Römork Ruhsata İşlenmeli mi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan safari2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 56
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 136,667
Ynt: Römork Ruhsata İşlenmeli mi?

Aynen öyle Sayın Tifa, sabah bende söylemiştim memura, kısa anlatayım diye bahsetmedim. Az önce emniyet şube müdürünün yanına girdim, durumu arz ettim, o da telefonla birini çağırdı, gelen sabah ki memurdu. beraber bilgisayarın başına gittik, yönetmeliği açtı okudu, sonra devre arkadaşına sordu, sizin kurduğunuz ve benim sabah söylediğim cümlelerin aynısını söyledi, istediği römorku takabilir diyerek mevzuyu çözdük.
Sonra şöförler odasına tek plaka çıkartmak için gittim ruhsata bakarken gördüm katar ağırlığını arabanın ağırlığından çıkarınca 1300 kg kalıyor, ancak ruhsata azami ağırlık 750 kg yazmış. yanlış yazmış ama olsun zaten kullanacağım römork 750 kg'ı geçmeyecek ama başka römork takarsam yoldaki trafik polisinin insiyatifine kalacağım.
 

Etiketler
Ynt: Römork Ruhsata İşlenmeli Mi?

Arkadaşlar merhaba ben de aranıza yeni katıldım, yazdıklarınızı dikkatlice okuyup karavan öncesi bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Ancak benim bir sitede okuduğum yazıda 750kg üzeri römorklar için E sınıfı ehliyet ya da B sınıfı ehliyete "Römork çekebilir" şerhi düşülmesi yeterli oluyormuş, bu konuda bilgi sahibi olan var mı??
 

Ynt: Römork Ruhsata İşlenmeli Mi?

Kamyon dediğimiz, 3 benzer araç vardır..
1) Yük bölümü şöför kabinine entegre tek parça, Kamyon..........................Ehliyet sınıfı E
2) Yük bölümü şöför kabinine entegre tek parça, Kamyon + römork çeker.....Ehliyet sınıfı D (Römork=Karavan 750 kg'dan ağır)
3) Yük bölümü ayrı, şöför kabini ayrı iki parça, bunada TIR denir.................Ehliyet sınıfı D

Kamyonlar


Ehliyet
 


Ynt: Römork Ruhsata İşlenmeli Mi?

Traktör sürmek için "F" sınıfı ehliyet gerekir...
Köy içi toprak yolda tarladan tarlaya giderken sürersiniz tabiki, asvaltta gördüm diyorsanız, adamın D sınıfı ehliyeti varsa tabiki sürecek, ehliyetinin olmadan süreni tanıyorsanız, o kişi kaçak olarak sürüyor diye herkesinde sürme hakkı olamaz sanırım, bu konuda her zaman yazdığımı tekrar edeceğim, önemli olan polise yakalanıp para cezasını ödemek deyil, sorun yasak konumda ölümlü bir kazaya sebebiyet verilmesi durumunda ortaya çıkıyor...
 



Ynt: Römork Ruhsata İşlenmeli Mi?

Merhaba,
C sınıfı ehliyetimizin karsılıgı nedir? kamyon sürebiliyordu simdi D sınıfı veriliyor.C ler D ye mi dönüştü
 

Ynt: Römork Ruhsata İşlenmeli Mi?

iem internet sayfasından.
http://trftescil.iem.gov.tr/ehliyetsinif.asp

ARAÇLARI KULLANMA YETKİSİ;

1. A1, F, G ve H sürücü belgeleri ile yalnız kendi sınıflarındaki araçlar,

2. A2 sınıfı sürücü belgesi ile A1,

3. B sınıfı sürücü belgesi ile F,

4.C sınıfı sürücü belgesi ile B ve F,

5.D sınıfı sürücü belgesi ile C, B ve F,

6.E sınıfı sürücü belgesi ile B, C, ve F,

· Sürücü belgesi sahiplerinin sürücü belgesinin sınıfına göre sürmeye yetkili oldukları araçların dışındaki araçları sürmeleri yasaktır.

· Römork takarak taşıt kullanma;

· B, C ve E sınıfı sürücü belgesi sahipleri, araçlarına en çok yüklü ağırlığı 750 kg.’a kadar olan (750 kg. dahil) hafif römork takarak da kullanabilirler.

· Yüklü ağırlığı 750 kg’ı geçen römorkları taşıtlarına takarak kullanmak isterlerse ayrı bir sınavdan geçirilirler ve römorklu taşıt kullanabilecekleri belgelerine işlenir.
 


Ynt: Römork Ruhsata İşlenmeli Mi?

Paylaşım için teşekkür ederim, benimde demek istediğim buydu, ancak nasıl bir sınav olucak, maliyeti nedir, hiç bunu yaptıran varmı onu merak etmiştim.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,249
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst