalmaz dedi. yani önemli olan bunu onaylayacak bir servis bulmak. sonuçta yanlış bir rakam ve yasadışı bir işlem yok! yasal olmayan bir şekilde numara çakıp muayeneden geçme çabasında olmadıgımız belli.

ahmetozduman' Alıntı:
anyı sorun benim cj de var. bu durumu başka bir aracımı muayeneye götürdüğümde tüvdeki yetkiliye izah ettim. bana söylediği bu aracın tr de yetkili bir servisi mutlaka vardır git oraya şase numarasının şasede son altı rakamının oldugunu bu araç ve modellerde böyle oldugunu fatura ile tezpit ettir sorun kalmaz dedi. yani önemli olan bunu onaylayacak bir servis bulmak. sonuçta yanlış bir rakam ve yasadışı bir işlem yok! yasal olmayan bir şekilde numara çakıp muayeneden geçme çabasında olmadıgımız belli.

benim tavsiyem 1 yol. gayet yasal , etik ve meşru bir yol. çünkü bir şekilde muayeneyi atlatsanız, Allah göstermesin aracınız çalınıp bulundu diyelim, aracın kendinize ait olduğunu ispatlayamazsınız polise...
bence jeep servisleri bu işi yapar. arayıp konuşmak lazım. opeller için konuşuyorum yetkili servis anetntli kağıda tespit yaptığına dair tutanak yapıp imza kaşeleyip veriyor ve 45 TL alıyormuş. bazı servisler 135 TL bile alıyormuş. yani aracınızda bir şase numarası var ve bu ruhsatla uyuşmuyorsa, benim önerdiğim yol biraz daha kısa..

ben bugün yetkili bir jeep servisine gittim ve konuyu anlattım servisin patronunu çağırdılar.. nazik bir şekilde bu araçları tanımadıklarını ve tanıyan başka bir servis önerebileceklerini söylediler :smiley:))
sizin dediğiniz ek 1 ile işlem daha kısa anlıyorum bunu sanırım peryodik muayene sırasında yapamıyoruz? peryodik muayeneden evvel tespit muayenesine mi girmemiz lazım?

ahmetozduman' Alıntı:
ben bugün yetkili bir jeep servisine gittim ve konuyu anlattım servisin patronunu çağırdılar.. nazik bir şekilde bu araçları tanımadıklarını ve tanıyan başka bir servis önerebileceklerini söylediler :smiley:))
sizin dediğiniz ek 1 ile işlem daha kısa anlıyorum bunu sanırım peryodik muayene sırasında yapamıyoruz? peryodik muayeneden evvel tespit muayenesine mi girmemiz lazım?

hayır hayır! periyodik muayeneye gidin. gitmeden önce, ek1 belgesi doldurtun. bu ek1 belgesine şasede yazan şase numarasını yazdırın. muayenenizi olun. muayene pulunu bu ek1 belgesine yapıştıracaklar. o belge ve eski ruhsatla trafiğe gidin. trafikte ruhsat değişecek. yeni ruhsata muayenenizi de işleyecekler. ve sorun bitti!!
uyarı: belki ruhsat işlemi 105 TL ye çıkabilir. muayene kağıdı da değişebilir. ama o kadar...

öncelikle yazdıklarınız için teşekkür ederim gayet mantıklı yapılanlar ve öneriler.
Yalnız bu sorun sadece bende değil Kocaelide görüştüğüm bütün arkadaşlar aynı sorundan müzdarip kimisi tereşeli olarak yeniden ruhsatta yazan numarayı şaseye işletmiş,
kimisi tespit için üniversiteye gitmiş,kimisinin arabasında 3 tane şase numarası var ikisi aynı olan numarayı kavga dövüş kabul ettirmiş.yani bu araçlarlar bir sefer temizlendiğinde birdaha sorun olmayacak ama bu adamlar hepimizin arabasında hata var sanki çenç arabaymış muamelesi gösteriyorlar ve bu işi baya büyütüyorlar bu asıl onların görevi, amerikalı salaktıda şaseye 7 haneli rakam bastı gövdeye 13 hane bastı hepsinin anlamı var ama bizim muayene istasyonlarında i...lik baktın bir iki araçta böyle sorun var bir bilene danışıp öğrensinler . iş onların işi parayı onlar kazanacaklar tasasını biz çekicez

bence ilk önce Tüve git onlar yönlendirsin ne de olsa muayeneden onlar geçirecek ve bir ay zamanın var o zaman içerisindehalledersin jeep lrin eski model olduğu için çoğu şeyi istemiyorlar emniyet kemeri koltuk boşlukları gibi benim tüvden geçerken resimlerim var ama yükleyermedim işim gereği aşırı yoğundum yarın belki yükleyebilirsem yüklüyeceğim.
bende önde vinç , tepe lambaları ,çeki oku ve tek severde tüvden geçtim onlara bağlı o anki durumlarına bağlı

ofrood' Alıntı:
bence ilk önce Tüve git onlar yönlendirsin ne de olsa muayeneden onlar geçirecek ve bir ay zamanın var o zaman içerisindehalledersin jeep lrin eski model olduğu için çoğu şeyi istemiyorlar emniyet kemeri koltuk boşlukları gibi benim tüvden geçerken resimlerim var ama yükleyermedim işim gereği aşırı yoğundum yarın belki yükleyebilirsem yüklüyeceğim.
bende önde vinç , tepe lambaları ,çeki oku ve tek severde tüvden geçtim onlara bağlı o anki durumlarına bağlı

şase numarası hatalı diye aracı emniyetsiz ilan ediyorlar ve en yakın trafik bürosuna ihbar ediyorlar. 30 gün sonrasında ve içerisinde polise yakalanmamanız lazım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR