SAANEN KARAVAN (Lüleburgaz Saanen Keçi Çiftliği)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hasan Göçmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,759
Ynt: SAANEN KARAVAN (Lüleburgaz Saanen Keçi Çiftliği)

YERLEŞİM PLANI

karavan yerleşim planı.jpg

Etiketler

Yandan görünüş

Ekli dosyalar

• KARAVAN 301 dış yan görünÃÂÂÂ
    8.7 KB · Görüntüleme: 189

Teşekkürler zentoz .İşlerden uzun bir zamandır imalata ara vermişti.Geçen Hafta başladım ve resimlerini ekliyorum.Bu aradada mimari projeji değiştirdim uzunlu 370 oldu yatak sayısı 1 adet çift kişilik + 1 adet ranza olmak üzerede 4 kişiliğe çevirdim.İlerki zamanlarda mimariyi çizip yayınlarım işallah.

SUC50002.JPG

SUC50003.JPG

SUC50004.JPG

SUC50005.JPG

SUC50006.JPG

Kısmetse önümüzdeki hafta karkası kapatmaya başlayacağım.Dış Kaplama CTP+Polikarbom arada 4 cm strafor yüksek DNS li strafor İçkaplama 4 mm kontraplak olacak.Taban plywood olacak.Tabiki yapacallarımıda sizler ile paylaşacağım.

meka2' Alıntı:
Kısmetse önümüzdeki hafta karkası kapatmaya başlayacağım.Dış Kaplama CTP+Polikarbom arada 4 cm strafor yüksek DNS li strafor İçkaplama 4 mm kontraplak olacak.Taban plywood olacak.Tabiki yapacallarımıda sizler ile paylaşacağım.

Şasede ve karkasda kullandığınız profil ölçüleri nedir?Harcanan malzemeye göre ağırlık hesap edildi mi,
yada komple tartım yapabildinizmi?

Şasede 50x70x3 kutu profil Karkas ise 20x40x2 ve 20x20x2 kutu profil
Ağırlık hesapları yaptım ama sürekli imalat esnasında değişiklikler yaptım.Bu hafta içinde bir kantara götüreceğim.
Sanırım herşey bittiğinde 700-750 geçmeyecektir.Dış kaplama polikarbon üstüne ctp olacaktı yine filir değiştirdim gofrajlı alüminyum olacak yarın gofrajlı alüminyum geliyor.

meka2' Alıntı:
Şasede 50x70x3 kutu profil Karkas ise 20x40x2 ve 20x20x2 kutu profil
Ağırlık hesapları yaptım ama sürekli imalat esnasında değişiklikler yaptım.Bu hafta içinde bir kantara götüreceğim.
Sanırım herşey bittiğinde 700-750 geçmeyecektir.Dış kaplama polikarbon üstüne ctp olacaktı yine filir değiştirdim gofrajlı alüminyum olacak yarın gofrajlı alüminyum geliyor.

polikarbon üstüne ctp
Bu malzemeyi tanıtmanız(vazgeçme nedeni) mümkünmü?

İlk önce polikarbon kullanmamın sebebi ise karavanı imal ettiğim yer bir reklam firmasının atölyesi ve orada bulunan başka bir yerden sökülmüş olan 10 mm kalınlığındaki polikarbonu seçtim.Polikarbon üstüne CTP (sIKIŞTIRILMIŞ POLYERTER 0,9 mm) uygun olarak gördüm.Birçok kapalı kasa kamyonetlerde bu malzeme kullanılmış.Hatta İki tarafı CTP arası poliüretan levhalar kullanılmış.CTP satan bir firma adresi ve detayı http://www.yapiser.com/urunler.asp?b=detay&KatID=18 Bu firmadan fiyat istediğimde 6,5 tl/m rulo ebatları 1 m x 10 m yoğunluğu çok iyi yani hafif bir malzeme 1,14gr/cm3

Birde bu firma var http://www.fibrosan.com.tr/urun-decopan-transport.html

CTP den vazgeçme sebebim ise reklamcı olan arkadaş kendisine malzeme siparişi verecekti o arkadaş aklımı çeldi gofrajlı alüminyum levha kullanımı için.Yani klasik karavan kaplaması olacak.Gofrajlı levha üstünü birde boya işi çıkaak tabiki.Ama CTP de boya işi yok yıkanabilir bir malzeme.Seçim size kalmış.

meka2' Alıntı:
CTP den vazgeçme sebebim ise reklamcı olan arkadaş kendisine malzeme siparişi verecekti o arkadaş aklımı çeldi gofrajlı alüminyum levha kullanımı için.Yani klasik karavan kaplaması olacak.Gofrajlı levha üstünü birde boya işi çıkaak tabiki.Ama CTP de boya işi yok yıkanabilir bir malzeme.Seçim size kalmış.

Oyun bozanlık etmeyeyim,ama,Gofrajlı aliminyum(pütürlü) dış etkilere karşı çok dayanksızdır.En küçük bir darbe derhal iz bırakır,yada delinir.
Başarılar dilerim.

Sayın meka İmalatınız ve karavanınızın dizaynı çok güzel ellerinize sağlık,profillerinizin et kalınlıkları biraz fazla gibi inşallah istediğiniz ağırlığı tutturursunuz
Polikarbon üzerini ctp levha ile kaplamak ters bir durum oluştururdu kanımca,her ikiside petrol türevi bir madde,plastiği plastiğin üzerine yapıştırmak gibi birşey,benzinden bir farkı kalmazdı karavanınızın, kontraplağın üzerine ctp levha montajı daha iyi olurdu sanırım
İyiki bu malzemelerden vazgeçmişsiniz gofrajlı sac önceki düşüncenize nazaran daha iyi

Kolay gelsin...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR