Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 171,026
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Akşam ,sahil boyunu gezmek için arabamızla liman yönüne yolalıyoruz .otoparka arabamızı bırakıp ,araç trafiğine kapalı yoldan yürüyerek fenere doğru gidiyoruz .Hafif esintili ,insanı boğmayan güzel bir yaz akşamı .Fenerin önünde Mücahid beyle buluşacağız Ben bu yolu ,bir sürü lokantası ,yürüyen bisiklet süren insanları ,parkları ile pek sevdim .

059.JPG

060.JPG

065.JPG

063.JPG

068.JPG

Etiketler

Kısa videolarımız

http://www.youtube.com/watch?v=oz6pfrY8-uk&list=UUZRF_4YipMe-HezLzdIRDKg&index=4&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=aUMP1drzgck&list=UUZRF_4YipMe-HezLzdIRDKg&index=3&feature=plcp

Tatile çıkıldığında kampinglerde kalmanın onlarca avantajını sayabilirim ancak bunlardan birinci sırada olan güvenlik ve size özel bir mekanınızın olmasıdır.
Size özel bir yaşam mahali, tatilde olan bir aile için inanılmaz bir rahatlıktır. Otoparklarda yada yol kenarlarında durduğunuz takdirde böyle bir rahatlıktan yoksun kalır, burnunuzun dibine kadar gelebilen her tür kişiyle muhatap olursunuz.
Özellikle son yıllarda Avrupa'ya olan yoğun mülteci akını ve Doğu Avrupa ülkelerinin AB'ye üye olmasıyla vizesiz giriş hakkına sahip olan bir kısım vatandaşları artık ciddi birer kriminal risk unsuru olarak karşımıza çıkmaya başladılar.
Yine yolda belde kalındığında en sıkıntılı anlar yemek zamanlarında karşımıza çıkmaktadır. Yol kenarına kurduğunuz masanızdaki yemeği oradan gelip geçen kişilerle birlikte yersiniz hele hele akşam yemeğinde şöyle bir ayağımı uzatıpta geçenin geç saatine kadar keyif yapıp bir iki kadeh birşey içeyim dediğnizde artık keyifmi, keyifsizlikmi olacağı tam anlamıyla şansınıza kalmıştır.
Kendinizin ve ailenizin güvenliği ve rahatı için günlük ödenecek ortalama 50-60 liranın hesabının yapılamayacağını düşünüyorum.
Yine şimdiye kadar yapılan tartışmalarda kampinglerde kalmanın karavancıların özgürlüğünü kısıtladığından bahsedilirdi. Açıkçası kampingde kalmayıp sokakta kalmanın, güvenlik, tuvalet ve duş başta olmak üzere lojistik başkaça sıkıntıları içerisinde kamping alanından farklı nasıl bir özgürlük duygusu verdiğini ve özgülük tanımını da bence tekrar değerlendirmekte fayda var.
Kampinglerde kalmamamızın altında yatan ancak yüksek sesle dillendirmediğimiz asıl neden özgürlük dediğimiz olgumu, yoksa kampinge para ödemeyi, havaya verilmiş para olarak değerlendirip karavan sahibi olmayı konaklama/yatak ücreti ödemenin bittiği nokta olarak değerlendiren anlayışmı?

Fatih abi yazdıklarına aynen katılıyorum.Hele hele bizim gibi iki küçük çoçuk ile yurt dışında kamplarda kalmak bir zorunluluk.Ancak öte yandan da büyük bir keyif....

Dediğin gibi kampların güvenlikli olması her türlü lojistik imkanların mevcudiyeti genelde göl yada deniz kenarı doğal güzelliklerle iç içe olmak yapılan masrafa değiyor doğrusu.

Güvenlik konusuna katılıyorum .Risk diğerine göre çok daha az kampinglerde Fatih abi .Kavala'da Yunanlı komşumuz kamp dışında kaldıklarında iki kere kapıları zorlandığı için karavanlardaki yaşam alanını 2 köpekle paylaştığını anlattı bize .Köpekleri de yakınen gördük.Bir kaç kez kamp dışı kalınsa bile yinede sıcak bir duş ve tuvalet ihtiyacı yada uzun tatillerde biriken çamaşırlar için kamping konaklaması şart oluyor .İlaveten çocuklar için park alanları ,yüzme havuzları ya da farklı aktiviteler her gün olmasa da uzun bir tatilin olmazsa olmazı .Bunlar düşünüldüğünde , Türkiye'de kaliteli kamping yok diye hayıflanırken belki de biraz kendimize de pay biçmeliyiz .Arz-talep meselesi .

Kampinglerde konaklanması fikrine katılıyorum. En son Anamur gezisinde Erdemli içerisinden geçerken "Talat Göktepe Orman Kampı" yazısını gördüğümde ne kadar sevindiğimi anlatamam. Burada günlük 17 lira verdim ama Kapadokya'da Kaya Kampinge günlük 50 lira vermeme rağmen ederini hakettiğini düşünüyorum. Güvenlik birinci öncelik tabi ama en önemlisi de duş, tuvalet vb lojistik olarak kolaylıklar sağlaması. Hele bir de havuzu varsa lüks bile olabiliyor.

Dedeağaç`´ta bizi misafir eden Mücahit bey doğma büyüme Batı Trakyalı bir Türk.Kendisi halen belediyede memur olarak görev yapıyor.Konya Selçuk İlahiyat Fakültesi mezunu.Aynı zamanda Alexadraupolis`teki müslüman azınlığa din görevlisi olarak hizmet veriyor.Devlet memuru olarak bir başka görevi Yunan devlet görevlileri Türk tarafına geçtiğinde tercümanlık yapmak.

Üç çocuk sahibi Mücahit`in iki hobisi var fotoğraf çekmek ve balık tutmak.Birde soğuk yunan kahvesi frappe´yi çok seviyor.Ben kahveyi hızlı içtiğimde uyarıyor kahve muhabbet ile beraber yavaş yavaş içilir diyor...

Mücahit bey ile  sahildeyiz.JPG

Frappe.JPG

Bizim misafir olduğumuz zaman Yunanistan`da seçime iki gün kalmış idi.Mücahit bey seçim sandıklarında görevli olduğundan gündüz izin alamadı.Çok istemesine rağmen beni teknesi ile balığa çıkaramadı..

Yunanistan  üzerine sohbet ediyoruz.JPG

Mustafa bey tekneyle acılıp balık tutma inanın cok üzüldüm bilirsiniz anlatılmaz bi zevk sadece yaşanır. yapılan yorumlara katılmamak elde deyil karavancılıkda tek bir şey hariç diğer sorunlar bi şekilde aşılır evet sıkıntı yaratır ama bir gün unutulur fakat emniyet gibi sıkıntı yaratmaz bir wc sorunu,bir duş sorunu tabi bu ikisi olmayanlar icin bir gün gelir unutulur amaaaa güvenlikle ilgili bi sorun ömür boyu unutulmaz bu yüzden bana göre herşeyden önemlisi güvenlik , güvenlik derim. Videolar icin teşekkürler

Mücahit bey ile Yunanistan`ın durumu ile ilgili konuşmalarımızda hallerinin çok kötü olduğundan bahsetti.Zaten burada müslüman azınlık olarak yaşam zor birde bunun üzerine ekonomik zorluklar yaşamı daha da zorlaştırmış.Azınlığın gözü kulağı Türkiye`de.Yunan pasaportuna sahip olduklarından giriş çıkış rahat bir ayakları anavatanda.
Türk azınlık genelde köylerde yaşıyor ve çifçilikle meşgüller.Otoyolda giderken sınıra yakın yerlerde azınlğın kurduğu yerel radyo istasyonlarından Türkçe yayınlara rastlamak mümkün.

Mücahit ile Yunanistan üzerine sohbet ediyoruz.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR