Prag

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,136

edebiyatçı

Zirve
Yer
Ankara
Merhabalar,
Ağustosun on altısı gibi altı arkadaş Prag gezisi planlıyoruz. Özellikle Kemik Kilise'yi görmek istiyorum. Öncelikle kiliseye ulaşım alternatifleri konusunda ve her konuda tavsiyelerinizi bekliyorum. Zanzibar ve Dubai gezilerimde bu sitedeki tavsiyeler bana çok zaman ve para kazandırdı. Dilerim bu sefer de yardımlarınızı esirgemezsiniz. Muhabbetle...

Etiketler
Ynt: Prag

Merhabalar, kemik kilisesi pragin dogusunda bulunan ilcede yer almakta ilce adi Kutna Hora, praga yaklasik 80km uzaklikta. 6 kisi iseniz araba kkiralamak en mantiklisi. Buyukce birsey kolayca bulunabilir. Pragta kalmak tabi daha mantikli bu durumda. Araba ya bulasmak istemez iseniz. Bu siteden kutna hora -prag istikametini yazip otobus-tren ne gidiyor ise bulabilirsiniz. Www.idos.cz, ayni zamanda bu siteden butun sehir koy kasabalara ulasim zaman, method ve ucretlerini bulabilrsiniz.

Altı kadın yol iz bilmeden araba ile uğraşabileceğimizi sanmıyorum. Büyük ihtimal ile tren veya taksi ile gideriz. Dresten ve Karlovy vary sizce gitmeye değer mi? Bir de orta çağ gecesi dedikleri etkinlik vakit harcamaya değer mi? Şehir çevresinde önerebileceğiniz ilginç yerler var mı? Yoksa sadece şehir merkezinde mi kalalım.

Sahsi gorusum olarak gitmeye degmez. karlstejn kalesine gidebilirsiniz pragtan tren direk gidiyor.. Pragin guneyinde 40_50 km uzaklikta. Ingilizce guide ile gii?s var. Guidesiz girisler yasak. Dresden yolu uzerinde Terezin var ikinci dunya savasinda olum kampi olarak kullanilan kesinlikle gorulmesi gerekenbiryer. Tarihe merakli iseniz 1gun harcarsiniz. Orta cag gecesi derken pragtakimi? Eger pragtaki ise gitmeye deymez. Son zamanlarda kaliteyi iyice dusurduler. Fakat pragtan 70 km uzaklikta Detenice kalesi var. Gorulmeye deger ve bu kalenin yaninda hotel mevcut orada kalip aksam 7 den sonra orta cag gosterisine katilabilisiniz.bu arada detenicedeki hotel orta cag hoteli memnun kalicaksiniz. Detenicedeki gece mukemmel oluyor. Yemekler harika. Sov super. Karlstejne gitmisken konepruske jeskyne ye mutlaka ugrayin. Bizim damlatas magarasi gibi fakat assagi yukari 10 kat daha buyuk. Gorulmeye deger. Guide esliginde giriliyor. Son olarakta cesky krumlova gidin cok guzel bir ilce. Pragtan 150 km uzakta. Bunlar yakinda olanlar. Pragiigezmek 3gun alir, tabiyki sizin ilgi alaniniza gore. Kac gun kalcaginizi bilmiyorum bu saydiklarim tahmini 7 gun alir. Sarap ve biraya merakli iseniz. Geldiginiz zaman diliminde sarap mevsimi baslar bucak dedikleri sarabin ozunden yapilan sarabi deneyebilirsiniz. Yapilacaklar listesi uzayip gidebilir :smiley:

Bence de Karlovy ye gitmeye hiç gerek yok, ama ortaçağ gecesi, klasik müzik konserleri gerçekten keyifli atmosferler yaratıyor, tavsiye ederim.

para bozdururken döviz bürolarında dikkat edin, uyanıklık yapıyorlar, tabeladaki fiyattan işlem yapmıyor çoğu, alt limit var diyorlar bahane olarak. özellikle şehir merkezlerinde oluyor bunlar.

bir de yerel bir tura katılmak çok daha bilinçli ve ekonomik gezmenizi sağlar tarihi ve turistik yerleri. birçok dilde hizmet veriyorlar ama Türkçe yoktu tabii. Türkiye'den turist götüren tur operatörlerinin rehberleri maalesef çok bilgisiz, hayal kırıklığı yaratma ihtimalleri yüksek.

Çok teşekkür ediyorum. Oldukça değerli bilgiler oldu. Tamamını yapmamız mümkün değil. Dört tam günümüz var.İyi planlamak lazım. Kemik kiliseyi mutlaka görmek istiyorum. Terazin'i sanırım elerim. Çünkü daha önce Avrupa seyahatimiz sırasında toplama kampı görmüştüm. Karlovy'i de eledik. Diğer önerilerini tek tek inceleyip karar vermek lazım.O kadar çok mağra gördüm ki sanırım mağrayı da eleyeceğim. Cesky krumlova oldukça güzel gözüküyor,Dresten'i de beğendim. Karlstejn'de harika gözüküyor. Hepsini tek tek inceleyip mantıklı bir güzergah konusunda yine yardımlarınıza başvururum.Diğer arkadaşların birkaçının ilk yurt dışı olacak. Otuz ülke görmüş biri olarak hepsi planlamayı benden bekliyor. Sorumluluğum biraz fazla.Bizim seyahatlerimizde işin çoğunu eşim yaptığı için pek tecrübeli de sayılmam aslında. En çok ulaşım konusunda endişeleniyorum. Vaktin çoğu yollarda geçsin istemiyorum.Güzergahı doğru planlamak gerekiyor. Türk rehbere ihtiyaç olursa mutlaka size dönerim.

Navigatörünüz varsa Avrupa haritasıda yükleyebilirsiniz. Bizim tatillerde elimiz ayağımız oluyor. Akıllı telefonlara da yüklenebiliyot. İphone4 s' imizde Tomtom uygulamamız car. 200 tl ücreti. Ap. Store'dan indiriliyor. Havalimanından araba kiralayabilirsiniz. Bizim kaldığımız yer merkezin10-15 dk. Dışında idi. Onların linkini de paylaşacağım. Prag'da varmı bilmiyorum ama şehir kartları oluyor. Otobüs , müze vs daha uygun oluyor. Salzburg'da biz almıştık.

Teşekkür ederim Ebru Hanım.Fotoğraflarınız çok güzel.Bizim plan şekillenmeye başladı. Şimdilik Planımız iki gün daha çok yürüyerek köşe bucak şehir gezisi. Diğer iki gün ise Kemik kilise, Terezin-Dresten ve Cesky Krumlov olacak. Dresten bölgesi için tura katılalım diyoruz. Otelin şehir merkezinde olmasını rica ettik. Henüz otel teklifi bekliyoruz. Bir gün de araç kiralayarak ya da trenle diğer iki yere gidelim diyoruz. Trenle bu iki bölgeye gidiş hakkında araştırma yapıyorum.Ahmet Bey'in verdiği siteyi çözmeye çalışıyorum.Bu iki bölgeye trenle ulaşım konusunda fikri olan varsa çok sevinirim. Mesela tren garı şehir merkezinde mi? Gittiğimiz bu bölgelerde trenden inince yürüyerek gezebilir miyiz? İngiltere gibi bazı ülkelerde tren fiyatları uçakla yarışıyor. Öyleyse araç kiralamak daha mantıklı olacak gibi. Arkadaşlar şehri tanımak için daha çok yürüyerek gezmek taraftarı.

Merhabalar,
Pragta bircok tren istasyonu mevcut fakat ana olani Hlavni Nadrazi olarak gecen merkezde olan (Kirmizi metro hatti, durak adi Hlavni nadrazi) yuruyerek Merkezde bulunan Ulusal muzenin sag kisminda kalmakta (sirtinizi muzeye verdiginizde sagda kalmakta) yuruyerek 3-4 dk).
Vermis oldugum sitenin ingilizcesi mevcut, Timetable kismindan trais+busses i sectiginizde assagida bulunan kisma Prague ve digerinede Kutna Hora yaziniz. istediginiz zamani ve tarihi girin ve arastirin, ornegin 15-Temmuz saat 9 dan itibaren bakar isek,
Otobus;
Saat 9 da otobus var saat 10:25 de orada oluyor, ucreti ozel sirket oldugu icin yazmamislar fakat 70 (+/-) kc dir tahmini, Otobus duragi Florenc, Kirmizi Metro Hlavni Nadraziden bir sonraki durak, metrodan indiginizde Autobusovy Nadrazi yada Autobus Nadrazi yazan tabaleyi takip ederseniz sizi tam onune cikan cikisa goturur, icinde bilet alinacak yerler var orada bilet alabilirsiniz. Merkez otobus duraginda indiginizde kutna horada yuruyerek assagi yukari 2km kadar surer.
Tren; 9:59 da tren Pragtan ayriliyor (hlavni nadrazi) 10:57 de Kutna horada, Tren istasyonundan indiginizde 1,5 km kadar ileride zaten Kostel Sedlec (Sedlec kilisesi olarak yazar) onu takip ettiginizde bulabilirsiniz eger hafta sonunda giderseniz bircok insan gittigi icin onlari takip ederek bile bulabilirsiniz.

Umarim yardimci olmusumdur :smiley:

Bu adres kilesenin internet adresi http://www.ossuary.eu/index.php/en/kutna-hora-sedlec-en

maps.google.com a yol tarifi icin
baslangic: Kutna Hora Hlavni Nadrazi (Merkez tren istasyonu)
Gideceginiz yerede: Kostel Sedlec (Sedlec kilisesi) yazin size gideceginiz yonu gosterir

otobus duragi icin
Baslangic kutna hora autobusove nadrazi (otobus gari)
gideceginiz yerede: kostel sedlec yazin size otobus garindan yolu vericektir.

Verdiğiniz bilgiler çok işe yaradı. Teşekkür ediyorum. Ulaşım konusunda oldukça şekillendirdim geziyi. Bir sorum daha olacak. Prag kart almak mantıklı olur mu yoksa müze girişlerinde tek tek ödemek daha mı mantıklı olur? Bir de okuduğum kadarı ile Yahudi mahallesine giriş oldukça pahalıymış. Birkaç yazıda değmez diyor. Bir yazıda da saat dörtten sonra ücretsiz diyor. Ama müzeler ve dükkanlar kapalı oluyormuş. Amerika'da bir Yahudi mahallesi gezmiştim. İnsanların değişik kıyafetleri ve saçları hariç pek bir şey yoktu.Gezi programına yerleştireyim mi? Sizin bir fikriniz var mı?

Acikcasi yahudi mahallesine hic girip zaman kaybetmeyin. Muze kartinada bulsmayin acikcasi yanlis bilmiyorsam cok indirimi yok ve zaten o karti aldiginiza deyecek kadar muze yok sizin yerinizde olsam iki konudanda kacinirdim. Kucuk bir tuyo daha vereyim metro ile gezerken yesil metro uzerinde bulunan namesti miru da durun ve yukari cikan yuruyen merdivenleri gorun avrupanin en uzunu :smiley: buna ek olarakta tramway numara 3 (sehir merkezinden geciyor) ile sehrin bir ucundan diger ucuna gidebilirsiniz toplam 1.5 saat kadar surer fakat gercek pragi gorme sansiniz olur :smiley: bana gore y.mahallesinden daha ilginc bir gezi olur

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR