Sakarya ; CJ5 Yeni Araç Toplaması Görselleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sinanuzun54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 222
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,588
Ynt: Sakarya ; CJ5 Yeni Araç Toplaması Görselleri

ofrood' Alıntı:
Frenlerin ve difransiyelin son durumu nasıl memnunmusun balatalar alıştımı

Mustafa abi; şu anda bir sıkıntı yok ama frenler henüz alışmadı onları yıpratmaya çalışıyoruz. son ke havalarını tekrar bakacağız, şimdilik beklemedeyiz.

Etiketler

hayırlı olsun baklım ..bol çamurlu günler...

öncelikle güle güle binmenizi temenni ederim. bende bi 64 uzun şase topluyorum dükkanımda. ben bi kaç açıklamanızı okudum demissinz 2kere düşünmek lazım. çok güzel ama 2 kerede olmuyo bazen. ben defransıyelleri 10 cm genişlettim akis kaynaklı falan degil. sırf lastikler çamurluktan hafif taşsın dıye + yere daah saglam basar. senın araban kısa şase maksları şasenın altında bide kavisli makasların var ki defransiyeli altına almıssın dikkat et araban çok yatar. ikincisi şaft mafsallarını çok bozarsın. bende altına koyucam ama benımkı uzun şase oldugu için şaflt egimi daha az. bunla kalmıyorum kavıssız makas koyuyorum + helozon yayı kullanıyorum. çok tatlı oluyor.defransıyel genısledııg ıcın araya sıgıyor sıkıntı yok. benim orjınal motoru var üzüerinde lastiklerim 31*10.5 aldım cekişi düşmesin diye bide 43/8 taktım. bakalım nolucak bende merak edıyorum. benımde kaportam kaldı elden gecıcek.

ya bende asıl sorcagım şeyi unuttum. çamurluk dodiklerini nerden aldın ne kadar onlar? işallah bi gün kapısıırız senle:smiley:) kolay gelsin ya bide senden bi fotograf isticem bu rot borusunu makasın aldıntan gecırmıssındır ama onun bi fotografını çekip atabilirmisin?

Uzun zaman oldu yazmayalı bari değişiklikler hakkında bazı bilgiler vereyim.

araca 3500 V8 motor koyuldu.
bu esnada arazı tam mekanik hale getirmek için amerikandan Ahmet abi aracılığı ile edelbrock emme manifoldu ve holley 4 barel karbüratör takıldı. (ahmet abiye çok teşekkür ederim.)

yetmedi :smiley:) bazı değişiklikler yapmaya karar verdik,

T19 ana şanzuman ve dana 20 arazi şanzumanı
dana44 47/11 ön arka diferansiyeller
bogger super swamper 38x11x15 lastikler (erkan abi aracılığı ile)
JEEP CJ TRAILMASTER 4' YUKSELTME KITI
hidrolik direksiyon sistemi..

aklıma gelenler bunlar şimdilik, hazırlıklarımız tamam olup, gürbüz ustayın işlerinin bitmesini beklemekteyiz. buradan kendisine yardımları için çok teşekkür ederim.
saygılar..

caner_tee' Alıntı:
ya bende asıl sorcagım şeyi unuttum. çamurluk dodiklerini nerden aldın ne kadar onlar? işallah bi gün kapısıırız senle:smiley:) kolay gelsin ya bide senden bi fotograf isticem bu rot borusunu makasın aldıntan gecırmıssındır ama onun bi fotografını çekip atabilirmisin?

Merhaba, dediğin gibi inşallah karşılaşırız, benim aracım ortada ama o kadar basit bir araç değil. uzun zamandır gezi işlerini bırakıp hard offroad yapmaya başladık. hayatın tadı burada çıkıyor. yaa çıkarrr yaa kırar hayat felsefesi yani. saygılar...
Ayrıca; makaslar diflerin üzerinde olduğu için sıkıntı çıkartmadı, söyle bir durumda söz konusu üzerinde bulunan direksiyon kutusu mercedes olduğu için tampona çok yakın bağlandı. ondan olabilir. sizinki bu şekilde olmuyor ise boruya s şekli vererek çözebilirsiniz.

Sinancıgım merhaba,,
nerelerdesin ya..

özlettin kendini..inşallah en kısa zamanda bir araya geliriz....unutma

jpcj7' Alıntı:
Araçta süper değişiklikler olmuş son halinide görseydik. :smiley:

değişiklikler sadece motor ve şanzumanlarda oldu ama diğer işlemlerine henüz başlanmadı onun için bitmeden şimdilik resim yok.:smiley: bitince hep birlikte göreceğiz sanırım..

sinanuzun54' Alıntı:
Merhaba, dediğin gibi inşallah karşılaşırız, benim aracım ortada ama o kadar basit bir araç değil. uzun zamandır gezi işlerini bırakıp hard offroad yapmaya başladık. hayatın tadı burada çıkıyor. yaa çıkarrr yaa kırar hayat felsefesi yani. saygılar...
Ayrıca; makaslar diflerin üzerinde olduğu için sıkıntı çıkartmadı, söyle bir durumda söz konusu üzerinde bulunan direksiyon kutusu mercedes olduğu için tampona çok yakın bağlandı. ondan olabilir. sizinki bu şekilde olmuyor ise boruya s şekli vererek çözebilirsiniz.

Mercedesin hangi direksiyon kutusunu kullandınız?

115 kasanın hidrolik direksiyonunu kullandık. ama bulana kadar göbegimiz çatladı desek yeridir.

Kolay gelsin takipteyim hala konunuzu...
CJ8 imi satıp bir 94 model ZJ aldım. Eşimin kullanımını kolaylaştırmak için ama bütün sahibinden de CJ lere bakıyorum nasıl bir virüstür bu anlamadım...
C.C.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.