SAANEN KARAVAN (Lüleburgaz Saanen Keçi Çiftliği)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hasan Göçmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,758

Hasan Göçmen

Ana Kamp
Yer
İstanbul(Şimdilik)
Web
www.sahibinden.com
Merhabalar
Uzun bir süredir takipte kalıp karavanıma başlama aşamasına geldim.Çayırova firmasından 1 adet 1000 kg lık frensiz torsiyonlu dingil aldım.2 adet 14" jant ve tastikleride temin ettim.Ek'te yolladığım dwg dosyasındaki taslak projesini sizler ile paylaşmak istiyorum.Taslak ile ilgili önerilerinizi bekliyorum.Kısmetse bu hafta sonu ufak ufak başlayacağım.Havalar daha yeni müsaade etti.Resimlerinide tabiki paylaşacağım.

Ekli dosyalar

• SAANEN KARAVAN.rar
    81.7 KB · Görüntüleme: 482

Etiketler

Ynt: SAANEN KARAVAN (Lüleburgaz Saanen Keçi Çiftliği)

kolay gelsin şimdiden hayırlı olsun hep karavanla tatil yapmayı düşünürdüm üç aydır yapmaya uğraşıyorum inanın üğraştıkça daha bir keyif veriyor ve bitsin diye uğraşmıyorum bitmemesi için sürekli değişiklikler yapıyorum keyifli çalışmalar

30*30 ve 30*20 profilleri kiloya dahil etmemişsiniz herhalde,sürekli 2 mm profiller ile bayağı bir ağır olucak kanısındayım ,birde profil iç ve dış hava şartlarından dolayı ter yapıp daha çabuk çürüme yapıcak
U şeklinde garvanize edilmiş saçtan büktürürseniz sizin için daha iyi olur,,saç kalınlıklarıda 1,2mm yada 1,5mm yeterlidir,iç ve dıştan kaplama yapacağınız için kontra olucak ve esneme yok olucak ,otomatik olarak ağırlığınız yarıya düşer, sağlam da olur emin olabilirsiniz.
Şase bükümlü saçtan iyi olmuyor fazla esniyor,profil olması daha iyidir, denemesini yaptım :D ,bu yüzden bir alt şase hurdacıyı bekliyor.
Emin olun malzeme listeniz bu kadarı ile kalmaz yaptıkça başka şeyler gelicek aklınıza,başkalarının fikirlerinede kulak vericeksiniz,ağırlığı minimumda tutarak başlamak size ileride daha başka şeyler yapmaya olanak vericektir
İç ve dış kaplamaya ne düşünüyorsunuz...

Yusuf bey teşekkürler
Şase U veya C bükümlü saç değil 50x70x3 kutu profil olacak zaten.
Şase üstü iskeleti ise metalci olarak ilk aklıma gelen demir profil oldu daha kolay olacağını düşündün.Ama üst karkas büyük bir ihtimal ile alüminyum profil (kaynaklı) veya ahşap düşüncesindeyim.Bir çok forumlardan edindiğim karkas malzemesi öncelikle ahşap sonra alüminyum geliyor.İşallah onuda bu günlerde belirleyeceğim.

kolay gelsin tesadüfe bakın hem karavana hem saanen keçilerine çok meraklıyım

Facebook ta sayfam var Lüleburgaz Saanen Keçi Çifliği yazarsanız bulursunuz.Karavan projelerini hep değiştiriyorum şimdi ise 2m x 3m olarak çizdim.Bakalım daha dingil olarak bahçede duruyor.Hep kafamdaki 750 kg ağırlık 2mx4m sınır değerlerde kalıyor ondan dolayı 2mx3m karar kıldım sanırım.2mx3m projeyi ekte sunacağım.

Ve nihayet şasi için profilleri bu gün kestim.Tabiki bu geçen süre içinde bir çok proje inceledim , proje çizdim seçim yapmak için çok kararsızdım.İmalat resimlerini bir kaç gün içinde yayınlayacağım.Şimdi projeyi ekliyorum yorumlarınızı beklirim.

Ekli dosyalar

• KARAVAN 301 dış yan görünÃÂÂÂ
    7.4 KB · Görüntüleme: 345
  • KARAVAN 301 şasi.pdf
    29.5 KB · Görüntüleme: 309
  • KARAVAN 301 yerleşim plan.pdf
    22.7 KB · Görüntüleme: 325

Ve nihayet kaynak montajına başladım.Bu gün 50 lik kaplin ve ön destek tekerleği geliyor.Burada beni düşündüren kaplinin yerden yüksekliği ne olacaktır.Bilen arkadaşlar var ise bilgilendirirse sevinirim.Binek aracım 2000 model passat tdi daha çeki demiri taktırmadım öncelik karavan imalatını düşündüm.

ve nihayet resimleri ekleyebildim.

karavan (1).JPG

karavan (2).JPG

karavan (3).JPG

karavan (4).JPG

karavan (5).JPG

Şasinin yanlarından 30 cm çıkmaları olacak.Arka taraftanda 40-50 cm çıkma olacaktır.50 lik kare kaplin ve denge tekerleğini temin ettim hafta başında onların montajını yapacağım.Dingilin ortasında pis su tankı olacak polyesterden şekline göre dökeceğim.Temiz su tankı arka koltukların altında olacak.Zemin kaplama için plywood kullanacağım 15 veya 18 mm idi 125cmx250 tabakası 90tl.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR