Rangerıma Ne Kadar Para Ayırmam Lazım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan madtery Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,225

madtery

Yeni Üye
sevgili arkadaşlar;
Elimde 2006 model ranger var off-road tutkunu pek değilim ama işim gereği araziye çıkıyorum
defender ım vardı 10 sene önce aldım 3 yıl oldu satalı baya eğlendim :smiley:
ranger şantiyede kullandık personelin altındaydı anasını ağlatmışlardı alttakım vs hepsini yeni yaptırdım araç mandırada duruyor. araziye tarlalara arasırada yaylaya gidiyorum..
şimdi gelelim işin özüne araca yaptırmak istediklerimi sizlerle paylaşayım ne istediğimi sizde aşağı yukarı fiyat konusunundaki tahminlerinizi alayım istiyorum

sanayi ile çok haşırneşir olduğum için boya kaporta olaylarında sıkımtım yok lakin;
aracı resimdeki araç gibi yükseltmek istiyorum.
yükseltmekteki maliyetim ne olur bunun için illa set almama gerek var mı gerekli parçalar neler bunları dışarıdan daha ucuza bulma şansım tek tek alma şansım var mı???
lastikleri 315 70 16 gibi düşünüyorum
snorkel şekil için olabilir
tepe lambaları
ön demir tampon
arkada olabilir
ama ihtişamlı sade birşey

aracın kaporta boya 2,5 gibi tutar

20140411_155054_resized.jpg

20140411_180853_resized.jpg

Etiketler
Ynt: Rangerıma Ne Kadar Para Ayırmam Lazım?

arkadaşlar forumda çok dolaştım okudum ama tam bununla ilgili bir şey bulamadım
bazı markaların yükseltmeleri var onlardanda tam istediğim bilgiyi bulamadım.
beni hevesimden vaz geçireceksiniz o olacak :D
bana yardımcı olmayı isteyen arkadaşlar telefonunuzu yazarsanız sizi ararım müsait odluğunuz bir zamanda konuşuruz
bu kitler hakkında internetten bile ne olarak arayacağımı bilmiyorum parçaların nasıl birşey olduklarına bakmam için
bir yardım edecek kimse yok mu

lastik ebatini lastikciye sor
snorkel sekil icin olmaz
tepe lambalari marka marka fiyati degisir

demir tampon 750-1200 tl arasi bisey tutar
arka tampon bi ihtimal daha uygun olabilir
aracin sanzumani o lastige belki dayanmaz sen orjinal boyutunda yap fazla masraf acmadan yukseltme kitleri 1600 tl den baslar 7-8bin tl ye kadar cikar.

315 i kaldırmaz mı diyorsunuz ?
snorkel şekil için derken benim için önemli değil ama taktırırsam şekil için olur demek istedim
lastikçiye neyi sorayım anlamadım fiyatları araçtırdım
ama kitler ne tarz kitler var nette arattırırken nasıl arattırayım bulamadım bunun kiti 3500 TL idi sanırsam o kitte 3500 tllik hi bişi yok benim kanımca

kaldirip kaldirmicagini bilmiyorum belki uzun surecte zorlayabilir
snorkel i aliyosan baglantisi basit onuda baglatmakta fayda var
once aracinini yukselt malesef fiyatlar o sekilde pahali,daha masrafsiz bisey yapmayi dusunursen yaylarin ustune takoz koyabilirsin 1-5cm arasi
aracin yukseltikten sonra orjinal ebatinla cok oynamadan standartin biraz ustunde bi lastik takarsin

ford ranger ve aynı araç olan mazda b2500 için yükseltmeler hazır kitler dışında da yapılabiliyor. gezenbilirin içinde de konuları mevcut biraz araştırırsanız bulabilirsiniz
önler torsiyonlu olduğu için çok kolay yükselebiliyormuş, yükseltme sonrası aksın açısı beni biraz rahatsız etse de bu şekilde yükselterek kullanan arkadaşlar var. arkada durum daha basit takozla veya makas ve makas küpeleri ile yükseltme yapılabiliyor. bu işlerde en güvenilir olan hazır kitler. malesef pahalı ama bu araçlar can taşıyor !! tercih size kalmış. aracınıza istediğinizi yaptırabilirsiniz ancak işin ehli kişiler tarafından yapılması kesinlikle birinci şart. tecrübelerle defalarca sabitlendi.
kolaylıklar dilerim

selam arkadaşlar, ranger hakkında kendi aracıma yaptıklarım ,yükseltme şnorkel lastik vb şeyler resimler ile mevcut ford ranger bölümünde

aracın aynısını kullanmaktayım 15 cm yükseltim snorkel takıldı ve 265 75 16 en uygun lastik zaten daha fazlasını takamassın maliyette yükseltme 2000 tl parçalar kupa takozları makas kulakları ve üst rot pulları + işçilik , şnorkel 750 tl montaj dahil göstermelik değil, lastik jant sana kalmış

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,635
Kaydolan Son Üyemiz
maslow1988

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR