S100 Dodge'un Arazi Şanzımanı ?..

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan efsane_kral_61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,424

efsane_kral_61

Yeni Üye
Mesajlar
19
Tepkime Puanı
0
Yer
trabzon
s100lük doçların arazi şanzımanı nasıl çalışma şeklini bilen varmı orjınalinin benim arabanın arazide zorlama sonucu arazi çalışmadı bir şekilde yapıp geldik beni arazinin çalışmaması deli etti aracın 4 lastigi havaya kaldırtık kol N konumundayken sadece önler dönüyo araba önden çekişli oluyo çok şaşırdık ustalara şanzımanı gösterdik anlattık kendi şanjımanında yok dediler sonradan atma olabilir diyolar ama doç 83 model çift kabin ormaniyeden çıkma özel yapım mı acaba bilen varsa beni bilgilendirsin :smiley:
 

Etiketler
Ynt: S100 Dodge'un Arazi Şanzımanı ?..

yanlış hatırlamıyorsam konumlar şu şekilde arazi vitesi en üst noktada yani ileri itiyorsun 4L bu 4x4 ağır takviye bir kademe aşağı cektiğinde kolu N konumu boş ölü boş
bir kademe daha cektiğinde 2H sadece aracın arka lastikleri calışıyor arazi vitesini en sona cektiğinde normal 4x4 konumuna geliyor. arazi şanzumanı 4 kademeden oluşuyor. sıralama bu olması lazım
 


Ynt: S100 Dodge'un Arazi Şanzımanı ?..

merhaba yazınızı geç gördüm aracınızdaki olay normal aşağıda açıklayacağım olay sizin ön hubların (dualmatikler) sabit olması dolayısı ile boş /dolu olmadığından ( free/ lock ) yok .araç arazi vitesi N konumunda iken ön porya kilitli kaldığından sadece önler dönüyor .
dodgenin arazi vites kolunda 4L N 2H 4H olarak işaretler vardır normal koşullarda arazi vitesi N konumunda iken araç kavrama yapmaz ve yürümez .
çözüm aracınıza bir çift ön porya kiliti almanız resimde baktığım kadarı ile aracınızda bu kilitler yok mill maker marka çifti 200 250 civarında idi yalan olmasın ithalatcıya göre değişiyor yakın zamanda siteden hasan adlı bir arkadaşımız çiftini 180 tl olarak almıştı sevgi ve saygılarla kolay gelsin
 

Ynt: S100 Dodge'un Arazi Şanzımanı ?..

cevabın için teşekkür ederim ama arka tekerlekler havada önler yerde arabayı sadece önler dönerek takozların üzerinden atladı sonra tekrar arka yerde ön havada N konumunda canavar gibi dönüyo gaz kesip takıyoz sence onlardan mı ama pek zannetmiyorum :smiley:
 




Ynt: S100 Dodge'un Arazi Şanzımanı ?..

araç N konumunda yürümez bunu kime sorarsan sor ama şanzımanında bi sıkıntı olabilirmi bilemem :(
 

Ynt: S100 Dodge'un Arazi Şanzımanı ?..

Selam dostum bu dodge s100 ler fabrıka çıkışlı önler aks kilitleri var 4x4 lerin hepsinde mevcut arazi vitesini tam ileri aldığında kilitlere geçmiş oluyo sadece önler çalışıyo ama kilide takılmış oluyo tam geri çektiğinde ise 4 teker birden çalışıyo ortaya aldığın zaman araba gitmez haif geri çektiğin zaman araziden çıkmış oluyo teşekürler.
ayrıca arazi performansı bana göre çok çok iyi ayriyetten aks kilitleri olduğu için bi çok 4x4 lere taş çıkarır teşekürler.
 

Ynt: S100 Dodge'un Arazi Şanzımanı ?..

buaraçtan bendede var bunların şanzumanındaki kolu aıyırırsan arka ayrı ön ayrı çekişe sahıp olabılıyorsun ama sorun çıkıyo aşırı ısınmaya sebeb veriyo
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,513
Mesajlar
1,519,101
Kayıtlı Üye Sayımız
172,171
Kaydolan Son Üyemiz
PİTİABLE

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst