Portofino ve Cinque terre köyleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,486

Ebru Yetim

http://www.sakaryadental.com
Web
www.sakaryadental.com
Yıllarca fotoğraflarını nette görüp ,gezenlerin anılarını okuduğum Portofino ve Cinque terre köylerini görmey hayalimi 5 günlük Nice 'den başlayan mini gezimizde gerçekleştirdik .Fransa kısmını başka bir başlıkta anlatmayı planlıyorum .

Portofino hepimizin meşhur şarkısından tanıdığı şirin bir köy .Gerçi şimdilerde lüks otelleri ,pahalı restaurantları ve limanda demirlemiş yatları ile mütevazilikten uzak gibi görünse de hala şirin bir balıkçı köyü izlemini de korumaya devam ediyor .Belki de bu tamammen bana ait göreceli bir izlenimde olabilir .Ben bu güzel yeri daha sakin daha sessiz ,sadece dalga ve martı seslerinin ve ağaç hışırtılarının baskın olabildiği turistik olmayan bir zaman diliminde görmeyi arzu ederdim .Şimdilerde öyle bir dilim var mıdır tabi bilemiyorum .

porto.jpg

zporto.jpg

zporto2.jpg

zporto3.jpg

Etiketler

Ynt: Portofino ve Cinque terre köyleri

İlginize teşekkürler .Anlatım konusunda çok yetenekli değilim .Elimden geldiğince çaaba sarfedeceğim .ben genelde büyük ve kalabalık şehirleri değil küçük ve sakin köy kasabaları gezmeyi seviyorum .Eşimle bu tatilde böyle bir şansımız oldu .Özellikle Fransa ' da Nice çevresinde Flickr fotoğraf paylaşım sitesinden tanıdığım Fransızların da tavsiyesi ile üç güzel köyü gezdik.Ben çok sevdim .Umarım sizlerde seversiniz .

Biz ilk gece Celle Ligure'de küçük bir otelde kaldık.Oradan genova ,Portofino istikametinde ve daha ilerisinde kıyı şeridinde de otoban harici yol var .Araba sürmesi keyifli bir yol.Biz kimi zaman o yolda kimi zaman otobanda seyrederek dolaştık buraları ve Cıque terre köylerini ...
Portofino' dan evvel yine çok güzel bir sahil yerleşimi olan Santa Margherita var .Tipik İtalyan tarzı , bol çiçekli ve tahta pancurlu evleri ,harika denizi ve doğası ile sıkılmadan gezeilecek bir yer .Ancak yol dar kimi yerde bir araç durup ötekinin geçişini beklemek zorunda kalabiliyor .Mnatıklısı park bulup yaya yürümek galiba ..Biz Portofino'da katlı otopark olan bir yere girdik.Zaten çok küçük bir giriş .Başkada park varmıdır bilemiyorum .Büyük araçlar için uygun değil .Heleki kendi çekme karavanımızla gittiğimizi düşünemiyorum .Çoğunluk zaten virajlı ,inişli çıkışlı yollarda motorsiklet kullanıyor .

http://maps.google.com/maps?q=Celle+Ligure,+Italia&hl=tr&ll=44.325813,8.811035&spn=0.497106,1.229095&sll=44.304196,9.207916&sspn=0.248644,0.614548&z=10

p4.jpg

p3.jpg

p2.jpg

Otoparka arabamızı bıraktıktan sonra binaların arasında marketler ,hediyelik eşya dükkanları ,kafeler ile çevrili dar ,kısa bir yoldan minik limana çıkıverdik Orada bir yandan ağır adımlarla gezinip bir yandan fotoğraf çekip diğer yandan da turlarla gelen botlara teknelere inen ,binen insanları seyrettik bir süre ..Bizim yaptığımız gibi sağ tarafa doğru ilerlerseniz , ileride çinili tabela ilede gösterildiği üzere ,yukarı doğru merdivenler boyunca tırmanıp ,kale deniz feneri vs olan ve koyu kuşbakışı görüp harika fotolar çekebileceğiniz bir alana ulaşırsınız .Patikaya benzer ama daha konforlu yol boyu villaların devasa demir kapıları ve zillerini birde yeşil bitki örtüsü harici fazla bir şey göremiyorsunuz .Yükseldikçe arasıra Akdenizin güzel mavisi sizi selamlıyor .Tepenin diğer yanında fenere doğru giden yolda sağ tarafa doğru manzara yerini Portofino koyuna değilde uçsuz bucaksız Akdeniz'e bırakıyor .orada bir diğer çift ile karşılıklı fotolarımızı çekiyoruz ..

p20.jpg

p11.jpg

p12.jpg

p5.jpg

p7.jpg

Biz kale'nin içini gezmedik ama merak edenler için linkini ekliyorum .Ayrıca orayı ziyaret eden ünlülerin fotolarından oluşan bir koleksiyonda varmış .Ben ancak reklam tabelasını çektim .Kale cenevizliler döneminde savunma ağırlıklı bir askeri binaymış .180o'lü yıllarda ingiliz konsolos villa olarak kullanıyor ve sonra belediyenin eline geçiyor .Sergiler ,düğünler vs yapılıyor

http://www.castellobrown.it/e-portofino-vips-anni-50-60.php#15

p30.jpg

p31.jpg

p17.jpg

p15.jpg

p16.jpg

Santa Margherita'dan Portofino'ya doğru ilerlerken arabadan çektiğim video ..Daha ilk görüşte bayıldık .bahsettiğim gibi yol viraj ve dar .Hatta bir yerede durup öteki araca yol veriyoruz .

http://www.youtube.com/watch?v=_Z_AAgAIti0

Şimdi size Cınque Terre'Den bahsedeceğim.Unesco'nun da koruması altında olan bu beş kıyı köyü İtalya'nın Liguira bölgesinde LA Spezia şehrinin batısında yer alıyor .Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola, and Riomaggiore.Biz Riomaggiore'Den başladık .Bu köyler deniz kenarında dik yamaçlı eğimli dağlık arazilere kurulmuş ve önceden ancak denizden ya da trenle vs ulaşılıyormuş.Araba ile ulaşım yokmuş .Arazi de genelde üzüm bağları var ve insan bu kadar zor arazide insanlar bu tarımı nasıl yapıyorlar diye düşünmeden edemiyorsun .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.