Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,960
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

gezmen' Alıntı:
Böyle bir kamping için şu söylenebilir; eder başarım oranı (fiyat performans nispeti), tadından yenmez!... :smiley: ;)

Tadından yenmez gerçekten de (Mustafa, Fatih ve Ertan Beylere genel olarak katılıyorum), Türkiye gerçekleri, ahhh dedirtiyor. Böyle bir kampingi, güzel ülkemde kimse yapmaz, yaparsa da büyük risk almış olur bence. Müşteri/karavancı çok sınırlı sayıda ve geniş çoğunluğun gelir düzeyi ortada, böyle bir kampingin maliyeti bir hayli yüksek ki bu nedenle girişimciyi kurtarmaz (otel, dinlence köyü ... daha kazançlı olur)... İşletmeci, zararına bir iş yapmaz.. ;) Ha, bir deli(!) çıkmaz mı, belli mi olur, çıkar belki; bu işe kalkışacak olanın "hem deli, hem zengin" olması gerekir. ;D

Ucuz pahalı tartışmalarına girmem; ekonominin kuralları işler burada. Gönlüm, bu nitelikteki bir kampingi :eek:, Türkiye'de bu edere bulmayı ister doğal olarak. Örneğin Alman işçisinin, memurunun, emeklisinin kazandığını elde edemiyor olmamıza karşın, yine de razıyım kişisel olarak. (Benim için de 30-35 Euro, emekli karı-koca öğretmen emeklisi olarak yüksek bir rakam, belirteyim... :()

Yani, tablo pek parlak değil. :( Ayrıca, bu gelir düzeyindeki bu sıkıntıların yanında, göreli olarak, temiz suya kolay ulaşabilme, atık sularını boşaltmada yol boyu tesislerini kullanabilme olanağı, güneş panellerinin kent elektriğine duyulan gereksinmeyi azaltması, Türkiye'de her yerde konaklayabilme olanağı, küçük kamperlerin park kolaylığı (çok dikkat çekmiyor bu nedenle) ...vb nedenler de kamping arayışlarını azaltıyor ülkemde diye düşünüyorum. Kuşkusuz en büyük neden, ailelerin gelir düzeyindeki düşüklük... :(

Bence, biraz politik bir yaklaşım gibi algılanabilir ama hem kampingde, hem de kamp dışında konaklama, son derece olağan. Yukarıda saydığım nedenler, yaklaşımımızı belirliyor.

Ben, çözümü (Türkiye karavancılarının büyük çoğunluğu açısından kuşkusuz), "karavanpark"larda görüyorum; hani Almanların "stellplatz" dedikleri... Hizmet, düşük düzeyde olabilir ama temiz su, atık, elektrik, göreli güvenlik ... sağlanabiliyorsa, çoğumuz için yeterlidir. Karavanparklar, genelde bir gece ya da bazen iki gece konaklanan yerlerdir. Hüseyin Bey'in (Akdeniz45) örneklerinden yola çıkarak, çoğunlukla 0-10 Euro arasında bir bedelle karavanparklarda kalınabildiğini öğrendik.

Bu durumda, kişilerin ya da kamu kuruluşlarının (ilk akla gelmesi gereken belediyelerdir), bu işe (karavanpark yapımı) soyunmalarıdır. (Konya Karatay gibi örnekler var. Son olarak, Bursa Nilüfer Belediyesi yapıyor..) Belediyeleri daha uygun görüyorum çünkü:
1. Karavanparkların yapım ve işletim giderleri epeyce düşük,
2. Belediye başkanlarına siyasal rant sağlama olanağı vermesi,
3. Beldelerinin tanıtımı ve belde ticaretine küçük de olsa bir katkı yapma olasılığı ...
gibi nedenlerle bu işe kalkışabilirler. Dikkat edilmesi gereken nokta, belediye başkanlarına giderken, onlara iyi bir sunum yapmak ve bir taşla birkaç kuş vurabileceğine onları inandırabilmektir. Başkanlarımızın büyük çoğunluğu, tüccar zihniyetlidir; kendisine, partisine ve beldesine bir yarar sağlayacağına inan(dırıla)mazlarsa, böyle bir işe girişmezler. ;)

Cavid Sezen

Detaylı bir çalışmanın güzel bir özeti gibi olmuş.
Kareler birbirinden güzel.

Etiketler

m62' Alıntı:
Merhaba Mustafa Bey,

Fotoğraftaki şatonun adı "Château du Haut-Koenigsbourg".

http://www.haut-koenigsbourg.fr/en

Biz de 2009 yılının yazında kızımızı Paris-Disneyland'a götürdüğümüzde, bu şato rotamızın çok yakınındaydı. O yıl ki rotamız;

Gidiş : Bulgaristan - Romanya - Macaristan - Avusturya - Almanya - Fransa
Dönüş : Fransa - İsviçre - Avusturya - Macaristan - Romanya - Bulgaristan

2009 da Kendi çadırımızla kampinglerde kalarak 29 günlük gezimizi tamamlamıştık. Fotoğraflarınızla bu seyahatimizi bize yeniden hatırlattığınız için teşekkür ederim.

2013 yazında yeni çekme karavanımızla bu seyahatimizi tekrarlamak istiyoruz.

Nice keyifli kamplı günler dileriz...

Mustafa bey : 2013 gezi paylaşımlarınızı bekliyor olacağız .

Gezi sırasındaki paylaşımlarımızda Bülent bu şatonun isminin ünlü bir araba markası olduğundan bahsetmiş idi .

mustafayetim' Alıntı:
Gezi sırasındaki paylaşımlarımızda Bülent bu şatonun isminin ünlü bir araba markası olduğundan bahsetmiş idi .

Şato isminin ünlü bir araba markası olduğunu bilmiyordum. Ama aynı adla camping adı varmış. Bu bana çok daha cazip geldi. :smiley:

http://www.france-voyage.com/campsites/campsite-liepvre-10105.htm

m62' Alıntı:
Şato isminin ünlü bir araba markası olduğunu bilmiyordum. Ama aynı adla camping adı varmış. Bu bana çok daha cazip geldi. :smiley:

http://www.france-voyage.com/campsites/campsite-liepvre-10105.htm

Çok güzel bir paylaşım teşekkürler .

3 günlük Bozcaada tatilinden sonra ,yeniden merhaba hepinize .

Kaldığımız yerden devam edelim .

Biz dükkanların içinde dolanırken ,Mustafa benim dört gezle bulmayı beklediğim mağazayı bulmuş.Birkenstock terliklerin ilk kez 94 yılında Almanya gezimde görmüş ve çok sevmiştim .iki tane alıp uzun yıllar ayağımdan çıkarmadım .2 yıl evvelde Venedik'te kısıtlı modeller içinden seçip aldım .Evlilik yıldönümümüz olması sebebiyle eşim sanabir sürprizim var dedi ve ben hemen yoksa terliklerimimi buldun dedim .Tahmin ettiğim için sürprizlikten çıktı ama hepimize hediye olarak alması beni çok mutlu etti

romantik yol 2012 canon 383.JPG

romantik yol 2012 canon 387-001.JPG

romantik yol 2012 canon 386.JPG

Öncelikle Bozcaada'dan hoşgeldiniz, umarım geziniz güzel geçmiştir.:smiley:
Paylaşımlarınız her zamanki gibi çok güzel, artık söyleyebilecek kelime bulamakta zorluk çekiyorum ;)
Kamp alnını görünce gerçek 5 yıldızın ne demek olduğunu anlıyoruz, özenle yapılmış bir tesis olduğu ve her türlü övgüyü hakettiği kesin :smiley:
Teşekkürler...

Haşmet bey ,
Bozcaada'yı ben çok seviyorum .Üçüncü kez arkadaşlarımızla gittik.Kışa girmeden değişik bir hava soluyup geldik .Teşekkürler .karavana öyle alışmışızki ,valiz indir bindir tekrar topla zor geldi .Arabanın bagajını bir görmeliydiniz .Karavanımda en azından herşey belli bir yerde oluyor .
Akşam çocukların uykusu geline erken döndük yerimize .Canımız çay ister diye çay bahçesinden termosa çay doldurttuk.Akşam içtik .Ahh dedim karavanımda olsa istediğim an istediği yer içerdim . ;D ;D ;D

Bu yollarda cilerlerken kalenin bahçesine doğru da ilerliyoruz ve karşımıza nasıl bir manzara çıkacak henüz bilemiyoruz .

romantik yol 2012 canon 443.JPG

051.JPG

052.JPG

054.JPG

056.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri