PTT - Kargo'da Kaybolan Dağ Pantalonum Hk.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,711

TezMertek

Zirve
Yer
İzmir
Merhaba ,

24 Şubat 2010 ve 25 Mart 2010 tarihleri arasında ki PTT Kargo ile yaşadıklarımı dosyalar halinde ilginize sunuyorum arkadaşlar.

Ek Dosya - Şikayet.doc isimli dosya içeriğinde PTT - Kargo hakkında yazdığım şikayet dilekçesinin bir örneğini görüyorsunuz.

Bu dilekçeme 02 Mart 2010 tarihinde gelen yanıt ise JPG formatında durmaktadır.

22 Mart 2010 tarihine kadar tarafıma dönüş olmayınca tekrar e-posta atarak şikayetimin akibetini sordum.
Bu e-postama ise " murat öz - yakınma cevap - 22.03.10 .doc " isimli dosya ile yanıt verdiler.

PTT Kargo'ya açık sorularımdır.!!

Kargo paketinde hasar yok diye sorumluluktan kurtulduğunuzu Sanmayın.!

Paketi güzelce açıp, içeriğinde kileri yürüttükten sonra tekrar düzgünce paketlenir ve alıcısına teslim edilir.

böylelikle ptt sorumlukluktan kurtuluyor demek.!!

ama ptt ye verilen kargo kolisi ile alıcının aldığı kargo kolisi arasında ki gramaj farkına hiç bakmıyorsunuz.!!

demek ki ptt - kargo dan gelen kargo kolilerini mutlak suret ile tartmamız gerekiyor.!!
gramajlar arasında fark var ise teslim almamalı.

ÇÜNKÜ PTT - KARGO'da ...

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

PTT Kargo'dan GELEN YANIT- 1.jpg

Ekli dosyalar

• Şikayet.doc
    23.5 KB · Görüntüleme: 294
  • murat öz-yakınma cevap-22.03.10 .doc
    360.5 KB · Görüntüleme: 323

Etiketler
Ynt: PTT - Kargo'da Kaybolan Dağ Pantalonum Hk.

Tühh bilseydim daha önce yazardım,bizim PTT kargoda nelerimiz kayboldu inanmazsınız.Kısa ve öz bilgi vereyim;Paketin içindeki ürün, işlem yapan memurun hoşuna giderse,itinayla açar,içindekini alır,yerine kg farkı olmasın diye ıvır zıvır koyar,kapatır,gönderir.Sizde çıldırır,oraya buraya derdinizi anlatmaya çalışırsınız ama sonuç kocaman bir 0(sıfır).Geçmiş olsun dilemekden başka diycek bir söz bulamıyorum.

Vay vay .

Yani tekrardan tartsam bile yine bir bardak su içeceğim üzerinde demek.

Hay Maşallah Maşallah.

3 kez başımıza geldi anca akıllandık daha doğrusu alışveriş yaptığımız kişileri artık PTT kargo yoluyla göndermeyenden seçiyoruz. ;)

Buhar olan ürünlerimiz:
1 adet saat
1 adet içlik
1 adet kafa lambası

Bizde öyle yapalım bundan sonra.
Ya da Kolilerimizi zincir ile bağlamamız mı gerekiyor sanırım.
;D

Kapattık zaten.

Bornova PTT'de ki arkadaş koli bantlarını yeterli bulmayarak tekrar PTT koli bandı ile bantlamıştı.
Sanırım kırmızı bant ile bantlamadan önce koliye imza atıp yazı yazmak lazım.
Ama iş işten geçtikten sonra imza atsan (koli bandının altına) ne olur , atmasan ne olur.
Koli de hasar yok diyerek işin içinden çıkacaklar.

Arkadaşlarımın başınada geldi bu tarz olaylar,hatta paketi hiç bulunamayan ve uğraşları sonunda sadece sinir krizi geçirip hava alanlarda var.Sizin enazından paketiniz gelmiş ;D

4 pantalondan bir kayıp oldu Rumeysa hanım.

Görevliler koli kontrol edilirken dışarıda unutulmuştur diyorlardı.

Yahu ben bu PTT kargoyu bazan kullanıyorum ama resmi olduğundan daha güvenilir diye...... ::smiley:

Korktum şimdi. :-\

Toplayacan mahalleden, ordan burdan yakın çevreni, arkadaşlarını, gidecen bi tane PTT Binasına, elinde sopalarla, gircen içeri dicen ya malımı verirsiniz, yada dükkanı dağıtıp gidiyorum :smiley: Facebook'ta da paylaşmışsın abi, arkandayız her zaman ;) Benimde kaybolan şeylerim var...! Galiba buradakilerden en değerlileri...!

Abim'in askerden yazdığı mektup yok
yine aynı abim, bana askeriyede, çatışmada taktığı Komando beresini postalamıştı, oda yok ortada...!

alanın 7 sülalesinin kulağını çınlattım, ama ne fayda....!

Sorun PTT KARGODA deyil bence,orada çalışan memurun keyfine kalmış.Canı o ürünü çekerse açıp alıyorlar.Suçlu PTT oluyor.Aynı sorun yakıt istasyonlarında da var,eşim yakıt aldı araçda sorun çıktı,markayı suçladık,araştırma yaptılar sonuçda istasyon sahibi suçlu çıktı ama biz herkeze sorun çözülene kadar o makayı söyledik.PTT olayıda bence memurdan kaynaklanan sorun.

Merhaba

Başınıza gelen olaya gerçekten üzülmemek mümkün değil.

Benzer bir olay benimde 2 gün önce başıma geldi. Yurtdışından getittirdiğim birkaç model yapım malzemesi ile ilgili sorunlar çıktı. Amcalar kutuları tek tek açmışlar içindekileri sayısına şekline şemaline kadar ezberlemişler birde üstüne neden bunları yurtdışından getittiriyorsun üzerine bir sürü nutuk attılar.

Benim kargo yada mektup gönderilerimde eskiden beri yaptığım bir olay vardır, kutunun , zarfların, paketlerin kapaklarına birleştiği tüm yerleri ( açılması muhtemel her yeri )içerecek şekilde kalem ile rastgele çizgiler çizerim ve bunların üzerlerini güzel bir şekilde bantlarım. Herhangi bir sebeple kim olursa olsun paketi açtığında bu çizgileri bir daha aynı hizaya sokması mümkün değildir illa hasar görür ve anlaşılması çok kolaydır. Bant sökülse dahi attığınız çizgi banttan daha geniş bir alanı kapsadığı için yeni bant yapıştırılsa bile aynı el hareketiyle çizgilerin yapılması imkansızdır.

Sanırım bu tür bir güvenlik önlemi bir çok kişinin işine yarayacaktır. Paylaşmak istedim.

Saygılarımla

Muratcakar kardeşim söyledikleriniz bir anlamda caydırıcı olabilir. Buna katılıyorum.

Fakat o kişinin içinde Allah korkusu yoksa kilit taksanız ne olur ki?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR