Ralli Art Uygulamaları İçin Yardım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kotu_adam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,507
Ynt: Ralli Art Uygulamaları İçin Yardım.

Can'ın uygulama yaptığı bi çok aracı gördüm ve sahiplerini tanıdım. daha canı tanımadan önce hazırladığı iki arabayı da görmüştüm hakikaten canavar gibilerdi hele ki koca oğlan. yıllardır aynı mahallede oturmamıza karşın birbirimizi 3 ay önce bi gezide tanıdık ve çok samimi olduk. can' ın Tuning sektörünü bırakmasının sebebi arkadaşlarının caddelerde hayatını kaybetmesindendir. can bu işlerin yanında ayrıca TOSFED hakemidir. yani yaptığı veya yapacağı şeylere gözüm kapalı güvenirim...

Etiketler

Sn selimsarper
oncelikle Can i tanimadiginizdan bu sekilde konustugunuzu dusunuyorum Can arkadasimiz işinde oldukca iyi ve ilgili hatta bunlarla paralel bir cok konuda bilgilidir oncelikle ben sizin bir hatanizi duzeltmek istiyorum bir kac kez gormesem ayni sekilde yazdiginizi klavye sürçmesi diyecegim ama sanirim degil VALV degil dogrusu VALF dir sayet teknik konular konusuluyorsa terimler duzgun olmaliki kafa karisikligina yer vermesin simdi gelelim meseleye bu tur konularda hic bir bilgim yok ama sunu cok net ifade edebilirim Can arkadasimizin her dedigine gozu kapali inanabilirim buda yasadigim tecrubeler ve bana forumdan bile ogretip bazi durumlarin püf noktalari oldugunu soylememde sakinca gormuyorum ama Can in o markayi tanimiyorum duymadim ve daha kaliteli bir marka tercih edin demesinin de bir nedeni oldugunuda aciklamis zaten bir marka iyiyse piyasada mutlak fazla kullanilir ha belki adi gecen marka cok kalitelidir ama tercih edilmiyordur belki.... herkeze iyi gunler

Sevgili Arkadaşlar,

Hepinizi hiç tanımadan seviyor ve sayıyorum...gezenbiliri takip ediyorum bir süredir.
Yukarıdaki dialog esnasında bir çok yeni bilgi gündeme geldi ve üretken bir dialog bazen çoklu dialog oldu.
Kimsenin amacını zorlamayan nazik üslubu sağladı bu medeni ortamı.
Dikkatle gözden geçirilirse topikte nezaketin hiç bozulmadığı görülecektir.
Bir kez daha topiği gözden geçirirseniz (kıvanç ve mehmet can nick li dostlar !) aslında her şey çok açık ve anlaşılır.
Eleştirdiğimiz noktalar teknik içerik olmadı hiç.
Ben "zararlıdır" "yakıtı artırır" "motor ömrünü azaltır" "daha iyisi denensin" "valv değil valf olacak"
(oysa orijinali valve dir ve bizim dil bilgisi ve fonetiğimize göre sondaki e düşmektedir)
gibi ifadelerin objektif verilere dayandırılmasının uygun olacağını ifade ettim.

Burada amaç arkadaşların yanlış yönlenmemesi ve kritiklerden en üst düzeyde yararlanmasına yardımcı olunmasıdır.
Küçük bütçelerle de yapılabilecek modifikasyonları tartışmaktır zaman zaman...
Üslup tartışması ile daha fazla zaman yitirmeden bu topiğin ulaştığı şu ileri düzeyi muhafaza ederek
turbo dizel motor performans up grade inin (tuning vb) ileri düzeyde tartışıldığı bir topik olarak sürdürelim arkadaşlar.

Hepinizi saygı ve sevgiyle kucaklarım

Selim (Prof. Dr. Mustafa Güzey)

sayin selimsarper yada Selim (Prof. Dr. Mustafa Güzey) demeliyim bilmiyorum :smiley:
tabii ki burada uslub bozulmayacak kimse kimsenin ne dusmani nede dusmani olabilir burasi bilgilerin paylasildigi bir ortam ve bilginin tıpkı mutluluk gibi paylasarak buyudugune inanan insanlardan olusan bir ortam ben sadece sunu soylemek istedim size dedigim gibi konu ile kesinlikle bilgim ve fikrim yok tabiiki ucuza mal etmek herzaman tercih sebebi olmali ama Can arkadasimizin bu konulardaki bilgiside tartisma hatta su goturmez bir gercektir :smiley: demek istedim ismini duymadiysa urun ya yenidir kendini kanitlamamistir yada kotu bir urundur sahsi fikrim bu yonde bende herkeze tesekkur ve selam ederim saglicakla kaliniz

Kivanc AKYOL

c@n' Alıntı:
ben yine belirtiyorum eğer sıfır alırken aracınızı egr iptal edilmiş şekilde alabiliyorsanız alın arkadaşlar (garantinizi bozmadan) gerekli sensör değişimleri soğutmas sistemi değişimlerini

ilk önce sunu söyliyim chip tuning ve box tuning yaptıran müşterilerin %89 memnun kalır araçlarında diğer %11 lik bölüm memnun kalmaz % 89 luk bölümdeki insanlar daha önce 300 bg üstü güc üreten bir aracı uzun soluklu kullanmamışlardır ve 10 bg artış bile çok fazladır onlar ben onun icin 150 bg altındaki araçlara tuning bence şart gözü ile bakan birisiyim 150 bg dediğimiz gücler ağır araçlar icin güc değildir ancak chip tuning ile tork ve güc eğrisini yukselterek daha tatmin edici hale getirilebilirler bu 150 bg lik araçlarda %11 300 BG aracı 550 bg 600 bg nasıl cıkar diye danışmaya gelir zaten

ancak dediğiniz gibi değil 136bg aracı 185 bg icin aşırı duman atan bir arac haline gelmesi lazım aracınızın 165 bg civarı bir güctedir aracınız şuan buna emin olun ve artık bir dyno ya çıkın bakın yine söylüyorum free dyno değilde karşı güc uygulamalıda kalibrasyon yapılırsa en iyi tork değerini görün İstanbula yolunuz düşerse misafirim olun Çayımı icin Sizi dünyadaki en iyi yol simülasyonlu dyno cihazlarından birine aracınızı cıkarmanıza yardımcı oliyim . . .

biz yıllardır hava filtresinden 8 bg alan katalitik iptalinde 10 bg alan veya aldığını söyleyen arac sahiplerini dyno üzerine çıkmalarını söyledik ve gerçek güclerini görmelerini sağladık ve ilerleyen zamanlarda bizlerden yardım aldılar

örnek vericek olursak

1999 model 106 gti aracı atmosferik araca ki biz bu arac icin motorun tozunu alsan bile güç veriyor deriz

cold air intake kit ve chip tuning ile birlikte uyguladığımız vede dereceli eksantirik ile noktayı koyduğumuz aracımızda 22 bg gibi güc alabildik ki çok ciddi rakamlardır bunlar he diceksinizki bu arac atmosferik turbo değil olsun ben yine yazdım bg ler öyle havada uçunca 185 bg lik 2.5 motor demek duman dumana giden turbo dizel demektir.

bakın ben size bişey demiyorum ama benim mesleğim bu yıllardır bu işi yapıyorum ve yıllardır gördüklerimi sizlerle paylaşıyorum bunları okumanıza rağmen yine yorum yazıcaksınız böyle böyle die anlatıcaksınız ancak hesap kitap meselesi bu ve tecrube meselesi siz belki 3 aracınızda denediniz ben 3333 araçta denedim ve benim bu konudaki son mesajım daha cevap yazmıcam nasıl ben sizin doğrularınızı saygı ile kabul ediyorsam benim doğrularımında saygı cercevesinde kabul edilmesini isterim

130 bg T5 transporter chiple 174 bg oluyor problemsiz hemde herkez memnun kalıyor ancak 174 bg T5 caravelle chiple max:181 oluyor tatlı bir duman yapıyor. bu araçlarda 2.5 cc turbo motora sahipler

umarım beni anlamışınızdır . . . SAYGILAR

Bu tip Konularda Nekadar bilgili olduğumuda siteye üye olan hayatta bu siteden önce yüzünü görmediğim Kakyol nickli Kıvanç arkadaşımıza mehmetcan a sorabilirsiniz .

NOT: Atmosferik araçlarda chip tuning %8 İla %10 arası artış verirken çok nadir %12 görülür

Turbo dizel ve turbo araçlarda bu rakam %23 ile %31 maksimizesinde dir.

Can bey selamlar. Bu konuyu açarken tüm forum daki arkadaşların beni bu konuyla ilgili tecrübe ve bilgileri doğrultusunda aydınlatmasını düşünüyordum. Konu yaklaşık 1 ay hiç yorum almadı. Lokosit nicli (Mert) kardeşiminde katkısıyla biraz hareketlendi.

Ancak bu zamanda görüyorum ki konu herkesin diline düşmüş. Ben bu konuda bilgisiz birisiydim sordum öğrendim. Birisi çıkar daha iyi biliyorum der onu da dinleriz.

Ben sizden aldığım bilgiler ve öneriler doğrultusunda oto erolla görüştüm. 5. ayda istanbul da olacağım. Vaktim olursa hem sizinle hemde Erol beyle görüşeceğim. Verdiğiniz tüm bilgilere inanıyor ve güveniyorum. Engin bilgilerinizi bizlerle paylaşmanızı rica ediyorum. Saygılar..

İlk öncelik ile hakkımda yazı yazan iyi yada kötü hiç fark etmez beni destekleyen tüm arkadaşlarıma teşekür ederim .

Mehmet can ında dediği gibi
Ben Tuning Sektöründen Uzaklaştım artık 5-6 ay oldu tamamen bırakalı. Pistlerde Hobi Diye başlayan tutkularını caddeler sokaklarda yarışa dökerek kendilerine ve karşıdakilerine zarar veren arkadaşlarımızı görünce Soğudum ve Severek yaptığım Profesyonel Yarış araçları dizaynını Bıraktım kendi deyimim ile kendimi dağa taşa vurdum ve bu sitedeyim artık off-road artık yeni hobim

sormak istediğiniz soruları bana açtığınız konularda olsun vs olsun linki göndermenizi ve aklınıza takılan soruyu belirtirseniz problem yok 1 2 gun icinde en geç görür ve cvp veririm hemen Tuning ile iligli olabilir elektronik arızalar olabilir yardımcı olurum problem yok konunun nerede olduğunu aklınıza takılan sorunun ne olduğunu belirtmeniz yeter İstanbula geldiğinizde Beklerim Görüşelim Saygılar.

Arkadaslar herkese selamlar, bu siteyi birkac gun evvel buldum yorumlarin cogunu okudum bayagida faydali fazdadan ziyade gercekci yani mantikli cevaplari gordum bayagida faydalandim. Benimde biraz sorunlarim var eger bilgi yardimi eden olursa sevinirim. Benim 308 peugeot,um var 150 ps turbo motor. 1 ay evvel peugeot servisinde tuningchip uygulamasi yaptirdim. Bana denilen 25 ps + 40 tork artisi oldu. 1 ve ikinci viteste pek farki yok ama 3 den sonra bayagi farkediliyor yanliz acayip turbo boslugu olustu 2 viteste gaza yuklenince 3-4 kere bosluk yapiyor. Benzinli araclara chip uygulamasi yapilirsa yuksek oktan benzin koymak lazimmis ama maalesef sh....den 95 oktan almistim malum memleketimizde kaliteli benzin yok acaba ondanmidir. Chip uygululamasi yaptirdim ama iki dere bir arada kaldim tekrar orijinal yazilimini geri yukletmek gibi ara sira fikir doguyor bende acaba sizler ne dersiniz. simdiden tsk,ler

uFuK-28' Alıntı:
Arkadaslar herkese selamlar, bu siteyi birkac gun evvel buldum yorumlarin cogunu okudum bayagida faydali fazdadan ziyade gercekci yani mantikli cevaplari gordum bayagida faydalandim. Benimde biraz sorunlarim var eger bilgi yardimi eden olursa sevinirim. Benim 308 peugeot,um var 150 ps turbo motor. 1 ay evvel peugeot servisinde tuningchip uygulamasi yaptirdim. Bana denilen 25 ps + 40 tork artisi oldu. 1 ve ikinci viteste pek farki yok ama 3 den sonra bayagi farkediliyor yanliz acayip turbo boslugu olustu 2 viteste gaza yuklenince 3-4 kere bosluk yapiyor. Benzinli araclara chip uygulamasi yapilirsa yuksek oktan benzin koymak lazimmis ama maalesef sh....den 95 oktan almistim malum memleketimizde kaliteli benzin yok acaba ondanmidir. Chip uygululamasi yaptirdim ama iki dere bir arada kaldim tekrar orijinal yazilimini geri yukletmek gibi ara sira fikir doguyor bende acaba sizler ne dersiniz. simdiden tsk,ler

chip uygulamasından sonra %100 dyno ya çıkmalısınız afaki olarak verilen 25 bg ve 40 nm tork hayal urunu gibi geliyor bana turbo boşluğu dediğiniz olay ise buyuk ihtimal ile yapılan timeing hatasıdır yazılımı yetkili serviste yaptırdı iseniz dyno testi yapmadılarsa TR deki en iyi dynolardan biri olan cartec dyno ya çıkmalısın EROL bey size yardımcı olur bu konuda eğer yazılımsal bir boşluk görürse size düzeltirmeniz yönünde tavsiyelerde bulunur ama ilk önce dyno ya cıkınız + ne - ne görün ondan sonra gerekirse chip in yenilenmesini isteyebilirsiniz yaptırdığınız yerden

Saygılar

Can UZUNEFE

Can bey tesekkur ederim, dyno,ya cikacam ama bizim burada yok belki istanbula gidecegim oyle bir ihtimal var, forumda okudum Erol beyden bahsetmissiniz ben googleden aradim adresini bulamadim. Adresi nasil temin edebilirim yada bulundugu muhit neresi gidince sorarak bulabilirdim diye dusuniyorum. selamlar

uFuK-28' Alıntı:
Can bey tesekkur ederim, dyno,ya cikacam ama bizim burada yok belki istanbula gidecegim oyle bir ihtimal var, forumda okudum Erol beyden bahsetmissiniz ben googleden aradim adresini bulamadim. Adresi nasil temin edebilirim yada bulundugu muhit neresi gidince sorarak bulabilirdim diye dusuniyorum. selamlar

İyi geceler. Erol ustanın adresi bu : http://www.performanstuning.com

EGR iptali sorusuna Bursa Mitsubishi Servisinin cevabı;
Araba komple etacs beyni canvas kablo sistemi ile çalışıyor. Egr yi iptal edince aracı düzenli çalıştıramazssınız,
içeride lambayıda yakar ,yakıtı anormal yükseltir.bu saydıklarım egr arızalı iken birde iptal diyorsun düşünemiyorum.
Aman sakın öyle bişi yapayım deme ben senle konuştuktan sonra aşağı indim bizim aracı cihaza bağladım egryi bloke ediyorum araba bedford kamyon gibi çalışıyo:smiley:
Eğer iptal ederse komple sistemi değiştirmesi llazım 7 bin tl canvas sistemi sadece. etacs var.

lokosit' Alıntı:
EGR iptali sorusuna Bursa Mitsubishi Servisinin cevabı;
Araba komple etacs beyni canvas kablo sistemi ile çalışıyor. Egr yi iptal edince aracı düzenli çalıştıramazssınız,
içeride lambayıda yakar ,yakıtı anormal yükseltir.bu saydıklarım egr arızalı iken birde iptal diyorsun düşünemiyorum.
Aman sakın öyle bişi yapayım deme ben senle konuştuktan sonra aşağı indim bizim aracı cihaza bağladım egryi bloke ediyorum araba bedford kamyon gibi çalışıyo:smiley:
Eğer iptal ederse komple sistemi değiştirmesi llazım 7 bin tl canvas sistemi sadece. etacs var.

ben yine söylüyorum isteyen varsa ben 30 dakkalığına iptalini gerçekleştiririm memoscan mitsubishi cihaz var arkadaşımda merak eden icin yapabilirim aracına 30 dakika icinde oluşabilecek hic bir arızayı kabul etmem sadece merak gidermek amaclı isteyen olursa 30 dakkilağına iptal gerçekleştiririz. Komle düz boru eksoz takılmış bir dizeli düşünün hatlı dolmuş gibi ses çıkar ve duman artar

4x2 L 200 ümde son 1.5 aydır (2000 km dir) EGR valv i mekanik iptal.
Araç alçaktan uçuyor

4x4 lerde farklı bir durum mu var ?

Merhaba arkadaşlar, Sahibinden.com'da gördüğüm bir ilanda eski kasa 2006 L200'de rally art uygulaması bulunduğunu belirtmişler.
http://www.sahibinden.com/2006_orijinal_l200_magnum_rally_art_paketli-97WQQaXQQ22942032WQQpXQQdisplayitem

Eski kasa L200'lerdeki motorlar için Rally Art uygulaması var mı? Ben bu paketin yeni kasalardaki motorlarda uygulandığını sanıyordum?
Eski nesil motora Rally Art veya farklı bir chip paketi uygulayan var mı acaba, sonuçları performans ve yakıt tüketimi açısından nasıl oluyor? Standart motorda hem performans düşük yakıt hem de tüketimi yüksek maalesef :-\ Performans veya tüketimden birine olumlu etkisi olsa yeter

Ralliartlı L200 sahibi arkadaşlar, serviste şase numarasından ralliartınızı kontrol ettirin. Yeni güncellemesi çıkmış.
50bin bakımında servis benim ralliartı söküp güncellemeye gönderdi.
Ne gibi artısı var belirtmediler, yeni güncelleme hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Benimki 167hp 402 torklu idi, umarım 178hp li versiyon yüklenir:smiley:

selam l200 drakebox 2 teknik sorunlarım oldu. araç 3500 devirden sonra yığılma oluyor ve bir üst vitese attığımda turbo devreye geçmiyor bayılıyor araba, setting 5 değerinde kullanmaktayım, bazen de çok yüksek devirde kullandığımda araç istop ettiğide oldu bu problemi nasıl çözebilirim... teşekkürler..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR