SAANEN KARAVAN (Lüleburgaz Saanen Keçi Çiftliği)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hasan Göçmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,759
Ynt: SAANEN KARAVAN (Lüleburgaz Saanen Keçi Çiftliği)

Yusuf usta teşekkürler.Sizde güzel işer çıkartmışsınız.Malzeme kalınlığından dolayı toplam ağırlığı (700kg-750kg) aşmaz umarım.Eğer aşarşa bazı eşyaları arabanın içine bir güzel doldururum diyorum.İşallah olmaz.Bu hafta kantara götürecektim ama yine hesaplar tutmadı bu günlerde tartacağım.

Etiketler

Küçük bir ilerleme

Fotoğraf0003.jpg

Fotoğraf0004.jpg

Fotoğraf0005.jpg

Fotoğraf0007.jpg

Fotoğraf0008.jpg

Dış kaplama 10 mm polikarbon malzeme.Göründüğü gibi ince değil aynı zamanda iyi bir mukavemeti var.Bu gün üstüne çıkıp havalı zımpara motoru ile zımpara yaptım.Beni rahat tartıyor.Zımpara yapmamın sebebi ise kullandığım polikarbon malzeme daha önce başka bir yerde çatı kapatma amacı için kullanılmış.Ve üzerindeki ince naylon tabaka çıkmıyor bir bütün olmuş gibi.Polikarbonun dışına 0,5 mm gofrajlı alüminyumu deniz tutkalı ile yapıştıracağımdan dolayı tutunma daha sağlam olması içindir.

Kolay gelsin,farklı malzeme seçiminiz ağırlık konusunda işinize yarayacaktır umarım.

Selamlar

meka2' Alıntı:
Dış kaplama 10 mm polikarbon malzeme.Göründüğü gibi ince değil aynı zamanda iyi bir mukavemeti var.Bu gün üstüne çıkıp havalı zımpara motoru ile zımpara yaptım.Beni rahat tartıyor.Zımpara yapmamın sebebi ise kullandığım polikarbon malzeme daha önce başka bir yerde çatı kapatma amacı için kullanılmış.Ve üzerindeki ince naylon tabaka çıkmıyor bir bütün olmuş gibi.Polikarbonun dışına 0,5 mm gofrajlı alüminyumu deniz tutkalı ile yapıştıracağımdan dolayı tutunma daha sağlam olması içindir.

meka2' Alıntı:
Polikarbonun dışına 0,5 mm gofrajlı alüminyumu deniz tutkalı ile yapıştıracağımdan dolayı tutunma daha sağlam olması içindir.

Deniz tutkalının genellikle ahşap ürünlerin birbirlerine yapışmasını sağlamak için kullanıldığını zannediyorum,yanılabilirim?
Polikarbonla gofrajlı aliminyumun birbirlerine,deniz tutkalı ile yapışacağı bana garip geliyor.Nedenine gelince;İkisininde yüzeyi temiz,gözenek yok;üstelik deniz tutkalı da kısa zamanda kabarma yapar diye düşünüyorum.
Deneme amaçlı yapın başarılı olursa ne ala,olmazsa Dayson yapıştırıcı deneyin,Ahşap+Dayson+Boyalı metal formulü iyibir yapıştırıcı oluyor,kabarmasıda yok.

İlk mesaj yanlış oldu,Özür.

Polikarbon malzemeyi zımpara yapıp bir parça gofrajlı yapıştırarak bir gün bırakmak suretiyle denedim ve olumlu sonuç aldım.Şİmdi sizin tavsiye ettiğiniz ürünü bir araştırayım.Teşekkürler.

Dysonun siyah olanından kullanın hayatta ayıramazsınız ama maliyet olarak biraz fazla tutabilir,
poliüretan deniz tutkalıda (pattex) kullanabilirsiniz bu ona göre daha ekonomik ama kuruma sürecine kadar yoğunlaşır,iyi preslenmesi gerekir,çok iyi sonuç verir,bir deneyin

Kolay gelsin...

Presleme derken bende sunta veya mdf parçalarını işgençe ile preslemeyi düşünüyordum.Çünkü bildiğiniz üzere deniz tutkalı genleşiyor pot oluşmasına müsade etmemek lazım.Ama tahminim ne kadar persleme yapsamda eğrilerde pot kalır düşüncesindeyim.Yapıştırma uygulamada tavsiyeniz ne olur ,nasıl başlamalıyım , yüzeyin tamamına yapıştırıcı süreyimmi ve ya belli bir düzendemi olsun.

Ayni malzemeleri kullanarak başka bir yerde deneme yapın,genleşme ne kadar oluyor gözlemleyin ,daha sonra sağlamlığına bakın sizi tatmin ediyormu
Bence kavisli bölgeler daha basit olur,sacı iki profil arasına sıkıştırarak karavanın alt ve üstünden gerdirme yöntemi ile sabitleyebilirseniz daha sağlıklı olur,tutkalıda sadece montajını o an yapacağınız saca uygulamak daha iyi,
bunlar benim kanaatim,ve şu anda ben bu imalata dail hiçbir fotoğraf göremiyorum sorun ya bende yada sitede,yazdıklarınıza istinaden bende bu önerileri bulunuyorum...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR