Puma Operasyonu Başladı :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 534
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,988

Etiketler

Ynt: Puma Operasyonu Başladı :smiley:

millet arabayı baştan yaptırırken 1-1.5 sene sanayiden çıkmıyor... sen 2 haftada sıkıldın bakıyorum... bunlar tatlı anılar olarak kalacak. hiç acele etme. herşeyi takip etmeye çalış. motorun ve aracının en iyi detaylarını öğrenmek ve sonrasında faydalanmak için son birkaç günün.... kolay gelsin.

edaghan' Alıntı:
millet arabayı baştan yaptırırken 1-1.5 sene sanayiden çıkmıyor... sen 2 haftada sıkıldın bakıyorum... bunlar tatlı anılar olarak kalacak. hiç acele etme. herşeyi takip etmeye çalış. motorun ve aracının en iyi detaylarını öğrenmek ve sonrasında faydalanmak için son birkaç günün.... kolay gelsin.

Arabayı aldığımdan beri ben de sanayiden çıkmadım Engin abi. Son 20 gündür de her gün sanayideyim, Ustalar "Bu gün geç geldin yövmiyenden keseceğiz" diyorlar artık o derece :smiley:

edaghan' Alıntı:
Dizele de LPG uygulaması yapılıyor. Tam net bilgim yok ama sanırım MMO tarafından yasal olarak uygulamaya henüz sokulmadı. LPG'li dizel bir kaç aracın testini gördüm Ümraniye'de... her ne kadar HP ve Tork artışı sağladığı söylense de, LPG için benim aracımda yer yok. O nedenle, euro dizele devam...
Ebet abi doğrudur ama sadece tdi common rail motorlarda dağıtıcıya az miktarda lpg veriliyor bu sayede motorinde %30 oranında yanamadan egsozdan çıkan gazın yanmasını sağlıyor bu sayede güç artmış oluyor hemde yakıt düşüyor büyüm bir lepge tankına gerek yok az miktarda kullanılıyor
bunlar bildiklerim değil duyduklarımdır :smiley:

sword7' Alıntı:
Arabayı aldığımdan beri ben de sanayiden çıkmadım Engin abi. Son 20 gündür de her gün sanayideyim, Ustalar "Bu gün geç geldin yövmiyenden keseceğiz" diyorlar artık o derece :smiley:
Umut sen değil araban hiç bir sene boyunca sanayide kaldımı :smiley: (Raci bey kalmıştır heralde ) benim defenderde tam bir senede toplandı
şimdi arkadaşım Murselinin aracıda bir seneyi doldurdu hala tam bitti diyemiyorz :smiley:

yunus bager' Alıntı:
Umut sen değil araban hiç bir sene boyunca sanayide kaldımı :smiley: (Raci bey kalmıştır heralde ) benim defenderde tam bir senede toplandı
şimdi arkadaşım Murselinin aracıda bir seneyi doldurdu hala tam bitti diyemiyorz :smiley:

Abi bir sene ne yaptınız sanayide Alalh aşkına :smiley: Raci abi 3 ayda çıkarttı diye biliyorum aracı ama 6 ay sıra beklemiş sadece :smiley: Benimde 3 ayı geçti valla. Daha uzun sürmez umarım...

sword7' Alıntı:
Abi bir sene ne yaptınız sanayide Alalh aşkına :smiley: Raci abi 3 ayda çıkarttı diye biliyorum aracı ama 6 ay sıra beklemiş sadece :smiley: Benimde 3 ayı geçti valla. Daha uzun sürmez umarım...
Pek bişey yapmadık bitmesini bekledik o kadar ondan sonra sıra bize geldi mekanik kısımlar yenilendi iç döşeme vs

Sabah sanayi trafosuna yıldırım düşmüş :-\ Elektrikler öğleyin geldi... Buna rağmen iyi ilerleme kaydettik. Motor kulakları bitti, motor artık yeni evinde. Daha sonra egsozcuya geçtik, manifold çıkışından orta susturucuya kadar gelen kısmı yapıldı egsozun, oradan elektrikçiye bıraktık aracı. Yarın elektrik işi bitecek ve kaportacıda sökülen davlumbazlar yerine takılacak. Radyatör ve intercoolerı da bağlayıp marşa basıcaz nasip olursa. En son olarakta eksozun geri kalan kısmı tamamlanacak ve döşemecide taban döşemeleri toplanacak. Egsoz borusu eskisine göre oldukça kalın, sesini merak etmeye başladım. Umarım işler rast gitmeye devam eder

yunus bager' Alıntı:
Özğür ne çabuk unuttun (Yunus abi lpg ayarı tuturamıyorum çok fazla yakıyor ) dediğin günleri görürüm ben seni şimdi iyi havalar birazdaha soğusun bak o zaman lpg ayarı tutuyormu diye ;D ;D ;D

Lpg beyni düzgünse hertürlü havada ayar tutar :smiley: Hava soğutmalı vosvosa lpg taktım. 4 yıl kadar Ankarada lpg li bindim. Su olmadığı için lpg beynini motor yağıyla ısıttım. Karlı havalarda bile 1-2 km benzinle kullanıp lpg ye geçiyordum. Ve hiçbir zaman lpg beyninin donması gibi bir olayla karşılaşmadım. Lpg beyni yeteri kadar ısınırsa ve ayarı yapmayı bildikten sonra ayar sorun olmaz. Bu arda pompacıya gidip sorunu 100-200 lıra masrafla çıkan dizel var mı? :smiley:

Bu gün marşa basma fırsatımız oldu :smiley: Amartisörler takılı olmadığı için aracı 3. vitese atmaya korktum. Yarın taban saçları ve davlumbazları yerine takılacak, egsozcuya gidecek. Pazartesi veya Salı hayata kaldığım yerden devam etmeyi umuyorum :smiley:

hamama giren terler demistim ya; bak bekledigine degdi bitmis sayilir , hayirli ugurlu olsun,,

zinciros' Alıntı:
hamama giren terler demistim ya; bak bekledigine degdi bitmis sayilir , hayirli ugurlu olsun,,

Yeterince terlediğime eminim. 21 gündür sanayideyim ama arabanın o gidişi bütün herşeyi unutturdu bana :D... Umarım başka sorun veya sorunlarla karşılaşmayız şu saatten sonra. Herşey çok güzel oldu, nazar değmesin...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR