Hayırlı olsun. Orman içi asfalt virajlı yollarda kullanıyorum, arkamda trafik birikiyor. Bırak otomobilleri ticari van ve minibüsler bile sıkıştırıyorlar. Otobanda ani hareketlerden, sağa sola kırmaktan sakınıyorum. Araç kayık gibi yalpalıyor ve benim aracımda Bilstein HD amortisörler ve EAS havalı süspansiyon var. Standart amortisörler veya yayla bu aracın nasıl kontröl edilebileceğini düşünemiyorum. Bu aracı eşime otobanda kullanmak için vermem, yüksek süratte ani bir durumdan nasıl çıkılır düşünemiyorum.
2002de üretilen Lassa Competus ATleri, 2014e kadar kullandım. Bu aracı çok kullanmıyorum, yolda kalmamak, yanakların çatlamaması, dağ yollarında taşların, şehirde kaldırımların lastiği yarmaması gibi önceliklerim olduğu için Lassa Competus AT aldım, ama HL almadığıma biraz pişman oldum. Range Roverın ses izolasyonu çok iyi olduğu için ses ancak camı açınca biraz geliyor.
BF Goodrich daha da agresif, ve eski teknoloji. Bir de Michelin markası olduğu için benim kullandığım sürede yanak çatlama vs. problemleri yaşama ihtimali daha fazla. Siz bir de 255 65 16 yerine 245 70 16 taktınız, viraj hakimiyetinizi etkileecektir.
Yolda kullanmak için belki 255 55 18 daha uygun. Bazen L322 RR3 den çıkma 255 60 18 jant lastik takımı almayı da düşünüyorum ama onun için jant göbek adaptörü ve yeni bijonlar gerekecek.
Atiker Safefast OBD2 bağlantısı ile takılsın. Atiker Gold da daha üst seviye enjektör takıyorlar ama bence bu araba için gerek yok.
Internette nozulların nereye saplanması konusunda bilgi var. Benim 1995 modelde GEMS manifoldu var, sol tarafta enjektörler blok halinde olursa hortumların bazıları çok uzun oluyor. Sol tarafta (sürücü tarafı) iki adet ikili Valtek/Atiker kırmızı enjektör kullanıldı ki, hortumlar yeterince kısa olsun. Benzin enjektörleri 10 yaşında iken işeme yapıyordu, onları da Mustang çıkması Bosch enjektörlerle değiştirmiştim. Hem benzinde hem LPGde performansı çok iyi.
Tavsiyem Atikerin 89 lt simit deposu. 2013te taktırdım, bir kere gaz ayarı yaptırmadım. Yakıt tüketimi uzun yolda 20litre lpg, 16 litre benzine tekabül ediyor. En son arazi şanzımanındı sıfır taktık. Ondan önce biraz daha fazla yakıyordu.
Valla tane bası 100tl fark olunca haftasonu BF tercıh edıp onları taktırdım.. Bayada memnunum suan asfalttakı yol tutus ve sesı bekledıgımden ıyı cıktı..
Bır tek lpg kaldı ondada atıker taktırıcam hayırlısıyla onumuzdekı gunlerde..
Sent from my iPhone using Tapatalk