Müzede bira tarihini kısaca öğrendikten sonra hemen müzenin yanıbaşındaki binada bulunan
Ehrem Husa(=Ехрем хуса) adlı çuvaş yemekleri sunulan restoranda akşam yemeğimizi yedik.
Ehrem Husa Restoran
Kulak bunun neresinde anlamadım ama bu çorbanın adı
Tüccar Kulağı Çorbası
Buradaki ilk yemeğimiz aynalı sazan,alabalık ve tatlı su levreği ve patates ile hazırlanan ve buraya özgü bir çorba olan "Tüccar kulağı çorbası"(=уха-по купечески суп=Uha pa kupeçeski sup) oldu.
Şartan Aşı(=шартан аш)
Çuvaş mutfağına özgü ve içinde et,bulgur veya pirinç ve iç yağ ile doldurulan koyun barsağından yapılan sucuk olarak tanımlayabileceğimiz şartan aşı güzeldi.Bunun bir de bizim deneyemediğimiz ve tultarmaş adı verilen ve işkembe,balık ve ciğer parçası kullanılarak yapılan versiyonu bulunuyormuş.
Denediğimiz bira çeşitleri de son derece güzeldi.Hesap derseniz 400 ruble (~20 TL) idi.
Çuvaşların milli yemeği hamur içine çiğ patates,kuru soğan,sığır eti,süt, yumurta ve karabiber ile pişirilen bir börek türü olan
Huplu(=хуплу) imiş.Fakat bu börek sadece bayram günlerinde pişirildiği için tatma fırsatı bulamadık.Onun yerine fikir vermesi adına internetten indirdiğim resmini koydum.
Huplu resmi