Puma Operasyonu Başladı :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 534
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,980

Etiketler
Ynt: Puma Operasyonu Başladı :smiley:

yunus bager' Alıntı:
Bence arazi şanzımanındaki dikdörtgen kapağı aç dişlileri diş sayısını say diyecem ama tarifle olmaz resimlerle hangi dişlileri sayacağını belirtmem gerekir elinde dökümanı olan varsa desin yoksa musait bir zamanda ayrıntılı fotoları koyarım

Saymıştık dişlileri. üzerinden çıkan şanzımandan 4 5 diş fazlaydı. Ama sayılarını tam hatırlamıyorum...

yunus bager' Alıntı:
Bence arazi şanzımanındaki dikdörtgen kapağı aç dişlileri diş sayısını say diyecem ama tarifle olmaz resimlerle hangi dişlileri sayacağını belirtmem gerekir elinde dökümanı olan varsa desin yoksa musait bir zamanda ayrıntılı fotoları koyarım

yunus abinin dediği kapak bu galiba bir yorumunda bu resimi eklemişti amma dişli resimlerine ulaşamadım...

transfer_box_drain_and_filler_plug.jpg

SDC10643.jpg

Dişli konusunda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, ustalarla saymıştık dişlileri, öğrenip yazarım bir ara...

febulent' Alıntı:
ayna mahruti tablosu

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=16543.0

O tablo bize uymuyor oraya yazmıştım, o tablodaki araçların son vitesi 1:1 orana sahip , eski model amerikan araçları 3 veya 4 ileri vitesli olanlar.

araziye giriş oranıda 1:1 olarak hesaplanmış bize buda uymuyor, 1,22 ila 1,667 arasında girişimiz var

discovery-V8' Alıntı:
Aklımı kurcalayan birşey vardı, şimdi iyice netleşti bu tablo çoğu kişinin işini görmez, sebep?

birinci sebep şu bu oranlar lastik çapına göre son vitesin 1:1 oranında çıktığını varsayıyor.

5 vitesli tüm araçlarda son vites oranı 1:1 den farklıdır.

Diğer sebep , arazi vitesinin hi konumunda 1:1 oranda çıktığı varsayılıyor, buda çoğu araç için geçerli değil.

Bunu kendi araçalrımdan birinden bir örnekle açıklayayım;

Disco 1 hi-range arazi çıkış oranı 1,22:1 ila 1,667:1 arasında bir çıkışa sahip(bendekini 1,667 ile değiştirdik), v8 için 5. vites oranıda 0.73:1

Tabloya bakarsak benim 35 inch lastikle optimum 4.56 veya 4,88 ayna mahruti kullanmam gerekir, ama gerçekte bu oranları kullanırsam 100 km hızda sürekli gitmem imkansız. Şu anda 3,54 ayna mahrutim var bu bile 35 lastiğe fazla geldi azıcık gaza yüklenirsem kakarken patinaj çekiyor, fabrika değerlerine dönmem için 37 inch kullanmam gerekiyor.

Kısacası Hesap yaparken bunlara dikkat edin.

Selamlar

discovery-V8' Alıntı:
O tablo bize uymuyor oraya yazmıştım, o tablodaki araçların son vitesi 1:1 orana sahip , eski model amerikan araçları 3 veya 4 ileri vitesli olanlar.

araziye giriş oranıda 1:1 olarak hesaplanmış bize buda uymuyor, 1,22 ila 1,667 arasında girişimiz var

muthiş, Yavuz abi tespitleriniz ve paylaşımınız için teşekkürler...

aracının değişimi ile ilgili paylaşımlarını merakla takip ettim ,neyse sonuna geldin ama bayağı uğraştın hayırlı olsun,iyi günlerde sanayiye uğramadan kullanmanı dilerim.....

necil' Alıntı:
aracının değişimi ile ilgili paylaşımlarını merakla takip ettim ,neyse sonuna geldin ama bayağı uğraştın hayırlı olsun,iyi günlerde sanayiye uğramadan kullanmanı dilerim.....

Çok teşekkür ederim. Hep birlikte kazasız belasız, az sanayisiz(sanayisiz diyemiyorum bağımlılık yaptı) günlere :smiley:

Umut bey aracınız cok güzel olmus güle güle kullanın.Puma motor degişikliği için ne kadar tuttu merak ediyorum.Atlamış olabilirim göremedimde.Bende değiştirmek istiyorum ona göre hazırlık yapacagım.
saygılar
eyüp

egecili' Alıntı:
Umut bey aracınız cok güzel olmus güle güle kullanın.Puma motor degişikliği için ne kadar tuttu merak ediyorum.Atlamış olabilirim göremedimde.Bende değiştirmek istiyorum ona göre hazırlık yapacagım.
saygılar
eyüp

Bana 9 lira civarına geldi, ama ekstralar çok işin için de ve işçilik çok daha makul, birde motor 130'luk...

merhabalar, hayırlı olsun

illaki bu forumda vardır ama ben yeni başladığım için çok detaylı araştıramadım.motorun nerden alınacağı fiyatı ve değiştirme toplam maliyeti;değiştirme prosedürü ile ilgili detaylı bilgi verirmisiniz.

teşekkürler

yns' Alıntı:
merhabalar, hayırlı olsun

illaki bu forumda vardır ama ben yeni başladığım için çok detaylı araştıramadım.motorun nerden alınacağı fiyatı ve değiştirme toplam maliyeti;değiştirme prosedürü ile ilgili detaylı bilgi verirmisiniz.

teşekkürler

Ben Ankara'dan getirttim motoru, Mahmut Usta(0312 396 44 34) sağolsun temiz bir motor yolladı bize, hiç bakmadan aldık motoru açıkçası. Motoru 4250 liraya aldık, 250 lira da ambara verdik getirmesi için, Yağıdır, intercolüdür intercol borularıdır ıvırı zıvırı 5000 binliraya motor geldi. 1300 lira motoru yerine takan ustaya 500 lirada motorun şanzımanla öpüşmesini sağlayan tornacıya gitti.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri