Pikapüstü Karavanlar?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 168
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 74,146
Ynt: Pikapüstü Karavanlar?

Sayın Gürsel,

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Bir taşla iki kuş için en uygun seçim bu gibi görünüyor. Kaldı ki kullandığınız araç, aynı zamanda iyi bir binek aracı da olabiliyor. Bol keyifler. Ne diyelim. Bizim de olur inşallah

Etiketler

Pikap üstü karavanı ilk olarak bundan 6 ila 10 yıl önce datçada bir kampta görmüştüm. Avusturyalı bir ailenindi. Karı koca ve biri kocaman 2 köpek. 2 sıralı bir pikabın üstündeki ilginç karavanı inceleyince sahipleriyle sohbet etmiştik. Montaj şeklini gösterdi. Bunu kolayca araca yükleyip indirebildiklerinden bahsetmişti. Bu karavanla defalarca Türkiye'ye gelmişler ve aylarca süren geziler yapıyorlardı.

Merhaba Arkadaşlar,

El oğlu, şöyle birşey yaratmış; incelemeye değer mi acaba?

Cavid Sezen

http://www.cargobody.com/camper.htm

[attachment=1]

[attachment=2]

cb02_camper_beach.jpg

camp8d.jpg

Ben sıze katılıyorum uzerındekı hetbetlı gorunen yuk ( karavan ) ılk zamanlar surucuyu tedırgın edecekdır buna katılıyorum arkayı orta aynadan gormek yok yan aynalarda cıkıntıdan dolayı ınsanı zorlayacaktı, sonra sonra ınsan alısacakdır ve cok daha rahat trafıkde kullanacaktır, Ben naklıyecılıkle ugrasdıgım ıcın zorluklarınıda anlayabılıyorum, İlk zamanlar yuku arabanın sıtında deyıl sızın sırtınızda gıdıyormus gıbı gelır ve sızı yorar,
Bırde zahmet olmazsa ıc ve dıs fotograflarını burda bızlerle paylasırsanız belkı almak ısteyen arkadaslarımıza yardım olur..

el oglu bunlarida yapmis :smiley:

http://www.bimobil.com/english/wechselvorrichtung/galerie/wechsel/04.htm
http://www.bimobil.com/

Sevgili Cenk telefonlarin acilmiyor. Haldun Agabey sana ulasmak icin cok ugrasti. Umarim basina kotu bir sey gelmemistir.

İnsel Hocam.
Cuma gunu aracima hirsiz girdi bircok seyle beraber telefonum da calindi ancak bugun telefonum calismaya basladi ilginize tesekkurler sevgiler
CG.

Ben aracın trafik boyutuna takıldım işgüzar bir memur buna sorun çıkartır diye düşünüyorum.araç taşıma kapasitesi 960-970 kg bunun üstüne çıktığınızda sorun olur.birde yandan taşıyor umarım sorun olmaz ama kaza olursa makastan tut birçok şeye bakılır diye düşünüyorum.bunun dışında gerçekten çok pratik fiyatı ucuz değil ama pratik.aracınız tek kabinli olsa kullanımdaki sorunlar baya azalırdı ama sizin aracın tek kabini yok japnyada varmış ama türkiyeye getirmemişler bunu nerden biliyorum konumuzun dışında ama size bir bilgi vereyim umarım sizin aracınızda bu statüde değildir,biz herkes gibi şirket araç alırken ticari alırız giderlrinden faydalanmak ve kdv den faydalanmak için en son aldığımız araç ford connect te arkası koltuklu ticari araçtı ama 2005 te çıkan bir kanundan sonra arkası koltuklu olmasa bile camı varsa dahi ticari sınıftan çıkıyor,hiçbir otomotiv şirketi bunu söylemez şimdi elimizde 3 tane koltuklu connect var yeni aldığımızı normal binek diye yatırmak zorunda kaldık(hiç ihtiyacımız yokken) 2 tanesinide satıyoruz yapacak birşey yok.

Bulent Bey Merhaba,
tasima kapasitesi konusunda bir problem yok karavanin agirligi 800 kg yanlardan tasma konusunda ise orjinal aynalarin en uc noktalari arka alt ve ust koseleri goruyorsa gene bir problem yok, arkadan tasma konusunda ise soyle bir mevzuat var arka kasanın kapagi acidiginda tasinan yuk kapak boyutunu asmayacak (benim karavan kapak mesafesinden 30 cm asiyor) bende aracimi alirken malum nedenlerden dolayi ticari olarak firmam icin aldım ancak dogal olarak OTV yi diger araclara nispeten yuksek odedim ve ruhsatinda cift sirali camli koltuklu ticari kamyonet olarak kayitli ama dediginiz risk var isguzar birisi isterse kafayi takarsa oldukca ugrastirir, bende yanimda konu ile ilgili olarak tum mevzuatin fotokopisini ruhsatimin arasinda tasiyorum ne olur ne olmaz diye tesekkur ederim.
CG.

Sevgili Cenk gecmis olsun. Tahmin ettim kotu birsey oldugunu. Geziye de beklemisler seni sahil yolunda. Neyse saglik olsun. Sevgiler Insel

Insel Hocam,
Arabadan cep telefonum dizustu bilgisayarim cantam calindi iki gundur eve hapsolduk , cuma gunu isyerimin onunde 10 dk lik bir zaman dilimi icinde oldu neyse cana gelmesin tesekkur ederim ilginize.

merhaba cenk bey, öncelikle üzücü olay için geçmiş olsun dileklerimle sözlerime başlamak istiyorum.sağlık olsun.
yukarıdaki link lerde biomobil yapımı karavan, bir süredir benimde yapmayı düşündüğüm bir model idi. hayalimdeki projenin çok benzerini görmek gerçekten çok hoşuma gitti,teşekkürler.
bilindiği üzere, bir süredir, motorkaravan yapımını çok zorlaştıran mevzuat ile pek çoğumuzun canını sıkılmış idi. tabiki bu arada kanunların müsaade ettiği ölcüde pekçok alternatif düşünüldü, sanırım bundan böyle karavancılıkta portatif karavanlar popüler olacaktır. bu tipin yanında getirdiği pekçok artı var; öncelikle ruhsatta karavan yazması gerekmiyor, kasada yer alan portatif karavanın boyutları trafik kanununun müsaade ettiği ölçüler aşılmadığı sürece hiçbir sorun yok, ayrıca vergilendirme ile ilgili hiçbir ilave külfet yok, kullanımla ilgili yararların en başında ise konaklama anında motosiklet yada atv gibi ikinci bir araca gerek kalmıyor. bence çok akıllıca ve pratik bir çözüm.
buradan bu tip portatif karavanlar ile ilgilenen karavan dostlarına önerim, araracın orjinal kasasının sökülüp , linkte görülen biomobil yapımı nissan da olduğu gibi platform kasa yaptırılması ve karavanın bu platform üzerine oturtulmasıdır.
konu ile ilgili çalışmalarım devam etmekte sanırım seri imalatını düşündüğüm bu tipin ilk prototipini 2009 mart ayında üreteceğiz.
selamlar.

Semih Bey merhaba,
nezaketiniz icin cok tesekkurler, kesinlikle haklisiniz kasanin inip karavanin bir platform uzerine oturturulmasi cok daha guvenli ve ergonomik ic hacim daha efektif kullanilabilir bu durumda, mart ayinda prototip uretiminizi bekliyorum gorusmek dilegiyle sevgiler.
CG.

Faruk Karatan Pino Karavan'da su anda hali hazirda uretliyor bir tane. Gidip bakabilir hatta icini gezebilirsiniz. Ben pek begendim vallahi. Ici de pek ferah. Bir cocuklu bir aile cok rahat eder kanaatine vardim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR