Şase Numarasından Muayene Sorunu Standartı Nedir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan abcreklam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,449
Ynt: Şase Numarasından Muayene Sorunu Standartı Nedir ?

Panzerci' Alıntı:
Yok abi direksiyon kutusu felan değil. Bildiğin direksiyon simidi. Spor direksiyon simidi takılı olduğu için yazmışlar. normalden küçük ya onun için.
O problem değil hafif kusur geçiyor zaten... Baksana eksoza bile pas var diye yazıyor :smiley:
Aracın yağ damlattığı yok. ordaki terlemeleri bile yazmışlar...

bence bir tane çıkmacıdan tofaş şahin direksiyon simidi alın takın, hafif kusurlarıda silmeye bakın çünkü hafif kusurlarla geçmiş olmuyorsunuz borçlu geçmiş oluyorsunuz. yani bir sonraki muayenede o kısımları pür dikkat inceleyeceğiz demek o.. şase no kunusunda tavsiyemi yazmıştım. yataklama rulmanı çok fazla boşluk konusu çok rastlanan bir konu boşluk olmasa bile yazıyorlar. lastikler araçtan taşıyormu? taşıyorsa çamurlua uygun bir dodik ekleyin

Etiketler

Sadece ön sağ tekerleğin boşluğunu yaptırdım. Çok şükür birkaç hafif kusurla geçtim. Lastikleri aynı şekilde kabul ettiler. Stop lambaları ve sinyallerin amerikan arabaların hepsinde kırmızı olduğunu öğrenmiş oldular :smiley:

arkadaşlar konuyu ben açtım fakat muayeneden geçtikten sonra biraz dinlenme gereği duydum .
Aracım çekme belgeli olduğu için kurtarıcı ile tüv türk izmit köseköy istasyonuna gittim trafiğe ikinci kez çıkacağı için makaslardan başlayıp şanzuman defransiyel akis keçelerine kadar bütün contaları değiştirdim fren balataları farları sinyalleri 33 lastik takıp muayeneye girdim lastik bilya boşluklarına bile baktılar yanlız çok sorun ettiğim şase numarasını sorun yapmadılar göğüsteki numaraya baktılar şase üzerinde bulunan eksik numaraya bakma bile bakmadılar moyor numarasına bakıp gaz kaçağına cihazla bakıp motoru kapattılar çok önem verdiği konular frenlerin orantılı tutup tutmadığı dikkat edelim frenleriniz az tutabilir ama sağ ile sol teker arasında farklılık olmaması gerekir. lastiklere bakıp çok yakışmış abi diye söylediler. bizim izmitteki arkadaşlar bu arabaların hastaları ben fren balatalarının yeni taktırdığım için orantıda bir bozukluk vardı ona çok uğraştı 4/5 kez tambura girdi kampanaları istıttı ve bir anda orantıyı yakalayınca durdurup arkaya geçti orada iş tutmadı hemen aldım arabayı yakındaki bir bosch sevisinde ayarlatıp tekrar geldim 10 dk sonra kusursuz olarak geçtim. [attachment=2][attachment=1][attachment=2]

DSCF2627.jpg

DSCF2635.jpg

DSCF2779.jpg

3H Otomotiv in sahibi haluk ve haldun beyinde katkılarını unutmayalım Lütfen

evet araç tamam bitti dediğin noktada size teşekkür etmeyi düşünüyordum ama gönül koyacaksan ve buradan kabul ediyorsan bu daha masrafsız masrafsız olur kabul edersen önceliklle yeni cj 5 i alırken yedek parça ve tamirci seçimine kadar her zaman yanımda olan eski okul arkadaşım (canım arkadaşım) haluk yılmaz a aracın alım satımı trafiğe yeni tescilini yapan haldun yılmaz a sigortacımız hasan yılmaz a sonsuz teşekkürlerimi sunarım sağolun böyle bir araç sahibi ettiniz beni 3H Kardeşler

Graphic1.jpg

Canım arkadaşım gönül koymak bize ters biz dostlarımız için varız,sanırım dostlarımızda bizim için vardır.Aracın sana ve grubumuza hayırlı vede uğurlu olsun Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin 3H kardeşleri biliyorsun sen (senin jeep in bizim jeepimiz) her zaman her yerde sizler için elimizden geleni yapmaya hazırız.Yardıma ihtiyacı olanın yanındayız.
Allah bizlerin sizlerin ve grubumuzun yardımcısı olsun.

merhaba degerli dostlar;
bende muayeneye girrecegim 13 haneli şase numarası bndede problem ama itüye gittim rapor cıkardım gidip alacagım 1 haftaya kadar ayrıca aracımda borla headers yaptırdım devamınada krom bi boru yaptırdım eksozcuda,eksoz emısyon zamanımda gecmiş(heralde 710 tl cezası varmıs dogrumu ?) aracımda 33''maxix mudzilla lastık arkada ceki demiri önde vinç var cok düşüncliyim yardım edin?

Hic sorun yasmazsin. Yeterki frenlerin ve lambalarinda sorun olmasin. Egzoz muayenesini her yerde yaptirabilirsin. Ceza odemezsin . Yakalanmadigin sorce. Headers ve krom olmasi problem degil .benim motorda cift headers var . No problem.

selamlar herkese sayın abılerım benımde bır sorum olucak sase numarası ıle ılgıdı bende 1963 wıllys wagon var benım aracımdada sase numarası hıc yok etıketlı oluyormus bendekı aracta etıket yok nasıl yapıp sase numarası ala bılırım bu konuda hıc bılgısı olan varmı nereye bas vurmam lazım bu konu ıcın muhendısler odasına gıttım ama halen bır cevap gelmedı aracımı muayeneye sokamıyorum yardımcı olursanısz sevınırım :(

Selamlar .. Şase numarası prosedürü şöyledir : TÜV şase numarasını şasenin üzerinde görmek ister ,motor içi plakada yazan TÜV için önemli değil ... eğer şasede numarayı görmediyse veya ruhsatta yazan numara ile uyuşmuyorsa ... Araç TÜV muayenesinden geçmez ... araç sahibi yada vekalet verdiği kişi İstanbul Teknik Üniversitesi OTAM bölümüne sase numarası raporu almak için gider .. Form doldurduktan sonra Vakıfbank'a muayene harcı yatar .. araç muayeneye girer ama kesinlikle motor numarasının orjinal olması şart yoksa sıkıntı çıkar .. Teknik Üniv. muayenesinden çıktıktan 3 gün sonra rapor çıkar .. numara yoksa yada yanlış veya eksikse vurulacak numara raporda belirtilir .. numara çakılır trafik şube muhurler sonrada TÜV muayeneden geçilir .. Sıkıntıda ortadan kalkmış olur .. Saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR