Sapanca Gölü'nde Kamping Kuruluşu - Sucuk Partisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 85
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,339
Ynt: Sapanca Gölü'nde Kamping Kuruluşu - Sucuk Partisi

İlk fotolarını ben duyurayım dedim;

www.blogdol.com/albums/esko

Etiketler

Eminim çok daha güzellerini geceyi alanda geçiren arkadaşlarımız ilerleyen günlerde yayınlarlar, merakla bekliyoruz.

Özdal bey, siz şenliğin düzenlendiği alandan ayrıldıktan hemen sonra aşşağıdaki lokantanın yan tarafında bulunan hemen gölün önündeki boş alana geçildi, orada çok daha büyük bir ateş yakıldı bizde biraz fotograf çekip ateş etrafında ısındıktan sonra kar yağışının yoğunlaşması ve dönmemiz gerektiğinden Gebzeyi geçtikten sonrası 20-30 km sürattle gidilebilen tem yolundan istanbula döndük, umarım dün akşam ve bugün dönecek olanlar kazasız belasız dönmüşlerdir. Sevgilerimle,

Kırkpınar Belediye Başkanı'nın, Sapanca Gölü kıyısında kamping kurma girişimini desteklemek amacıyla, Saly Karavan sponsorluğunda düzenlenen etkinliğe ANAKAMP olarak 6 Camper ile katıldık.

Kırkpınar Belediye Başkanı Sayın Niyazi Bağdat'a, bu samimi girişiminden dolayı ANAKAMP olarak teşekkürlerimizi sunuyor, bu girişimin diğer belediyelere de örnek teşkil etmesini umuyoruz.

Aynı şekilde böyle bir etkinliğin sponsorluğunu üstlenen Saly Karavan sahibi Erdal Başoğlu'na da bu sorumlu davranışından dolayı ANAKAMP olarak teşekkür ediyoruz.

Bu fikri ortaya atan, ilgili çevrelere duyurulmasını sağlayan Sayın Şaban Mergül'e de teşekkürlerimizi sunuyoruz.

ANAKAMP, daha önceden planlandığı şekilde, gezilerimizin buluşma ve hareket noktası olan TEM / Mehmetçik Vakfı OPET'te buluştu. Kahvaltı esnasında yapılan sohbetin ardından ekip tamamlanınca 6 camper konvoy halinde düzenli ve güvenli bir şekilde etkinlik alanına doğru yola koyulduk. Zaman zaman karla karışık yağmur eşliğinde etkinlik alanına vardığımızda, Saly Karavan'ın karavanları yarım daire şeklinde dizilmiş ve bu dairenin merkezine sucuk mangalı konuşlanmıştı. Daha sonra Saly Karavan adına bir arkadaş, ardından da Erdal Bey bizzat bizleri karşıladı.

ANAKAMP'ta 'etkinliğe katılacağım' diyenlerden herhangi bir fire olmamasına karşın, hava muhalefeti veya bilmediğimiz başka nedenlerden dolayı etkinliğe katılım bizim tahminlerimize göre düşüktü. Saly Karavan'ın karavanları sayesinde sayı biraz da olsa kalabalık göründü. Sıcak çay ikramı soğuk havada içimizi ısıtırken, Saly Karavan'ın hazırlamış olduğu kupalar ise bu etkinliğin anısına, güzel ve kullanışlı bir hatıra olarak kamp malzemelerimiz arasında yerini aldı. Bir yandan sıcak çaylarımızı içerken, bir yandan da gerek forumlardan ismen tanıştığımız arkadaşlarla bizzat tanışıp, gerekse ilk kez orada tanıştığımız kampçı dostlarla kısa süreli de olsa sıcak ayaküstü sohbet etme imkanını bulduk.

Kırkpınar Belediye Başkanı Sayın Niyazi Bağdat'a desteğimizi iletmek amacıyla bir teşekkür konuşması yapıp, ANAKAMP flamasını hediye ettik. Başkan da bu desteğe layık olacağını belirtirken, ANAKAMP flamamızı saklayacağını söyledi.

O arada artan kar yağışı ANAKAMP üyelerinin içindeki maceracı kampçı ruhunu tetikledi ve alandan ayrıldık. Hedef yakındaki Kuzuyayla veya Kartepe. Daha fazla kar, daha fazla adrenalin. Maşukiye'den eksiklerimizi tamamlayıp Kartepe yoluna tırmanmaya başladık. Hızla artan kar yağışı, daha fazla zincirsiz çıkmamıza izin vermediği noktada 4 çeker olmayan camperler zincir taktık. Ancak, tipi şeklinde yağan kardan dolayı, yolun zaman zaman çok daralması, zincirsiz araçlardan dolayı zor anların yaşanması nedeniyle, çıkabildiğimiz noktaya kadar çıktık, uygun bir noktada durduk. Karar anı: Zaten akşam dönmek üzere gelmiş olan Mehmet hocalar ve Ferhat camperleriyle İstanbul'a dönmeye karar verdi. Biz ve Levent ise camperlerimizi yol kenarında güvenli bir yere çekip 4x4 camperlere transfer olup maceraya start verdik. Otele yaklaştığımızda sağdaki Suadiye sapağına girdiğimizde kara ve offroad'a doyacağımız bir efor harcayacağımızı kestirememiştik ;-) Neyse ciddi uğraşlar ve karla mücadelenin ardından bizim araçların yanına tekrar geldik, herkes kendi camperine geçerek etkinliğin kamp alanına indik. Göl kenarında uygun bir yere camperlerimizi yerleştirip, açık havada, kar yağışı altında yemek olayına giriştik. Ardından biraz ateş başı muhabbeti, sonra Levent'in camperde sohbete devam. Sıcak camperlerde, günün yorgunluğunun da etkisiyle güzel bir uyku çekip, sabah bizim camper'de 6 kişi kahvaltımızı, ileriye dönük gezi planlarımızı yapıp öğlen kamp yerinden ayrıldık.

Kar yağışından dolayı zaman zaman duran trafik dışında, sorunsuz şekilde İstanbul'a döndük.
Ancak; Ankara yönünde Körfez - İzmit Doğu çıkış arası TEM Kardan kapalıydı, Körfez'de araçları D100 karayoluna yönlendiriyorlardı.

2129.jpg

2128.jpg

2127.jpg

2126.jpg

2125.jpg

2124.jpg

2131.jpg

2130.jpg

Arkadaşlar etkinlik fotografları için teşekkürler.

Ben bu sefer "fotograf çekmemek" nasıl bir duyguymuş onu yaşadım. Çok rahat oluyormuş ;-)
Şaka bir yana bu etkinlikte makineyi bile çıkarmadım nedense, dolayısıyla ANAKAMP'ta fotograf çeken diğer arkadaşların fotograf göndermelerini bekleyeceğim ben de. bana mail yoluyla filan gelirse burada yayınlarım.

Mehmet hocam, dün oldukça zor dönmüşsünüz İstanbul'a ?

fotograflarınızı esırgemeyın lutfen :smiley:

olsa dükkan sizin :smiley:

gerçekten ben de dört gözle diğer arkadaşların çektikleri fotografları bekliyorum.
Gelir gelmez yayınlayacağım.

bu arada Çiğdem hanım, sizin 6'lıdan çok umutluydum ben, ama hiç katılan olmadı sucuk partisine ? ;-)

Böylece ANAKAMP rap şarkısını dinleme şansını da kaçırmış oldunuz ;-)

özdal bey bızım ısler bıraz yogun:smiley: hele bır kırkpınarlı olarak ben kacırmak ıstemezdım kader :smiley: asık olur ınsan oralara temız havasına ınsanına :smiley:ooof of :smiley: resımlerı beklıorum ben :(

Arkadaşlar öncelikle paylaşımınız ve resimler için teşekkürler.
Çok güzel bir toplantı olduğu resimlerden belli.İmrenerek takip ediyor ve yenilerini bekliyoruz.
Fakat benim merak ettiğim birkaç nokta var .
Elektrik alabildinizmi?Su ve mazot tanklarında donma yaşandımı?
Resimlere bakınca birhayli fazla karavan görünüyor.acaba kaç karavan vardı.

Ahhh Ahhh, sattık karavanı bakarız şimdi karşıdan yalanarak, ne diyeyim helal olsun size yaptığınız tüm güzel şeyler. Bize de aktardığınız için binlerce teşekkürler...

Haşmet dostum, seni de etkinlikte aramızda görmeyi çok isterdik. Umarım başka etkinliklerde artık...
Mesela bu arada ANAKAMP'ın geçen sene ilkini düzenlediği Anadolu Kamp Karavan Şenliği'nin bu sene İKİNCİSİNİ yapacağız. Onu diğer illerden katılımı da düşünerek ortada, ulaşılabilir bir noktada yapmayı düşünüyoruz.

Ömer bey, sucuk partisi TEM üzerindeki kamping yapılması planlanan cepte yapıldı, akşamki kamp alanı ise o cebin altına denk gelen alandaki araziydi. Zeminin çok yumuşak olmasından dolayı biz o alana girmedik. Ama ihtiyacı olanlara elektrik verildiğini biliyorum. Bizim kamp yaptığımız noktada araçlarımız poyraza maruz kalacak şekilde olmasına rağmen herhangi bir donma olayı yaşamadık. Yaşayan arkadaşlar varsa forumumuzdan bunu aktarabilirler.

Diğer sorunuza gelince; "kaç karavan vardı?"
Bunda, samimi olmak gerekirse, kendimizi aldatmanın alemi yok, başka yerlerde beyan edildiği gibi, 50 karavan filan yoktu.
Resimlerde gördüğünüz karavanların çoğu Saly karavan'ın sponsor olması gereği, tanıtım amacıyla fabrikadan getirmiş olduğu karavanlardı. Bunlarda kiralık gibi konaklama yapıldı mı bilmiyorum.

Daha da açık olmak gerekirse; bu sayıyı ben de çok merak ediyorum.
ANAKAMP her etkinlikte olduğu gibi bunda da şeffaf ve ne yaptıysa gerek fotograflarla, gerekse yazıyla, olduğu gibi kendi sitesinde veya bu forumda kampçı dostlara aktarmaktadır. Bu etkinliğe ANAKAMP'tan 6 camper katılmıştır, bunlardan 4'ü kampa kalmıştır.
Diğer dernek veya kulüplerden kaç karavan katıldıysa onlar da yazsınlar, gerçek sayı 50 mi yoksa değil mi biz de görelim.

sucukpartisi_kac_karavan.jpg

orijinal boyut: http://i244.photobucket.com/albums/gg1/gezzgin/sapanca_16_02_2008/sucukpartisi_kac_karavan.jpg

Şimdi bu sözlerime "sataşma" veya başka yakıştırmalar diyenler olacaktır diğer derneklerden. Ben de isterdim gerçekten de 50 karavan katılmış olsun. Hatta daha fazla katılım olsun. Ama olmayan birşeyi, bırakın başkalarını, kendi içimizde bile konuşurken "50 karavan vardık" filan demenin, kendimizi aldatmanın alemi yok. Ve unutmayalım, fotograflardaki motokaravanların bir kısmı sponsor Saly Karavan'ın etkinliğe getirmiş olduğu karavanlar, katılımcılara ait değil. Bu sayıyı merak eden de Saly Karavan'dan öğrenebilir sanırım. http://www.saly.com.tr/saly/iletisim.asp
Fotografta görünmeyen karavanları da Saly Karavan'ınkilerin yerine sayalım, üzerine hayali bir kaç karavan daha ekleyelim, yine de 50 karavana ne kadar uzak olduğumuzun yorumunu sizlere bırakıyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,793
Kayıtlı Üye Sayımız
166,607
Kaydolan Son Üyemiz
yoldakiDeli

SON KONULAR

Geri