Puma Motor Konusunda Yardim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Emrecan Ozt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,345

Emrecan Ozt

Yeni Üye
Iyi Aksamlar foruma yeni uye oldum.Ismim Emre
Aracim 87 Duz Dizel Defender. Araca Puma motor taktirmak istiyorum
1)120-130 luk 0 Puma Motoru nerden bulabilirim
2)Uzerinde lt 77 sanzuman var.Sanzumani degistirmem gerekiyor mu?
3)Kabaca maliyeti ne kadar olur?

Etiketler
motor puma
Emrecan Ozt' Alıntı:
Yeni kanunlara göre artık aracın orj. Markası altındaki motorlar ile değişim yapılabiliyor. Yani Defender a ford yada bd30 uygulaması ruhsat işlemleri açısından artık yasak. Ancak değişim yaptırıp ruhsata işletmeden kullananlar var.
Lt77 ile dişli değişimi yaparak yada büyük lastik takarak kullanabilirsiniz. Motor önde kalacağı için araya flanş yapılır ve prizdirek mili uzatılır.Maliyet 0 motorda 15.000 i bulabilir.

Konu forumda çok konuşuldu daha detaylı bilgiyi forumda araştırıp bulabilirsiniz.

Saygılar
Derya

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ynt: Puma Motor Konusunda Yardim

Emrecan hoş geldin . Ruhsata motor işletme konusu aynen Derya beyin yazdığı gibi yani artık işlenmiyor ama muayede " motor numarası okunamıyor ,hafif kusur" diye geçme ihtimali var fakat bunu iyi araştırmak lazım motorun değişmiş olduğunu anlayan tuv görevlisi işi yokuşa sürebilir , imkansız hale getirebilir. Bir yıl kadar önce sıfır puma 130 ps 15.500 tl idi ( motor+pompa+şarj+marş+turbo + vs) Ben iyi bir ford servisi bulup sıfır bloktan (servis motoru) bazı parçalar çıkma toplattım sorun çıktı farkını verip pompa +şarj gibi hayati parçaları da sıfırladım bana 10.000 tl ye mal olmuştu. Lt 77 yi değişmene gerek yok . Ben rn380 şanzuman + 1.22 grup dişlisiyle kullandım araç az yakıyor süratli gidiyordu ama 1.viteste sorun var rampada kalkmıyordu diğer arazi şanzumanını taktım en ağır devir olanı şimdi 1. vitele kalkarken sorun yok ama araç 90 ı geçmiyor ve yakıt 100 km de 2 litre arttı . Özet şu lt 77 de rn 380 de 1. vitesleri rahatsız şanzımanlar puma motora GMT-82 6 vites ford şanzumanı takmak gerek , onu da arazi şanzumanına akuple etmek masraflı ve zor.

Cevaplar için tesekkurler..
Bu Cevaplar sonucunda ruhsata işletme konusunda sorun yaşamamak için, bu dönemde benim için en iyi
motorun 300 Tdi olucagını düşünüyorum.Şimdi ilk işim temiz bir 300 tdi bulmak olucak.

Emrecan Ozt' Alıntı:
Motoru Ankara Ostim sen bulabilirsiniz
Şanzumanda birinci vites ve grup milinde değişiklik yapmak gerekir
Tescil dahil 10000tl yi geçer

Merhabalar,
Motor arayışınızla ilgili bir gelişme oldu mu?

Bir arkadaş bana motor numarası okunamıyor diye rapor alırsan puma motor taktırabiliyorsun diye söyledi. Bu şekilde olabiliyor mu yoksa bu da şehir efsanesi mi ?

İşin aslı motor numarası tuv de çok önemsenen bir şey değil artık deforme olmuş veya bulamadıkları motor numarası için okunamadı deyip hafif kusur veriyorlar
tabi bunu kendi motoru varsayıp yapılıyor motorun orijinal olmadığı kanısına varıp inceleme isterlermi bilmiyorum henüz kimsenin başına geldiğini duymadım

burakuysal' Alıntı:
Bir arkadaş bana motor numarası okunamıyor diye rapor alırsan puma motor taktırabiliyorsun diye söyledi. Bu şekilde olabiliyor mu yoksa bu da şehir efsanesi mi ?
şehir efsanesi değil o şekilde geçen çok kişi var ama garantisi de yok :( benim 2 seferdir motor numarasıyla hiç ilgilenmeden "okunamıyor hafif kusur" yazıyorlar. ama merak edip okuyacak biri çıkarsa "yandı gülüm keten helva" ;D

Derya bey adamın TUV de adamın biri okunmuyor dedi arabayı geçirmedi muayneden. O zaman ne yapılacak? Arabamızı yakacak halimiz yok. Yeni motor alıp işleteceğiz değil mi? Yani o zaman arkadaşın dediği doğru olmuş oluyor.

Kusura bakmayın kafanızı şişiriyorum ama bu ülkede maalesef her şey sorumluların keyiflerine günlük psikolojilerine göre yürüyor. Doğrusunu öğrenmeye çalışıyorum ki hataya düşmeyeyim. Sabrınız için de tekrar teşekkür ederim...

burakuysal' Alıntı:
Derya bey adamın TUV de adamın biri okunmuyor dedi arabayı geçirmedi muayneden. O zaman ne yapılacak? Arabamızı yakacak halimiz yok. Yeni motor alıp işleteceğiz değil mi? Yani o zaman arkadaşın dediği doğru olmuş oluyor.

Kusura bakmayın kafanızı şişiriyorum ama bu ülkede maalesef her şey sorumluların keyiflerine günlük psikolojilerine göre yürüyor. Doğrusunu öğrenmeye çalışıyorum ki hataya düşmeyeyim. Sabrınız için de tekrar teşekkür ederim...

Okunmuyor derse tüv ün kusur tablosuna göre "hafif kusur" la geçirmek zorunda. ama "okunmuyor" ayrı kusur "motor numarası farklı" ayrı kusur.
motor numarası farklı derse git ruhsat değiştir bu numarayı yazdır diyor.
Bütün iş burada başlıyor işte.
Bunun için trafik şb. ye gittiğinde şube sana, motor faturası, işçilik faturası, tadilat raporu, onay belgesi ,uygunluk belgesi ile TÜV e git tespit tadilat raporu çıkart gel deniyor.
Şu anki yasalara göre araca sadece land rover motoru koyabildiğin için s.çtın afedersin :smiley:
Tabi bunun başka yolu yokmu var. :smiley: onu anlatması da bayaa uzun. işin ucu hurdalıklara dayanıyor :smiley:

Okunamıyor deyip onay vermeme gibi bir seçenekleri yok ya afif kusur deyip geçirir yada incelenmesi için mmo ya gönderir benim aracın motor numarasının olduğu kısım yağlı olduğu için silmesi zor gelmiş okunamıyor demişlerdi işin aslı motor numarası çok önemli bir unsur değil tuv dekilerde özellikle bizim araçlar gibi kurum çıkması ve eski olanlarda daha da gevşek davranıyor ford motoru koyacaksanız yazıları silin land Rover amblemi yapıştırın bir tuv de geçmez sorun çıkartırlar sa diğerinden geçersiniz risk varmı %1 de olsa var

burakuysal' Alıntı:
çay, kahve, yemek ne istersen ısmarlarım gel anlat bana şunu :D
:D :D
Burak bir ara tanışalım anlatırım sana :D aslında ikitelliye çok yolum düşüyor ama vakitsizlikten işlerimi halledip apar topar işyerine geri dönüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,842
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR