Puma Operasyonu Başladı :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 534
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,987
Ynt: Puma Operasyonu Başladı :smiley:

hadi gözün aydın kardeşim marşa bastınsa olay bitmiştir :D nasıl dinledinmi sesini iyi gaz vereydin bari hehehe videoya çekmemişsin galiba

Etiketler

Sword7 hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın ... Bu gün Trabzon sanayide bir defender gördüm , üstüne ford transit 2.9 düz disel motor atmıştı , orijinal motorundan çok şikayet etti yaptırdığı halde olmamış . Bu motoru bilen arkadaşımız var mı ? Sanırım 2000 lere kadar bazı transitlerde kullanılmış ...

ndogru' Alıntı:
Sword7 hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın ... Bu gün Trabzon sanayide bir defender gördüm , üstüne ford transit 2.9 düz disel motor atmıştı , orijinal motorundan çok şikayet etti yaptırdığı halde olmamış . Bu motoru bilen arkadaşımız var mı ? Sanırım 2000 lere kadar bazı transitlerde kullanılmış ...
Tavsiye debileceğim en iyi ford motorudur

edaghan' Alıntı:
aynı zamanda en gürültülüsü de diyelim mi ?? :smiley:
Gürültüye zate alışkınız :smiley: önemli olan düşük devirde bile verdiği tork
Aynı motor burda çif lastikli büyük ford minibüste var binek araçlara bile kafa tutuyor hemde dümdüz motor :smiley:

Arkadaşlar bu gün aracım kapımın önünde duruyor.Sabah 9 akşam 7 sanayideydim...Aracın yine de ufak tefek eksikleri kaldı ama araca binmeme engel değil. Onlarıda ilerki zamanda halledicem artık. Zaten mali olarak bu ayı kapatmış durumdayım :-\ kısacası bende bittim.... Ama aracı kullanınca garip bir tebessüm oluşuyor yüzümde. Zannedersem tüm bu emeklerin karşılığı bu garip tebessüm... Videolarını, son olarak yapılan ıvır zıvırı ve karşılaşılan aksilikleri bir ara eklerim.

Hayırlı olsun dostum...zevkle okudum forumda acmış oldugun konuyu, sıkılmadan usanmadan tek tek hem anlatmıs hem resımlemıssın tebrikler ve teşekkurler:D diger arkadaslarada katkısı olacagını dusunuyorum, ii gunlerde kullanman temenisiyle kolay geleee

scuba06' Alıntı:
Hayırlı olsun dostum...zevkle okudum forumda acmış oldugun konuyu, sıkılmadan usanmadan tek tek hem anlatmıs hem resımlemıssın tebrikler ve teşekkurler:D diger arkadaslarada katkısı olacagını dusunuyorum, ii gunlerde kullanman temenisiyle kolay geleee

Teşekkür ederim. Yapacak olanlara tabiki yardımı dokunacaktır, son işlemleri ve karşılaşılan aksaklıkları boş bir zamanımda yazacağım. Bir kaç saat önce turbo borusu yerinden çıktı, onunla bir saat kadar uğraştık. Ortaya aliminyum bir boru koyup kelepçeledik. Yılmadan usanmadan 23 gün boyunca sanayide debelendim durdum. Az çok öğrendik işi artık, ama iyi uydurduk :smiley:

selam tekrar
senin iş yine iyi 23 gün kadar sürmüş:smiley: asıl sen benim adam etmeye calışacak oldugum ihtiyar delikanlıyı bir gör senemi alırmı dersin, şaka biryanada sanırım adam gıbı adam ustalarla calısmıssın pek uzmemışler seni yoksa cıdden sanayide iş yaptırmak bir ölüm heleki birde işten anlamıyorsanız aman aman amann:D

Photo0300.jpg

scuba06' Alıntı:
selam tekrar
senin iş yine iyi 23 gün kadar sürmüş:smiley: asıl sen benim adam etmeye calışacak oldugum ihtiyar delikanlıyı bir gör senemi alırmı dersin, şaka biryanada sanırım adam gıbı adam ustalarla calısmıssın pek uzmemışler seni yoksa cıdden sanayide iş yaptırmak bir ölüm heleki birde işten anlamıyorsanız aman aman amann:D

Sizlerede kolay gelsin. Gerçekten çok zor bir işin altına girmişsiniz. Azim, para ve zaman en önemli öğeler. Uğraşınca oluyor, ben boyumu aşan bir işe kalkıştım, biraz zorlansam da başardım diye düşünüyorum. Çalıştığım ustalar böyle birşeyi ilk defa yapıyorlardı ama işlerinde çok titizlerdi. Ben tarif ettim onlar usulüne göre yaptı :smiley: Tam olarak 9 usta'nın elinden geçti araç. Ordan oraya ordan oraya derken, son olarak soluğu egsozcuda aldık. Benimde aracın'da, paranın'da bittiği nokta egsozcu oldu. Allah yardımcınız olsun...

scuba06' Alıntı:
selam tekrar

sizin işiniz gerçekten arkadaşımıza göre daha zor ama imkansız değil

unimog konusunda sitemizde gerçekten bilgi sahibi insanlar var onlara danışarak gerçekten zevkinize uygun bir mog çıkartacağınıza hiç şüphem yok

tesekkurler sagolun ben işin acıkcası biraz alışkınım bundan daha kötü araçlarlada uğraşmıstım ama tek sorunum fazla zaman ayıramamak, umarım kış sonuna kadar bitirmeyi hedefliyorum Allah yardımcın olsun, bu arada birşeyı merak ettım şu an uydurmaya calıstıgınız motor ford puma demişsiniz, bizde bu motorun aracıda bulunmaktaydı hatta bir hafta kadar öncede istanbuldan bir arkadaşa satmıstık, Bu aracın kendisi bulunmazken motoru nasıl bulunabılınio cunki bildigim kadarıyla ford puma arçtan turkıyede sayı olarak 5 gecmedıgı.

puma.jpg

scuba06' Alıntı:
tesekkurler sagolun ben işin acıkcası biraz alışkınım bundan daha kötü araçlarlada uğraşmıstım ama tek sorunum fazla zaman ayıramamak, umarım kış sonuna kadar bitirmeyi hedefliyorum Allah yardımcın olsun, bu arada birşeyı merak ettım şu an uydurmaya calıstıgınız motor ford puma demişsiniz, bizde bu motorun aracıda bulunmaktaydı hatta bir hafta kadar öncede istanbuldan bir arkadaşa satmıstık, Bu aracın kendisi bulunmazken motoru nasıl bulunabılınio cunki bildigim kadarıyla ford puma arçtan turkıyede sayı olarak 5 gecmedıgı.

motorun kod adı Puma... Ford Puma model araba ile bir ilgisi yok. Puma motorlar V184 kasa Transitlerde kullanılan 2402cc motorlara verilen isim.

Mog konusunda size de kolay gelsin. güzel araçtır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,822
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Geri