Mayis 2018 Uçak+araba İle Orta Avrupa Gezİmİz İçİn Hazirlaniyoruz...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kumita45 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,873

Etiketler

Güzel bir rota.Budapeşte'de görülecek güzel yerler var.Burada nerede kalcaksınız bilmiyorum biz Canada Otel de kalmıştık.Kahvaltı dahil 3 kişi 260 TL ödemiştik.Mart ayında almıştım Buuking üzerinden.Haziran 29'da kaldık bir gece.Büyük otoparkı olduğu için tercih etmiştik.Merkez yakın biz aracımızla bir noktaya kadar gittik.Otoparka koymadık yol kenarında diğer araçların yanına koyduk.Sorun olmadı.Kalacağınız yer Peşte tarıfında olursa daha iyi olur.Yürüyerek çarşıyı gezebilirsiniz.Buda tarafında Citadella'ya çıkın.Aracınızı oraya yakın bir yere park edebilirsiniz.Biz bir alt sokağa ücretsiz park ettik.Buradan Budapeşte'nin manzarasını görebilirsiniz.Bratislava'ya 2 saat yeterli.Biz de Bratislava'da kalıp aracımızla Viyana'ya git gel yaptık.Bratislava'da göreceğiniz Old Town var.Aracınızı rastgele yerlere park etmeyin bizi uyardılar otoparka koyduk 1 saati 5 Euro.Viyana'da park daha pahalı.Sokak aralarına aracı park ederim kimse görmez diye düşünmeyin her yerde görevli polisler tek tek araçları kontrol ediyor. P yazan yerlerde aracınızı parkedip biletinizi alın çıkışta ödeme yaparsınız.Genellikle bina altlarında otopark var.Avusturya girişi vinyetinizi alıp cama yapıştırın.Hallstatt yolu muhteşem.Orada da araç için ücretli otopark var.Yazın çok yoğun olduğu için otoparklarda yer bulmak sorun oluyor.Makinelerden işlem yapılıyor.Gölde tekne turu tavsiye ederim 1 saat 15 Euro.Salzburg'a uğramalısınız mesafe yakın.

Merhabalar! Ben Budapeste'de yasiyorum, asil Macarim ve ayni zamanda burda rehberlik yapiyorum Macaristanla ve Avusturya ile bilgi verebilirim, sormak istediginiz birsey olursa bana yazabilirsiniz.
Budapeste- Viyana ve Bratislava güvenli sehirler, Prag'ta imkan daha fazla, emanetlerinize dikkat ediniz.
Her yerde para bozmayin, Macaristanda ve Cek Cum.'te önemli, cünkü orda Euro kullanilmiyor. Mesela Macaristan'da suan 1 euro= 310 Forint ( para birimi Forint) Interchange Döviz buroda para bozmayin!! cok düsük veriyor (230 forint). Macaristanda iken mutlaka Budin kalesini gezin, Gellert tepesine aksam cikin, sehrin isiklandirmasi harika. Bazilika binasi, Kahramanlar meydani, Váci sokagi bizim Istiklal caddemiz. Bagdat caddemiz ise Andrassy cadde :smiley: Araba ile gelirseniz Esztergomu da tavsiye ederim, dönüste Visegrad ve enson Szentendre sehri ( orada hediyelik esya alabilirsiniz).
Yemek: gulas corbasi, ördek eti (kacsa comb), kaz cigeri meshur (libamáj) Tatli: Somlói Galuska, Dobos torta, Eszterházy torta.
Avusturya'da Schönbrunn Saray ve bahcesi sart, cocuklarla gelirseniz hayvat bahcesini de ziyaret edebilirsiniz. Viyana'da mutlaka güzel bir cafede Melange kahve icin yanina bir Apfel studel. Benim en sevdigim Cafe: Mozart Cafe ve Cafe Central. Cogu zaman meshur cafeler kalabalik olur, ama yinede sansinizi deneyin.
Daha tavsiye edebilecegim bir cok yer var, restoran, cafe, müze vs. var. Cogunu blogumda bulabilirsiniz: Blog – Veronika Samu
Umarim geldiginizde keyf alacaksiniz! Simdiden iyi gezmeler :smiley:
Selamlar, Veronika

........
Budapeste- Viyana ve Bratislava güvenli sehirler, Prag'ta imkan daha fazla, emanetlerinize dikkat ediniz.
Her yerde para bozmayin, Macaristanda ve Cek Cum.'te önemli, cünkü orda Euro kullanilmiyor. Mesela Macaristan'da suan 1 euro= 310 Forint ( para birimi Forint) Interchange Döviz buroda para bozmayin!! cok düsük veriyor (230 forint)........

çakal, her yerde çakal!
verdiğiniz bilgiler içinde teşekkür ederim.

Bu konu tekrar önüme gelince bir daha okudum Mayıs için planlanan bir gezi olduğuna göre daha başlanmadığını düşünüyorum.
Konunun başında belirtilen 7 kişilik bir araçtı. Eğer bu bir minibüs değilse son arka koltuğu ayak mesafesi bir çocuk için bile uzun yolda sıkıntılı oluyor ayrıca bağaj imkanı 7 kişi kullanımında çok kısıtlı oluyor. Bu tarz bir araç planlamış iseniz Mercedes Vito yada Volkswagen Caravella tipi bir araç daha fazla konfor sunacaktır.
İyi yolculuklar

Bu konu tekrar önüme gelince bir daha okudum Mayıs için planlanan bir gezi olduğuna göre daha başlanmadığını düşünüyorum.
Konunun başında belirtilen 7 kişilik bir araçtı. Eğer bu bir minibüs değilse son arka koltuğu ayak mesafesi bir çocuk için bile uzun yolda sıkıntılı oluyor ayrıca bağaj imkanı 7 kişi kullanımında çok kısıtlı oluyor. Bu tarz bir araç planlamış iseniz Mercedes Vito yada Volkswagen Caravella tipi bir araç daha fazla konfor sunacaktır.
İyi yolculuklar

Teşekkür ederiz, evet az kaldı yola çıkmamıza aracımız eğer kiralama şirketi değiştirmez ford grand c-max üçüncü sıra koltukta 6 yaşındaki kızım oto koltuğu ile oturacak bizde beş yetişkiniz bakalım basıl olacak...!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Herkese Prag'dan selamlar...:smiley:
Gezimiz problemsiz devam ediyor...:smiley:
WhatsApp Image 2018-05-01 at 17.25.49.jpeg

Herkese merhabalar gezimizi gayet başarılı bir şekilde problemsiz tamamladık, son gün rotamızda hatrı sayılır bir değişiklik yaparak Graz'ı gezmekten vaz geçerek iki rezervasyonumuzu iptal ettik ve Venedik'e mümkün olduğunca yakın mesafede bir yeni rezervasyon ile son gün gece yolculuğu yaparak Budapeşte havaalanına döndük, bizim için gerçekten yorucu ama aksiliklerden uzak problemsiz tamamladığımız seyahatimizin verdiği mutluluk içerisinde evimize döndük. Gezimizin gerçekleşen rotasının linkini ve fotosunu paylaşıyorum yavaş yavaş gezi raporumuda hazırlıyorum, görüşmek üzere.
son rotamız.jpg

https://www.google.com.tr/maps/dir/...6a650439aa1!2m2!1d19.2522958!2d47.4384587!3e0

Güzel bir giriş olmuş gezi için :smiley:
Fotoğrafları -ayrıca da- koyarsanız daha da güzel olacak sanki :smirk:
Bu arada bu video-sunum ile çıtayı bir miktar yukarı da çekmiş oluyorsunuz:smiley::tonguewink:
''...Benim fotolar/paylaşımlar sönük kalıcek , aman vazgeçeyim(!)...'' diyen olmaz umarım:smileycat:

Budapeşte'de araba sürerken , ''..Ankara'da şehir-içi kullanır gibi rahat ve kontrollü..'' direksiyonunuz için de ayrıca tebrikler:smiley:
Teşekkür ederim paylaşım için.
Takipteyim:wink:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR