Merhabalar! Ben Budapeste'de yasiyorum, asil Macarim ve ayni zamanda burda rehberlik yapiyorum Macaristanla ve Avusturya ile bilgi verebilirim, sormak istediginiz birsey olursa bana yazabilirsiniz.
Budapeste- Viyana ve Bratislava güvenli sehirler, Prag'ta imkan daha fazla, emanetlerinize dikkat ediniz.
Her yerde para bozmayin, Macaristanda ve Cek Cum.'te önemli, cünkü orda Euro kullanilmiyor. Mesela Macaristan'da suan 1 euro= 310 Forint ( para birimi Forint) Interchange Döviz buroda para bozmayin!! cok düsük veriyor (230 forint). Macaristanda iken mutlaka Budin kalesini gezin, Gellert tepesine aksam cikin, sehrin isiklandirmasi harika. Bazilika binasi, Kahramanlar meydani, Váci sokagi bizim Istiklal caddemiz. Bagdat caddemiz ise Andrassy cadde
Araba ile gelirseniz Esztergomu da tavsiye ederim, dönüste Visegrad ve enson Szentendre sehri ( orada hediyelik esya alabilirsiniz).
Yemek: gulas corbasi, ördek eti (kacsa comb), kaz cigeri meshur (libamáj) Tatli: Somlói Galuska, Dobos torta, Eszterházy torta.
Avusturya'da Schönbrunn Saray ve bahcesi sart, cocuklarla gelirseniz hayvat bahcesini de ziyaret edebilirsiniz. Viyana'da mutlaka güzel bir cafede Melange kahve icin yanina bir Apfel studel. Benim en sevdigim Cafe: Mozart Cafe ve Cafe Central. Cogu zaman meshur cafeler kalabalik olur, ama yinede sansinizi deneyin.
Daha tavsiye edebilecegim bir cok yer var, restoran, cafe, müze vs. var. Cogunu blogumda bulabilirsiniz:
Blog – Veronika Samu
Umarim geldiginizde keyf alacaksiniz! Simdiden iyi gezmeler
Selamlar, Veronika