Reno 12 buggy yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan burkayer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 113
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,857

Etiketler
Ynt: Reno 12 buggy yapımı

evet imkanlarımız kısıtlı malum küçük yer burası. Parça sorunu en büyük problem. Lastikleri büyüttüm ama güç kaybı yaşıyorum şu anda bunuda şanzuman ile motor arasına redüktör yerleştirmeyi planlıyorum. Kendi yapacağım redüktör ile sanırım bu sorunu halledebileceğim. Sadece motoru ileri ve birazda yukarı kaldırmam gerekecek.Yağlama olayını ise ayna mahrutiden sağlamayı planlıyorum.Araç 400 kg civarında oldu sanırım fazla beklenti olmayınca 1300 motor yeterli olacak . 4x4 planlarını şimdiden yapmaya başladım. Yani anlayacağınız virüsü kaptım artık. ;D

piyasadaki parçası kolay bulunan motorlardan yararlanmak laızm lada samara 1.5 , skoda favorit 1.3 gibi. sanıyorum skoda favoriti motoru daha hafif ve az yer kaplıyordur.

savaskarauz' Alıntı:
piyasadaki parçası kolay bulunan motorlardan yararlanmak laızm lada samara 1.5 , skoda favorit 1.3 gibi. sanıyorum skoda favoriti motoru daha hafif ve az yer kaplıyordur.
reno 12 motorunun parça sorunu yok üstelik yaptığım aracın bütün parçaları piyasada bulunan parçalardan çok rahat elde ettim bu konuda sorun yaşamadım. Şu an elektronik ateşleme takılı ve çalışır durumda yani sıkıntı yok

Ustam ellerinizze saglik gercekten mukemmel olmus. Toplamda ne kadar zaman aldi araci hazirlamak?

topraam kolay gelsin gerçekten güzel olmuş ellerine sağlık boğazlıyan merkezdemisiniz geldiğimde kısmetse görmek isterim

ellerinize emeğinize sağlık. konuyu geçte olsa takibe aldım.. yeni projeleriniz olursa haberimiz olsun. ayrıca araç duruyor mu?

arcaved' Alıntı:
ellerinize emeğinize sağlık. konuyu geçte olsa takibe aldım.. yeni projeleriniz olursa haberimiz olsun. ayrıca araç duruyor mu?
evet araç duruyor yeni eklemeler yaptım fiber ön torpido ve fan kutusu yeni resimleri ekleyeceğim

Ynt: Reno 12 Buggy Yapımı

ellerinize emeğinize sağlık. konuyu geçte olsa takibe aldım.. yeni fotoları sabırsızlıkla bekliyoruz

Burkay ustanın mesleği bu iş. Cesaret edip Bu işe girişmesi, 4 ayda bitirmesi normal. Yetenek de var belli yani.

Biz motor, kaporta boya , oto elektrik gibi konulardan anlamayan sokaktaki vatandaş olarak bu işe girsek altından nasıl kalkarız diye düşünüyorum.
Sanıyorum sıfırdan buggy yapmak yerine 3-4 bin tl verip turşusu çıkmış bir renault ya da dacia kamyonet almak , ve onu utv ye çevirmek daha akıllıca olacaktır. Bildiğim kadarı ile renault 12 tek kabinli kamyonetler önden çekişli. Arka lastiklerin yeri 25 cm kadar öne alınabilir mi, bagaj+şase kesilip kısaltılabilir mi? Yani arka lastikler şöför mahalline yaklaştırılabilir mi

Biraz yükseltme, iri lastikler ve tampon herine koruyucu demirlerle kıvama gelir. Motor yürüyen parçaları, tamiri falan da kolay olur.

Skoda kamyonetlere de benzeri bir şekil yapmışlar ama fazla uzun olmuş. Kupası Bagajdan bağımsız tek kabinli renodan daha kolay olur heralde, resimdekinin lastikler daha büyük olaa iyi olurmuş.

Ya da skoda favorit alınıp yükseltile de bilir sanırım plakalı da kullanılır o. ( resimdeki abartılı ben öyle yapmazdım)

konuyu açan arkadaş tarafından son mesaj yaklaşık iki yıl önce eklenmiş.