Prado Almaya Adım Adım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arcamenel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 560
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 114,941
Bu markada baya kalitelidir yağ konusunda . Biraz araştırmayla çıkıyor işte sonuçlar ne güzel . Hatta en sonunda bütün bu sarf malzeme yada diğer parçalar nerde bulunur tek bir mesajda toplanabilir . Peki gelelim asıl konuya ; nerde bu pradolaların günümüz kar koşullarındaki resimleri :smiley:) İlgiyle bekliyorum ...
 

Etiketler
Bende kar performansı adına sabırsızlıkla bekliyorum.Malum akdeniz iklimi nedeniyle nasıl yapacağımı da planlamış durumdayım kar yağmasını bekliyorum dağlara:smiley: .Kışlık lastikler ve prado hazır kar ilede karşılatığımda merakımı gidermiş olurum umarım.
 

Bende kar performansı adına sabırsızlıkla bekliyorum.

Karda güvenli sürüş için, aracın yapabileceklerinin yola ne kadar tutunabildiğine bağlı olduğunu asla unutmamak lazım, karlı zeminde özellikle yokuş çıkışlarında ATTRAC ve diferansiyel kilidi çok iyi iş çıkarıyor ama inişte yada frenajda tutunmanın hayati önemi var. Özetle iyi bir kar lastiği yoksa karda sürüş macera olur..
Prado için tamir bakım kılavuzu var ama ücretsiz indirme bağlantısı bulamadım, ancak onu ararken çoğunluk aksamı ve motoru ortak 2007 FJ Cruiser in tamir ve bakım kılavuzuna rastladım mutlaka faydası olacaktır...

Инструкции — Клуб Toyota FJ Cruiser
 

Tamir bakım klavuzu bende araştırdım yurtdışı toyota sayfadında ücretli veriliyor.Ek olarak SATIN AL böyle bir ürün kullanan varmı kullanıcıdan artı eksi neler öğrenebilirmiyim
 

Bakım tamir için özellikle de parçaların konumlandırılmasına ilişkin bilgi almak istediğimde yapmış olduğum araştırma sonucunda Toyota Avrupa sitesinde verilen bilgilere ulaştım.Asıl ihtiyaç olunan bilgilerin ücretli olması ayrı bir konu tabi ki.Linki aşağıda.
Toyota Service Information

Diğer bir konu ise malum ocak ayı ve MTV zamanı bu yıl (2004 model) vergi 3.151.-TL fakat kasko bedelinin %5'inden fazla olduğu için bir alt limitden ödeyebiliyoruz 2.389.-TL. Sigortacınız ile irtibata geçerek bildirim formunuzu alıp vergi dairesine gitmemiz gerekiyor.
 






İlanlara hala göz atıyorum.Arac ilandan düşmüştü tekrar gireli 2 gün oldu sanırım kayıtlı 8 kazası var.Km 2015 muayenesi ile örtüşüyor.Yalnız 2009 ile 2011 arası km fazla yapmış 93 binden 160 bine sıcramış
 

Km 270000 miş şuan , 8 adet kaza var dediğiniz gibi . 3-4 tanesi 1-2 bin tl diğerlerinde hasar yok . Sadece sağ ön çamurlukta boya varmış ? 230000 km den beri şuanki sahibindeymiş , önceki sahibi İzmitte birisiymiş . Dışardan göze çarpan herhangi birşey var mı ? Fiyat olarak nasıl , 80000 e bırakıyor sahibi?
 



Lpg kiti markasını öğrenebildiniz mi.Fotoraflara bakınca pek bir hata gözükmüyor.Siyah renk olmasıda etken buna tabiki.Koltuk durumları nasıldır özellikle ön koltuklar.Yanlarda deformasyon oluyor deride.Lpg ne kadardır kullanılıyor onuda Öğrenmeniz faydalı olur.Yine egzoz oksijen sensörlerine bakın motor arıza ısıgı yaktırıyor.vtsc cekiş kontrol sistemi off oluyor.Maliyeti 2000tl civarında olması lazım değiştiriliyor.Kronik bir sorunu yok ise değerlendirilebilir.İstanbulda ise maslak tem servise gösterebilirsiniz.
 

Çarşamba günü bakacaktım araca servisteydi . Bugün bakacaktım işim çıktı , yarında zor bakalım . Lpg eski sahibinden , markasını sormadım gidince bakacaktım . Resimlerden bakınca içime sinmeyen birşeyler var ama nedir bilemiyorum , canlı görmek lazım . 8 adet hasar kaydıyla sadece ön çamurluk boyalı olması garip geldi biraz . LPG ortalama ne kadar km de subap vs bozuyor ?
 

Bakabildiniz mi.lpg ile ilgili negatif birşey duymadım henüz.Yalnız prins cok tavsiye ediliyor.Aracımı alırken etkili olduğunu söyleyebilirim.
 

Malesef işler ve ufak tefek aksilikler gidemedim . Lpg hiç bir motor sevmez ama bunlar çokta fazla etkilenmiyor heralde .
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,251
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst