Ynt: Römork Ruhsata İşlenmeli mi?
Bazı insanlar bir şeyler yapabilmek için araştırmalar yapıyor, bazıları ise fikren yapmak için uğraşıp, kendilerine fiziksel olarak engel olmak içinde bahaneler arıyor..kalbi hadi birşeyler yap diyor ,aklı otur oturduğun yerde masraf etme, diyor...
İki sene önce sedan tipi binek arabamı aldığımda çeki demirim yoktu, araştırdım pahalı geldi , zaten aracıma uygun demir stoklarında yoktu, sipariş verirsem 6 haftada geldiğini söylediler, hemen olmuyor çünkü kara yolu ile geliyor, uçakla 5 günde istersem 100€ fark istdiler..(demire 600 TL+montaja 150 TL+projeye 150 TL+ruhsat muamele 250 TL..toplam 1150 TL)
Ben ne yaptım.....oto hurdacılarına gittim, aracıma uyan demirin sadece kafa kısmını aldım 50 TL, araca monte edebilmek için profilleride demircide kestirip, oto kaportacısına montajı yaptırdım 150 TL, bana montaj + demir 200 TL'ye maloldu....
Sonra Çeki demiri satana gittim, elinde yanlış gelmiş, satamadığın, canını sıkan, pişman olduğun bir demir varmi dedim, o beni anladı ve bir demir çıkardı, garip birşeydi, beni kurtar sana 115 TL' vereyim dedi , faturasını, CE belgesini Gümrük makbuz fotokopilerini hemen kaptım, tamircime gittim...yeni aldığım demirin plaketini jet taşıyla kesip benim taktırmış olduğum demire kaynattırdım, benim demir plaketli ve faturalı oldu artık, montajlı projesini çizdirdim 125 TL...Aracımı yeni almıştım henüz ruhsatını değiştirme işini yapmamıştım, çeki demiri ile aynı zamana getitrirsem avantajlı olacağımı biliyordum ,muameleciye verdim ruhsata işlettim (özellikle çeki demiri için bir ücret ödemedim)..Toplam ne oldu 440 TL...sonra Plaketini kesip aldığım demiri internette 100 TL'ye sattım...20 TL'yede elektrikciye fiş bağlantılarını yaptırdım....Arabamda çeki demiri bana 360 TL'ye maloldu..
Benden biraz daha fazla uğraşan veya demiri takmak için nazı geçecek bir kaportacı akrabası olan benden dahada ucuza maledebilir..
Eğer insan isterse halledemeyeceği şey yoktur, insandan aslan bile korkuyor....