Römork Ruhsata İşlenmeli mi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan safari2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 56
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 136,667
Ynt: Römork Ruhsata İşlenmeli mi?

750 kg römork takabilmek serbest. Sorun yok. Üzerine çıkarsan ruhsata işlenmesi gerekiyor. Ayrıca römork için de ruhsat çıkması gerekiyor ve E sınıfı ehliyet gerek kullanmak için.
 

Etiketler
Ynt: Römork Ruhsata İşlenmeli mi?

safari2000' Alıntı:
römorkların hepsi ruhsata işlenmek zorundamı 750kğ a kadar gerek yok diye bir yazı okudum doğrumu acaba bu konuda bilgi verebilirmisiniz teşekkürler
Romörk ruhsata işlenmez romorkün ruhsatı ayrıdır ruhsatta sadece romörk takılabileceği işlenir
750kl dan daha hafif ruhsatlı römörkler gördüm
 


Ynt: Römork Ruhsata İşlenmeli mi?

safari2000' Alıntı:
çeki demirini ruhsata işlettim 670 tl masrafım oldu şimdi sıra 750kğ altı römork ta sıra

iyi günler..
ben yeni üyeyim. benim de merak ettiğim bi konuydu bu.
siz epey araştırıp, öğrenmişsinizdir artık. yardımcı olur musunuz?
1. aracımızın ruhsatına "römork takabilir" yazdırmak için neden 670tl masraf etmeniz gerekti. 250tl ye olur yazıyorlar...
2. bu ibare aracın yıllık vergi yükünü arttırıyor mu?
3. bu ibare sadece 750kg'ya kadar römorkler için mi yeterli?
4. taktığımız römorkün yola uygun olup olmadığını yada 750kg olduğunu kim denetliyor.
5. 750kg'ya kadar römorkleri çekmek içinde E sınıfı ehliyet gerekiyor mu?
ilginize teşekkürler...
il
 

Ynt: Römork Ruhsata İşlenmeli mi?

Aracınıza taktıracağınız çeki demirinin FATURASI olacak, CE belgesi olacak, GÜMRÜK MAKBUZLARI olacak, buda birtek bir mağazadan sıfır çeki demiri alıp fatura kestirirseniz aldığınız yer size CE belgesini ve Gümrük makbuzlarının fotokopisini verir, çeki demirinin Takma işlemininde bir faturası gereklidir, sizde bu belgelerle bu işi yapan bir büroya projesini çizdirirsiniz (demiri takmak için fatura bulamadıysanız proje firmasından montajlı projede alabilirsiniz) sonra Trafik muamelecinize vererek ruhsatınıza işletirsiniz....Ağırlığı 750 kg'a kadar römork ve karavan çekmek için ruhsat gerekmez , hatta hiçbirşey yapmanız gerekmez, çeken aracın plakasından birtane daha yaptırıp römorkunuza takmanız yeterlidir....750 kg'dan ağır römorklar için için kanunda ayrı ruhsat gereklidir diyor, ama bu yasa 2008 yılında çıktı ve 2008 den sonra imal edilen 750 kg'dan ağır römork ve karavanlar fabrikadan özel ruhsatlı çıkmakda...Sorun şurda 1970 den 2008'e kadar üretilmiş (12.000 adet) 750 kg'dan ağır olanların ne olacağı, bu konu şu anda bir muamma, bu konumda olanların özel ruhsat alabilmesi için ruhsat çıkaracak kişinin adına fatura veya gümrük makbuzu gerektiğinden böyle bir şeyde mümkün olmadığından ( çünkü piyasada satılan bir çok karavan 1999 depreminde dış yardım olarak geldi belgesiz olarak insanlara dağıtıldı , zaman geçince onlarda sattı birkaç kez eldeğiştirdi), konu muallakda duruyor belki birgün gelecek devlet bir ücret karşılığı herkeze ruhsatını verecek, bu konuyu devlette bildiği için trafik kontrollerinde birşey söylemiyor......Sonuç olarak bu konuyu daha fazla deşer eşelerseniz birileri bu konudan haberdar olup başımız ağrıyacak, bu konuyu kapatmabnızı öneririm..Teşekkürler...
 



Ynt: Römork Ruhsata İşlenmeli mi?

Romorkların KGS den geçişi nasıl oluyor? bariyer inmiyormu romorkun geçtiği sırada? araçla romork arasındaki kısa mesafeyi araç geçti diye düşünüp bariyeri indiriyormu?

bugun ogs den geçtim, tutarı yazdı, arka aks geçtikten sonra romork geçince siren çaldı, ben devam ettim, acaba romork varken farklı bişi mi yapmak lazım?

kafama takıldı, ogs dökümüne de düşmemiş daha geçişler

tecrubesi olan varmı?

romork tek akslı 750 den düşük kapasiteli, 500-600kilo falan olması lazım.
 

Ynt: Römork Ruhsata İşlenmeli mi?

Yazınızı okudukdan sonra , OGS extramı inceledim, yazın acvılardan adapazarına bir karavan götürdüm, yani önce avcılar- mahmutbey otoban, sonra FSM köprüsü, ve çamlica gişeler- adapazarı geçişi kullanmışım, dediğiniz gibi bazı gişelede karavan geçerken kaçak geçiş gibi ötüyor, lakin karavandaki plaka resmi OGS'li aracımın plakası olduğundan ücretlendirmede herhangi bir farklılık yok..OGS kullanarak 6 yıldır karavan çekiyorum, fiyat konusunda bir fark görmedim, dikkatinizi çekerim her gişede ötme yapmıyor, bazılarında yapıyor..
 

Ynt: Römork Ruhsata İşlenmeli mi?

nihayet 5 gün sonra ogs hesabından geçişleri düştüler.
ben şirketin başka bir aracındaki ogs yi kullanıyorum, çok nadir kullandığım için ,
5 gündür geçiş sistemden düşmedi, tırsmıştım açıkçası :smiley: her iki yone gidişim gelişimde normal olarak düşmüş, sorun yok.

KGS den korkuyorum bariyer inerde romorka zarar verir diye
 

Ynt: Römork Ruhsata İşlenmeli mi?

droztopal' Alıntı:
iyi günler..
ben yeni üyeyim. benim de merak ettiğim bi konuydu bu.
siz epey araştırıp, öğrenmişsinizdir artık. yardımcı olur musunuz?
1. aracımızın ruhsatına "römork takabilir" yazdırmak için neden 670tl masraf etmeniz gerekti. 250tl ye olur yazıyorlar...
2. bu ibare aracın yıllık vergi yükünü arttırıyor mu?
3. bu ibare sadece 750kg'ya kadar römorkler için mi yeterli?
4. taktığımız römorkün yola uygun olup olmadığını yada 750kg olduğunu kim denetliyor.
5. 750kg'ya kadar römorkleri çekmek içinde E sınıfı ehliyet gerekiyor mu?
ilginize teşekkürler...
il
Sn. Arkadaşım 250 TL verip ruhsata nasıl römork takabilir yazdırıyorsunuz acaba? böyle birşey yok, aracınıza römork çeker olarak ruhsata işletebilmeniz için ilk iş CE standartlarında bir çeki tertibatını taktırmakla başlar bunun da faturalı bir şekilde olması lazım. Ardından aracınıza yetkili bir makine mühendisine proje çizdirip TSE onayından geçirdikten sonra EK-1 düzenleyerek (TSOF dan alınacak) tespite (karayolları muayenesine) gireceksiniz. Bunların bedeli de aşağıda ki gibidir aşağı yukarı;
  • Çeki demiri 300-800 € arası araç marka ve modeline göre
    Proje 100-150 TL arası
    Tespit (karayolları araç muayenesi) harcı 123,90 TL
    Ruhsat yenileme 150 TL civarı
Toplam rakam 1.000,00 TL rakama ulaşır. İyi akşamlar.
 

Ynt: Römork Ruhsata İşlenmeli mi?

ben yaklaşık bir ay önce çeki demirirni ruhsata işlettim 1000 tl masraf çıktı yaklaşık çeki demiri de benimdi
 



Ynt: Römork Ruhsata İşlenmeli mi?

Bazı insanlar bir şeyler yapabilmek için araştırmalar yapıyor, bazıları ise fikren yapmak için uğraşıp, kendilerine fiziksel olarak engel olmak içinde bahaneler arıyor..kalbi hadi birşeyler yap diyor ,aklı otur oturduğun yerde masraf etme, diyor...
İki sene önce sedan tipi binek arabamı aldığımda çeki demirim yoktu, araştırdım pahalı geldi , zaten aracıma uygun demir stoklarında yoktu, sipariş verirsem 6 haftada geldiğini söylediler, hemen olmuyor çünkü kara yolu ile geliyor, uçakla 5 günde istersem 100€ fark istdiler..(demire 600 TL+montaja 150 TL+projeye 150 TL+ruhsat muamele 250 TL..toplam 1150 TL)
Ben ne yaptım.....oto hurdacılarına gittim, aracıma uyan demirin sadece kafa kısmını aldım 50 TL, araca monte edebilmek için profilleride demircide kestirip, oto kaportacısına montajı yaptırdım 150 TL, bana montaj + demir 200 TL'ye maloldu....
Sonra Çeki demiri satana gittim, elinde yanlış gelmiş, satamadığın, canını sıkan, pişman olduğun bir demir varmi dedim, o beni anladı ve bir demir çıkardı, garip birşeydi, beni kurtar sana 115 TL' vereyim dedi , faturasını, CE belgesini Gümrük makbuz fotokopilerini hemen kaptım, tamircime gittim...yeni aldığım demirin plaketini jet taşıyla kesip benim taktırmış olduğum demire kaynattırdım, benim demir plaketli ve faturalı oldu artık, montajlı projesini çizdirdim 125 TL...Aracımı yeni almıştım henüz ruhsatını değiştirme işini yapmamıştım, çeki demiri ile aynı zamana getitrirsem avantajlı olacağımı biliyordum ,muameleciye verdim ruhsata işlettim (özellikle çeki demiri için bir ücret ödemedim)..Toplam ne oldu 440 TL...sonra Plaketini kesip aldığım demiri internette 100 TL'ye sattım...20 TL'yede elektrikciye fiş bağlantılarını yaptırdım....Arabamda çeki demiri bana 360 TL'ye maloldu..
Benden biraz daha fazla uğraşan veya demiri takmak için nazı geçecek bir kaportacı akrabası olan benden dahada ucuza maledebilir..
Eğer insan isterse halledemeyeceği şey yoktur, insandan aslan bile korkuyor....
 

Ynt: Römork Ruhsata İşlenmeli mi?

Atilla bey,
Siz sedan aracınızı ikinci el mi aldınız? Eğer ikinci el aldıysanız; aracın ilk faturası ile birlikte verilen (sanırım sanayi bakanlığınca onaylı) teknik bir belgesi oluyor, bunu çeki demirini işlemek için trafikten istiyorlar mı?
 

Ynt: Römork Ruhsata İşlenmeli mi?

Bahsettiğiniz belge katar ağırlık belgesi, bu belge kimsenin elinde yoktur, zaten kimseyede vermezler..... projeji çizen mühendis gerçekden proje mühendisi ise belgenin kopyasını internetten bulur, bu belgeler dünyada üretilen tüm araç markaları için teknik oto sitelerinde var...Yani belgeyle sizin işiniz yok, iş proje mühendisinin bulması gereken belge...
 


Ynt: Çeki Demiri Yazdığı Halde

profi' Alıntı:
Römork çeki demirini taktırdınız ve ruhsata işlettiniz diyelim; bu taktirde 750 Kg.'a kadar olan römorkları arkasına kendi aracınızın plakasını takarak çekebilirsiniz.
Eğer römorkunuz 750 Kg.'dan ağır ise o taktirde römorkunuzu tescil ettirmeli yani römorka özel ruhsat ve plaka çıkarttırmalısınız.

Bugün 3 adet plakayı aldım ruhsatla beraber mühürletmeye ve ikisini mühürlediler 3. sünü mühürlemediler.
Çeki demiri yazdığı halde ve sattığım landın plakasıda üçtü ve mühürlüydü dememe ramen laf anlatamadım polislere.
Dedikleri kelime römorka ruhsat. Dedim ki bu tır deyil, çekici deyil. Çözüm kolay arabadaki plakayı söker römorka takarsın olur dediler.
Römork takdığım takdirde mühürsüz plakayı kullansam yada plakayı mühürletmem için kanunda nasıl bir madde vardır bulamadım bilgisi olan arkadaşlara ???
 



Ynt: Römork Ruhsata İşlenmeli mi?

Sayın Figo,

Araç ile aynı plakayı taşıyan römorklar için plakada mühür gerekmiyor diye biliyorum, en azından ben 16 yıldır bir sorun yaşamadım.

Doğan
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,249
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst