Prag

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,134
Ynt: Prag

Yardımlarınızla gezi planını oluşturduk. Hareket tarihimiz ayın on altısı.Dördü edebiyat öğretmeni biri felsefeci beş kişiyiz.Çok romantik bir gezi olacak gibi. :smiley: Prag 1. bölgeden metro durağının hemen yayından otel ayarladık. Şehir merkezini gezerken ulaşım sorunumuz olmayacak. Gece de rahatlıkla çıkabiliriz sanırım. Kutna Hora'ya tren ile kendimiz gidip bir yarım gün geçirmeyi düşünüyoruz.Ulaşımı ve gezmesi kolaymış. Tura para vermeye gerek yok. Bir gün de Dresten'e gidelim dedik. Diğer iki gün yürüyerek Prag'ı gezeriz. Şu an tek sorun Dresten kaldı. Kendimiz mi gidip gezsek rehberlik mi alsak karar veremedik.Arkadaşlar Türkçe rehber ile gezelim istiyorlar. Orada Türkçe rehberlik veren tur ofisleri bulabilir miyiz? Tur düşünürsek buradan mı ayarlayalım. Ya da kendimiz gitsek nasıl gideriz? Bir de şu tepedeki Eyfel çakmasına ve dev Metronom'a gitmeye gerek var mı?

Etiketler

Merhaba,

Zamaniniz olursa Eyfele cikmaniz sehri gormenize yardimci olur, Tepenin altinda kucuk teleferik tarzi birsey var o yukari cikiyor, sehir icin aldiginiz ulasim biletini bu makinadada kullanabilirsiniz, cikis suresi 5-7 dk kadar, her 15-20 dk da bir var. Yaz aylarinda onunde kuyruk olur sabahtan gitmek daha iyidir. Ulasim bilgileri;
http://www.dpp.cz/en/the-petrin-funicular/

Turkce rehber zamanin darligindan dolayi sorun olabilir. Cunku cok fazla turist kafilesi var o yuzden rehberler bayagi bir ucret isteyebilir.

http://www.airpano.com/

Adresinden şehrin birkaç çepheden çekilmiş 360 derece fotoğrafları var. Şehir hakkında bana oldukça fikir verdi. Hatta beğendiğim birkaç ülkeyi gezi planlarım arasına aldım. Prag'ı o kadar çok araştırdım ki bir rehberin bana anlatabileceği ne kaldı merak ediyorum. :smiley:Şu an kendimi bir gruba rehberlik yapabilirmişim gibi hissediyorum. Biraz suyunu çıkarttım sanırım. Rehbere ihtiyacı olan olursa haber versin. :smiley: Şaka bir yana 16 sayfa kadar araştırmam var. İhtiyacı olana gönderebilirim.

Prag gezisini sorunsuz sıkıntısız çok da eğlenceli olarak tamamladık. Yıllar sonra üniversite arkadaşları ile gezmek ruhumuzu sanki on yaş gençleştirdi. Bundan sonra Allah nasip ederse beraber senede bir yurt dışı seyahati yapmaya karar verdik. Bir sonraki durak büyük ihtimalle Singapur olacak.
Prag'a gelince. Neredeyse bütün Avrupa'yı defalarca görmüş biri olarak çok da farklı bir yer ile karşılaşmadım. Enh enterasan olan yer kemik kilise oldu. Terezin toplama kampına ve Almanya'nın bir şehri olan Dresten'e de gittik.İkisini de çok beğendik. Hoş grubumuz o kadar eğlenceliydi ki sanırım nereye gitsek beğenecektik. Henüz Tanzanya yazımı bitiremediğim için Prag görsellerini bir süre sonra paylaşabilirim.
Gezimizi şekillendirmekte yardımcı olan arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum.

edebiyatçı' Alıntı:
http://www.airpano.com/

Adresinden şehrin birkaç çepheden çekilmiş 360 derece fotoğrafları var. Şehir hakkında bana oldukça fikir verdi. Hatta beğendiğim birkaç ülkeyi gezi planlarım arasına aldım. Prag'ı o kadar çok araştırdım ki bir rehberin bana anlatabileceği ne kaldı merak ediyorum. :smiley:Şu an kendimi bir gruba rehberlik yapabilirmişim gibi hissediyorum. Biraz suyunu çıkarttım sanırım. Rehbere ihtiyacı olan olursa haber versin. :smiley: Şaka bir yana 16 sayfa kadar araştırmam var. İhtiyacı olana gönderebilirim.

merhaba. Ağustos ayında 3 kişi kendi imkanlarımıza prag-viyana-budapeşte turu yapacağız. prag ile ilgili yapmış olduğunuz 16 sayfalık araştırmanızı benimle paylaşmanız mümkünmü ?

Bana özelden mailinizi gönderirseniz hemen yollayayım. Güzel bir tatil geçirmenizi diliyorum. Notlarımın çoğunu fotoğraflarla birlikte aşağıdaki adreste paylaştım. Dilerseniz oradan da faydalanabilirsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=98208.0

edebiyatçı' Alıntı:
Bana özelden mailinizi gönderirseniz hemen yollayayım. Güzel bir tatil geçirmenizi diliyorum. Notlarımın çoğunu fotoğraflarla birlikte aşağıdaki adreste paylaştım. Dilerseniz oradan da faydalanabilirsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=98208.0
Özelden mesaj yollayamadım, mail adresim ibrahim.topcu@mynet.com yollayabilirseniz çok sevinirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR