Panelin bağlı kalması bence dahi iyi olur. Bedava enerji, aküyü daha az kullanmış oluruz. Ancak panelin güneşi bol bulursa 12V aküyü de şarj edebileceğini göz önüne alabiliriz.theta' Alıntı:Akuden sarj ederken psnel baglsntidini kestim ama gerekli mi rmin degilim bundan?
theta' Alıntı:O zaman devreyi değiştireceğim o yönde...
Bir de şöyle bir sorun geliyor aklıma:
Li-ion şarjı için Hobbyking in mini şarj aletini kullanmayı planlıyorum. Çünkü hem balans şarjı yapıyor hem de dijital şarj ekranı detaylı durum bildiriyor.
Bakınız
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__21044__Hobbyking_174_DC_4S_Balance_Charger_Cell_Checker_30w_2s_4s.html
Ancak cihaz 30W güç çekiyor; bizim yeni panel 40W gücünde. 30W ı her zaman sağlamayacağını düşünerek balans şarjından vaz geçip ilk modeldeki gibi aşırı şarj, deşarj devresi mi kullansam acaba :-\ ?
Solar panel'den gelecek voltajı sabitlemek için önermiştim. Çıkış voltajı ve akım limiti bu modül ile sabitlenerek şarj yapılabilir. Tabiki lityum harici bataryalar için öneriyorum.theta' Alıntı:Konvertör kullanımını tehlikesiz bir şarj sağlamak amacıyla mı öneriyorsunuz?
Dikkatli bir müdahale ile panelden uç almak da mümkün.theta' Alıntı:40W lık panel geldi, kalitesi güzel, sadece 1.5kg ağırlığında
Aslında incelediğimde kolayca istenen ölçü ve voltaja küçültülebildiğini gördüm panelin. Seri bağlı 36 parça hücreden oluşuyor...