Prado Almaya Adım Adım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arcamenel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 560
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 116,203
Benin lpg tankı 43 lt genelde 34/36lt dolum oluyor sehir içi 180/200 km civarında iken sehir dışı 220 km civarında oluyor.
Ayda bir 100 tl lik benzin alıyorum.toplam max yaptıgım km aylık 600 km oluyor sehir içi.
Sadece benzin düşünecek olursam bir depo ile 600 km gidebilirmiyim.Tüketim olarak 100km için 15 lt

Etiketler
image.jpeg

Cruıse destekli uzun yol 600-620 km ... Şehir içi 500km civarı ... İstanbul ile diğer şehirler farklıdır ;) hatta trafik dur kalk 400e bile düşer...

Benim için şehir dışı önemli...uzun yol 34kuruş gibi yakıyorum deniyorsa yukarıda çok net uzun yol benzin 11lt yakar cruıse destekli ... Şehit içi 16lt civarı ... Dolayısı ile uzun yolda ( benim %60-70 harcamam) güncel değerde 45kurus ... Karma da 50 kuruş ... Bunun üzerine %4 bp indirimi ... ( %5 idi kıstı Toyota) dolayısı ile 10 kuruş fark olur harcama farkımız.

15000 km karma ortalama 12.1 lt ... Bu yüzden lpg aramam zaten sevmemde...

Ben full depo benzin kullanayım bakayım.nasıl cıkacak değerler sonra ciddi ciddi lpg sökme devam düşünebilirim.
Bp indirimi toyota forever kartından alıyorsunuz değil mi.

Evet ...

Bende biraz obsesyon var .... Denerim bindiğim aracın maksimum giderini.. Bu arada şehir dışı değeri 100-110 km aralığında ... 90-100 yapınca 10 altına düşüyor ...

Ama dur kalk tam felaket 18-20 bile olur... Ayrıca tam yük lpg performans ciddi düşer kanısındayım... Deneyimim yok sadece teori..

image.jpeg

2005 4.0 Benzinli... Düzenli bakımlı... 70% asfalt uzun yol %10 şehir içi % 15 dağ taş %5 hard olmayan offroad
Yukarıda kitabi değerler mevcut.. Ben ilk bu tüketimi görünce çok şaşırmıştım zaten... LPG aramam dememi anladınız umarım...

Son düzenleme:

Ağırlık şehir içi ve görece performanslı kullanıldığını düşünerek dizel mi diye sordum...... Söylediğiniz şartlarda verilen ortalamalar doğrudur. Ben ağırlıklı ş. içi kullanıyorum. Ev le iş arası 15 km. trafik yok..günlük 30km hergün arabayı kullanmıyorum....%75 böyle kullanılıyor, %25 şehir dışı uzun yol, daima sakin kullanıma özen gösteriyorum, anlık tüketimi gösteren çizgilerde 2-3 çizgide kalmaya dikkat ediyorum :smiley: benzin kullanımınıda ekleyerek hesapladığım ortalama tüketim 18 lt lpg benzinde olsa 14 lt olurdu. Yakıt masrafım babamın 99 model 75 bin km deki vw bora sından daha düşük, başka ne isteyebilirimki...

Bora o kadar çok yakıyormuydu yaf... Ben 10 12 litre diye duymuştum borayı...

GT-P7500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Toyota Land Cruiser Prado Arka Silecek 45 Cm Bosch 2003-2010 806 - n11.com
Toyota Land Cruiser Prado Arka Silecek 30 Cm Bosch 2010-2016 807 - n11.com

Arka sileceği değiştirmek istiyorum iki ürün karşıma çıkıyor.Arka silecek şuan kullandığım 2010-2016 model için belirtilen tipdekine benziyor 30 cm lik.
2 soru aklıma geliyor;1-aracımda ki orjinal silecek değil mi? 2-Satıcı silecekden bihaber mi?
Bende merak ettim şimdi.:smiley:
Bu arada linkteki silecek acaba benim 2005'ime uyar mı?
Toyota Landcruiser 2007-2009 Yeni̇ Nesi̇l Si̇lecek Takimi 60cm-53cm 989 - n11.com

Kanımca N11 satıcı arkadas Lc noktasın da bilgi birikimi eksik.Aynaların anahtar kumadısı ile kapanması için modül taktirdığım yerde bir cırpıda değiştirmiştik önleri ama dikkat etmedim ölçülerine.
2009 kadar aynıdır silecekler. sonrasında 150 kasa oldu.
Benim kullandığım silecekler sizede olur

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,762
Kayıtlı Üye Sayımız
166,577
Kaydolan Son Üyemiz
suyesili

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR